به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایسنا، درماتولوژیستها و متخصصان پوست تنها کسانی نیستند که از وضعیت سلامت پوستتان شما را آگاه میکنند؛ فقط کافی است نگاهی به لیست غذاهایی که میخورید بیندازید تا متوجه شوید چرا برخی عوارض پوستی را تجربه میکنید. بسیاری از تغییرات ناخوشایند پوستی از چین و چروکها گرفته تا ریزش مو و اگزما، با یک رژیم غذایی فقیر ارتباط مستقیم دارد.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در اینجا با ۶ هشداری که پوست شما در مورد نوع رژیم غذاییتان به شما می دهد، آشنا شوید:
_ چین و چروکهای زودرس: چین و چروکهای زودرس روی پوست حاکی از آن است که شما الکل مصرف میکنید یا این که قند موجود در رژیم غذاییتان بیش از حد است. الکل رطوبت پوست را از بین میبرد و خود عاملی برای تقویت چروکها است. مصرف زیاد قند نیز روند پیری قسمتهای مختلف بدن را افزایش میدهد. قند باعث تشکیل AGE ها میشود که به کلاژن آسیب میرساند.
الیاف کلاژن باید با هم در ارتباط باشند تا به حفظ ساختار پوست کمک کنند. شکر باعث آسیب پیوند بین فیبر کلاژن میشود که پس از قرار گرفتن در معرض نور UV از خورشید، افزایش مییابد. کلاژن بیشتر تخریب شده و چروک پوستی ظاهر میشود. برای جلوگیری از چین و چروک، مصرف قند خود را کاهش دهید. غذاهای با قند زیاد مانند آب نبات، کیک یا بستنی باید فقط گاهی مصرف شوند و نباید به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه شما باشند. از نوشیدنیهای شیرین مانند نوشابههای قلیایی یا نوشابههای مخلوط که میتوانند تا ۱۰۰ گرم قند خالص را ارائه دهند، دوری کنید.
_ جوش: بروز جوشها نشانه این است که شما غذاهای با شاخص گلیسمی بالا مصرف میکنید. غذاها به طور کلی به سه دسته با شاخص گلیسمی بالا، متوسط و پایین تقسیم میشوند. غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند باعث افزایش قندخون شده و در ادامه انسولین خون را بالا میبرند. غذاهایی مانند برنج سفید، ماکارونی، پاستا و … عامل ابتلا به جوش و آکنه هستند و باید غلات کامل را جایگزین آنها کرد.
_ کیسههای زیر چشم: کیسههای زیر چشم تنها ناشی از بیخوابی نیستند بلکه میتوانند از کم آبی بدن حکایت کنند. فراموش نکنید که وضعیت پوست شما فقط مربوط به غذا نیست بلکه نوشیدنیها نیز نقش موثری در سلامت پوست دارند. اطمینان حاصل کنید که حداقل ۳ لیتر آب در طول روز مصرف میکنید.
_ خشکی پوست: علاوه بر خطر ابتلا به فشارخون بالا، یک علت دیگر برای کاهش مصرف سدیم مطرح است؛ سدیم بیش از حد، پوست شما را خشک می کند. همچنین مصرف بیش از حد نمک باعث میشود تا پوست پف کرده به نظر آید و به بافت آن آسیب برساند.
_ آکنه: بروز آکنه بدترین کابوس بخصوص در دوران جوانی است. در این میان برخی غذاها در ایجاد آکنه مقصر شناخته شدهاند اما نکته مهم این است که تاثیر مواد غذایی بر همه یکسان نیست و محرکی که باعث بروز آکنه در یک فرد میشود، ممکن است روی فرد دیگر هیچ تاثیری نداشته باشد. برخی غذاهای مشخص از جمله غذاهای چرب و غذاهای حاوی قند زیاد برای جوش و آکنه پوست به عنوان یک ماشه خطر شناخته شدهاند.
فرقی نمیکند نوع پوست شما چگونه است یا چندسال دارید؛ اگر میخواهید پوستی صاف و بدون آکنه داشته باشید باید در مصرف شکلات، غذاهای شور، آب پنیر، سویا، فست فودها، نوشیدنیهای شیرین و نان سفید دقت کنید.
_ اگزما: اگزما گاهی ارثی است و در بیشتر موارد نتیجه حساسیت زیاد سیستم ایمنی بدن به برخی مواد غذایی است. این مواد غذایی باعث بروز و یا تشدید اگزما میشود. در این صورت بهترین کار خودداری از مصرف مواد غذایی حساسیتزا از جمله گوشت قرمز، قهوه، شیر گاو، تخم مرغ، سویا و گردو است.
انتهای پیام