• امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 22 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر گزارش می‌دهد؛

دلیل کاهش بینایی در برخی کودکان چیست؟

  • کد خبر : 26805
  • ۲۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶
دلیل کاهش بینایی در برخی کودکان چیست؟
کاهش بینایی در کودکان از مشکلاتی است که نیاز به توجه ویژه دارد. گاهی عامل کاهش بینایی در کودکان نیاز به کنترل دارند تا از آسیب بیشتر بینایی جلوگیری شود. از همین رو لازم است تا در صورت کاهش بینایی در کودکان با پزشک متخصص مشورت کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایسکانیوز، دکتر بهرام اشراقی، فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم نوشت: کاهش بینایی در کودکان از مشکلاتی است که نیاز به توجه ویژه دارد. گاهی عامل کاهش بینایی در کودکان نیاز به کنترل دارند تا از آسیب بیشتر بینایی جلوگیری شود. از همین رو لازم است تا در صورت کاهش بینایی در کودکان با پزشک متخصص مشورت کرد.

در این مطلب قصد داریم تا اطلاعاتی کلی در مورد دلایل و راهکارهای درمان کاهش بینایی در کودکان ارائه دهیم.

کاهش بینایی در کودکان

بینایی تضعیف شده در کودکان منجر به کاهش فعالیت آنها شده و امکان تشخیص اجسام و اشخاص را از جمله در مکانهای شلوغ برای آنها دشوار میکند. در برخی کودکان شاهد تنبلی هستیم که علت آن کاهش بینایی است و تشخیص این مشکل میتواند به بهبود زندگی کودکان کمک کند. اگرچه دلایل کاهش بینایی کودکان متفاوت هستند اما راهکارهای مختلفی نیز برای درمان هر کدام از این مشکلات پیش روی افراد است که با تشخیص به موقع میتوان روش درمانی مناسب را انتخاب کرد.

علت بالا رفتن نمره چشم در کودکان

در بیشتر موارد، بالارفتن نمره چشم در کودکان و کاهش بینایی آنان به دلیل افزایش طول محوری چشم یا نزدیک بینی ایجاد میگردد. به طور کلی از علل کاهش بینایی مرتبط با نزدیک بینی در کودکان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

توارث و ژنها: ژنتیک از جمله عواملی است که در ضعف بینایی کودکان و ایجاد نزدیک بینی در آنها موثر است. کودکانی که هر دو والد آنها مبتلا به نزدیک بینی هستند احتمال بیشتری برای بروز این وضعیت نسبت به سایر کودکان دارند.

استفاده بیش از حد از عینک: در صورتی که کودک مبتلا به نزدیک بینی خفیف باشد و در تمام طول روز از عینک استفاده کند وضعیت ضعف بینایی کودک بدتر خواهدشد. توصیه میشود تا در کودکان، برای انجام کارهایی که نیاز به مشاهده فاصلهء نزدیک است از عینک استفاده نشود. در کودکانی که مبتلا به نزدیک بینی خفیف هستند استفاده از عینک در تمام طول روز تاثیر چندانی در کنترل ضعف بینایی ندارد.

استفاده از عینکی که دید واضح تری به کودک میدهد: در صورتی که کودک مبتلا به نزدیک بینی باشد، توصیه میشود تا عینک با اصلاح کامل استفاده نشود. اصلاح کامل بینایی میتواند منجر به تشدید وضعیت نزدیک بینی شود.

استفاده بیش از حد از ابزار الکترونیکی: ابزاری مانند موبایل، کامپیوتر و تلویزیون میتوانند منجر به تشدید نزدیک بینی کودکان شوند. از همین رو توصیه میشود تا میزان استفاده از این ابزار به حداقل برسد.

علاوه بر نزدیک بینی، ممکن است کاهش بینایی در کودکان به دلایل دیگری ایجاد شود. از جمله:

آلبینیسم یا زالی

ترومای چشمی یا آسیب فیزیکی چشم در هنگام فعالیت هایی همچون بازی کردن و …

آب مروارید کودکان

گلوکوم یا آب سیاه کودکان

بیماری هایی که منجر به آسیب شبکیه در کودکان میشوند مانند رتینیت پیگمنتوزا و …

برخی از موارد بیان شده که منجر به کاهش بینایی کودکان میشوند میتوانند عوارض جدی و حتی نابینایی را در پی داشته باشند و لازم است تا در صورت وجود علائم هر کدام از این بیماری ها به پزشک متخصص مراجعه کرد.

