• امروز : شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر گزارش می‌دهد؛

علت لرزیدن دست‌ها چیست؟

  • کد خبر : 27108
  • ۲۴ دی ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۷
علت لرزیدن دست‌ها چیست؟
لرز یا رعشه به انقباضات غیرارادی عضله گفته می‌شود که باعث می‌شود قسمت‌هایی از بدن بلرزند. لرزش دست رایج است و اغلب ریشه در استرس یا خستگی دارد. لرزش دست می‌تواند نشانه عوارضی نیز باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایرنا، در برخی از افراد، لرزش دست‌ها شاید اختلالی ایجاد نکند؛ اما برای عده‌ای باعث اختلال در انجام کارهای روزانه می‌شود.

رعشه چیست؟

رعشه غیرارادی است و به انقباضات ریتمیک عضله گفته می‌شود که باعث می‌شود قسمت‌هایی از بدن در حال لرزش یا تکان‌خوردن به نظر برسند. هر کسی ممکن است در موقعیت‌هایی خاص رعشه را تجربه کند. رعشه اغلب آن‌قدر جزئی است که شخص نمی‌بیند یا متوجه آن نمی‌شود. اما لرزش یا رعشه دست ممکن است وقتی که دستتان را صاف مقابل بدنتان نگه می‌دارید یا مضطرب هستید قابل‌توجه‌تر باشد.

رعشه معمولاً در دست‌ها رخ می‌دهد؛ اما در قسمت‌های دیگر بدن نیز می‌تواند به وجود بیاید:

. سر

. بازوها

. پاها

. بالاتنه

. حنجره که باعث لرزش صدا می‌شود

رعشه انواع گوناگونی دارد؛ اما بیشتر موارد در دو دسته قرار می‌گیرند:

. لرزش در حال استراحت: این لرزش و رعشه زمانی روی می‌دهد که عضلات ریلکس و در حال استراحت‌اند، مثلاً وقتی دست‌ها را راحت روی پاهایتان می‌گذارید.

. لرزش فعالیتی: این لرزش زمانی است که عضلات به دلیل حرکات ارادی، منقبض می‌شوند. اکثر رعشه‌ها از نوع لرزش فعالیتی هستند. گاهی لرزش‌ها می‌توانند نشانه مشکلی در سلامتی باشند، خصوصاً اگر مداوم و بسیار چشمگیر باشند.

علت لرزیدن دست‌ها چیست؟

علت لرزش دست‌ها چیست؟

لرزش می‌تواند طبیعی یا ناشی از یک عارضه نورولوژیکی یا دیگر مشکلات سلامتی و یا مصرف دارو باشد. Enhanced physiologic tremor یا EPT شایع‌ترین لرزش است که معمولاً دست‌ها و انگشت‌ها در دو سمت بدن را درگیر می‌کند.

عوامل زیر این نوع لرزش را در برخی از افراد تشدید می‌کنند:

. استرس

. اضطراب

. خستگی

. کمبود خواب

. مصرف زیاد کافئین

 . ورزش زیاد

. پرکاری تیروئید

EPT به درمان پزشکی نیاز ندارد، مگر اینکه فرد نیاز به هماهنگی‌های عضلانی و حرکتی جهت انجام کار یا فعالیت‌های خاص خود داشته باشد.

عوارض نورولوژیکی

به‌طورکلی رعشه یا لرزش ناشی از مشکلی در قسمت‌های عمقی مغز است که حرکات را کنترل می‌کنند. برخی از عوارض نورولوژیکی که می‌توانند باعث لرزش دست شوند شامل موارد زیرند:

. ام‌اس: خیلی از افرادی که ام‌اس دارند تا حدودی رعشه را نیز تجربه می‌کنند که این حالت وقتی بیماری به قسمت‌هایی در سیستم عصبی مرکزی که کنترل کننده حرکات‌اند آسیب می‌زند معمولاً تشدید می‌شود.

. پارکینسون: تقریباً ۷۵ درصد از افرادی که بیماری پارکینسون دارند رعشه هم دارند، یا در زمان استراحت و یا در زمان فعالیت و یا ترکیبی از هر دو. لرزش و رعشه معمولاً در یک سمت بدن شروع می‌شود و ممکن است به سمت دیگر هم برسد. لرزش طی استرس یا هیجانات شدید، چشمگیرتر می‌شود.

. سکته مغزی: بعد از سکته مغزی فرد ممکن است بسته به قسمت‌های آسیب‌دیده مغز دچار انواع لرزش‌ها شود. آسیب به یاخته‌های عصبی ساقه مغز باعث لرزش در زمان استراحت می‌شود، درحالی‌که آسیب به مخچه باعث لرزش حرکتی می‌شود.

. آسیب مغزی تروماتیک (TBI): لرزش ناشی از آسیب مغزی تروماتیک، رعشه بعد از تروما (PTT) نام دارد. این رعشه در اثر آسیب به قسمت‌های خاصی از مغز که مسئول حرکت هستند رخ می‌دهد و چندان شایع نیست.

. دیستونیا: مطالعات نشان می‌دهند دیستونی و رعشه ارتباط نزدیکی با هم دارند. رعشه و لرزش در افرادی که دیستونیا دارند می‌تواند به‌صورت منظم و موج مانند یا نامنظم و یا ترکیبی از هر دو روی بدهد. نوع ترکیبی این لرزش معمولاً در دست‌ها رخ می‌دهد.

علت لرزیدن دست‌ها چیست؟

دیگر عوارض

موارد و عوارض زیر نیز می‌توانند باعث لرزش دست‌ها شوند:

. مصرف الکل یا مواد مخدر

. مسمومیت با جیوه

. پرکاری تیروئید

. نارسایی کبدی یا کلیوی

. استرس، اضطراب و خستگی

. بیماری‌های روانی مثل اختلال استرس پس از حادثه

. اختلالات عصبی ژنتیکی مثل آتاکسی ارثی و سندرم ایکس شکننده

داروها

برخی از داروها هم می‌توانند باعث لرزش دست‌ها شوند، مانند:

. بعضی از داروهای آسم

. داروهایی که برای عوارض روانی تجویز می‌شوند، مثل بعضی از داروهای ضدافسردگی و تثبیت‌کننده‌های خلق‌وخو

. داروهای تشنج مثل والپروئیک اسید

. داروهای ضدآریتمی مثل پروکائین آمید

. داروهای سرطان

. داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مثل سیکلوسپورین

. کورتیکواستروئیدها

. یک سری از داروهای ضدویروس

. بعضی از آنتی‌بیوتیک‌ها

. آمفتامین

علت لرزیدن دست‌ها چیست؟

آیا لرزش دست‌ها طبیعی است؟

طبیعی است گاهی دست‌هایتان بلرزد خصوصاً اگر دچار استرس و اضطراب باشید یا کمبود خواب داشته باشید. لرزش‌های خفیف دست بر زندگی روزمره شما اثر نمی‌گذارند و معمولاً جای نگرانی ندارند. اما اگر لرزش دست مداوم و شدید باشد و در کارهای روزمره اختلال ایجاد نماید، باید مورد بررسی پزشکی قرار بگیرد.

چطور جلوی لرزش دست‌ها را بگیریم؟

تغییراتی در سبک زندگی:

. ورزش‌های سنگین انجام ندهید

. الکل مصرف نکنید

. از محرک‌هایی مثل کافئین و آمفتامین‌ها استفاده نکنید

درمان عارضه اصلی:

لرزش دست‌ها که در اثر یک عارضه دیگر روی می‌دهد، مثلاً پرکاری تیروئید یا ترک مصرف الکل، معمولاً با درمان مناسب برطرف خواهد شد.

تکنیک‌های روان‌شناسی:

افرادی که به‌خاطر اضطراب یا حملات پانیک دچار لرزش دست می‌شوند می‌توانند با یادگرفتن تکنیک‌های آرام‌سازی مثل ذهن‌آگاهی یا تمرینات تنفسی به وضعیت بهتری برسند.

تغییر داروها:

اگر لرزش دست‌ها ناشی از مصرف داروی خاصی باشد می‌توانید با پزشک صحبت کنید تا در صورت امکان دارو یا دوز مصرفی را تغییر بدهد.

فیزیوتراپی:

فیزیوتراپ می‌توانند برای بهبود موارد زیر، تمریناتی به افراد یاد بدهد:

. کنترل عضله، تقویت و عملکرد عضله

. هماهنگی

. تعادل

کاردرمانی:

کاردرمانی می‌تواند به افرادی که لرزش دست دارند کمک کند کارهای روزمره خود را بهتر انجام بدهند.

علت لرزیدن دست‌ها چیست؟

چه زمانی مراجعه به پزشک لازم است؟

هر کسی که به طور ناگهانی دچار لرزش دست یا لرزش در قسمت‌های دیگر بدن می‌شود باید برای تشخیص علت به پزشک مراجعه کند. پزشک می‌تواند علت‌های ممکن را بررسی کرده و در صورت نیاز، درمان تجویز کند. افرادی که در حال حاضر دچار لرزش دست هستند، در صورت تشدید این حالت باید به پزشک مراجعه کنند.

راهکارهای درمانی برای لرزش دست‌ها

بیشتر لرزش‌ها غیر قابل درمانند. اما راهکارهایی برای کنترل علائم وجود دارد.

دارو

پزشک ممکن است برای کاهش شدت و تکرار رعشه داروهایی تجویز کند، مثلاً:

. مهارکننده‌های بتا مثل پروپرانول

. دارهای اضطراب

. داروهای ضدتشنج مثل پریمیدون

بوتاکس

بوتاکس یک نورتوکسین است که باعث فلج موضعی می‌شود. تزریق بوتاکس می‌تواند درمان لرزش صدا و سر مفید باشد. اما تزریق بوتاکس برای لرزش دست می‌تواند موجب ضعیف‌شدن انگشت‌ها شود.

عمل جراحی

در موارد شدیدتر که دارو و دیگر درمان‌ها جواب نمی‌دهند، ممکن است درمان‌های جراحی مثل تحریک مغز (DBS) یا ابلاسیون رادیوفرکانسی توصیه شود.

علت لرزیدن دست‌ها چیست؟

آیا لرزش دست همیشه پارکینسون است؟

لرزش دست همیشه هم به معنی پارکینسون نیست. همان‌طور که گفتیم لرزش دست می‌تواند نشانهٔ عوارض دیگری مثل ام اس یا دیستونیا و… نیز باشد.

لرزش دست چه زمانی نگران‌کننده است؟

اگر لرزش دست‌ها به‌مرورزمان بدتر شد و یا بر کارهای روزانه‌تان اثر گذاشت باید به پزشک مراجعه کنید.

چه زمانی کمبود مواد مغذی باعث لرزش دست می‌شود؟

کمبود ویتامین B۱۲ در نوجوانان می‌تواند باعث لرزش دست شود.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=27108
  • منبع : https://www.irna.ir

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.