تنبلی چشم در کودکان

تنبلی چشم یک وضعیت ژنتیکی است که در طی آن یک چشم افراد دید طبیعی ندارد اما ضعف یک چشم میتواند بینایی چشم دیگر را نیز تحت تاثیر قرار دهد. تنبلی چشم که معمولا کودکان را درگیر میکند در صورتی که به موقع تشخیص داده شود به راحتی قابل درمان است. تنبلی چشم به علت نقص در فرایند تکامل بینایی در هنگام جنینی تا ده سالگی ایجاد میشود. انحراف چشم، عیوب انکساری و برخی بیماری ها مانند آب مروارید کودکان میتوانند تنبلی چشم را ایجاد کنند و منجر به کاهش بینایی کودکان شوند.

علائم ضعف چشم کودکان

برخی از مشکلاتی که منجر به ضعف چشم کودکان میشوند دارای علائمی هستند که منجر به تشخیص آن توسط کودک یا والدین میشوند اما برخی اوقات به علت اینکه نوزاد توان حرف زدن ندارد و ضعف چشم دارای علامتی بیرونی نیست ممکن است والدین به تنهایی نتوانند وجود مشکلات بینایی در نوزاد خود را تشخیص دهند و نیاز به بررسی پزشک متخصص باشد. از همین رو توصیه میشود تا حداقل در ۶ ماهگی، ۲ سالگی و ۵ سالگی کودک، برای بررسی وضعیت بینایی به چشم پزشک مراجعه گردد تا در صورت وجود هر گونه ضعف در چشم کودکان، فرایند درمانی مناسب پی گرفته شود.

در کودکانی که دچار ضعف چشم هستند شاهد علائم زیر هستیم:

تا سن ۴ ماهگی، دچار کاهش حساسیت به نور و روشنایی میشوند بصورتی که با روشن کردن نور در نزدیک چشم، شاهد تاخیر در چشمک زدن کودک خواهیم بود. در برخی کودکان ممکن است شاهد چشمک زدن های تکرارشونده باشیم. همچنین خندیدن کودکان در شرایط اجتماعی کاهش می یابد.

تا سن ۵ تا ۸ ماهگی شاهد تاخیر یا نبود ارتباط چشمی بین کودک و سایرین هستیم. در این سن کودکان از تمرکز بر روی اشیاء یا چهره افراد آشنا ناتوان هستند. برخی کودکان نیز انحراف چشم را بروز میدهند.

از سنین ۹ ماهگی تا ۲ سالگی ناتوانی در تشخیص دست خود، ناتوانی در حرکت هدفمند دست و بازوها را شاهد هستیم. از سنین بالای دو سال شاهد تلو تلو خوردن کودک هنگام راه رفتن، ناتوانی در رسیدن به اسباب بازی ها و اشیاء، نگاه کردن به اشیاء با گرفتن آن در فاصله نزدیک به صورت،

ناتوانی در هماهنگی قدم ها

در سنین مدرسه، کودکانی که دچار ضعف چشم هستند در خواندن، دیدن تخته سیاه و … مشکل داشته و نیز سردرد مکرر را گزارش میدهند. تاری دید، فشار چشم و کند بودن واکنش نسبت به اشیاء محیطی از سایر علائم ضعف چشم در کودکان است.

علاوه بر موارد ذکر شده، علائم زیر نیز میتوانند در تشخیص مشکلات چشم کودکان موثر باشند:

دشواری در تشخیص چهره، مطالعه، تشخیص اشیاء و ..

تشخیص نامناسب رنگ ها

درد شدید در چشم یا تحریک آن

ورم یا قرمزی در اطراف چشم ها

ترشح خون یا مواد زائد غیرطبیعی از چشم ها

اندازه ناهمسان و نامتقارن مردمک دو چشم

مشکل در حرکت چشم

نمره چشم تا چه سنی تغییر میکند؟

به طور کلی نمره چشم تا سن ۱۸ سالگی تغییر میکند و از سن ۱۸ سالگی تا ۲۵ سالگی تثبیت میشود. با این حال ممکن است استثنائاتی نیز وجود داشته باشد.

آیا ضعیفی چشم کودکان قابل درمان است؟

بسیاری از مشکلاتی که منجر به ضعیفی چشم کودکان میشوند قابل درمان یا کنترل هستند. برای انتخاب روش درمانی مناسب لازم است تا ابتدا دلایل کاهش بینایی در کودک بررسی و تشخیص دقیقی صورت بگیرد. پس از این مرحله با توجه به علت ایجاد ضعف بینایی در کودک میتوان روند درمانی مناسب را انتخاب نمود.

پلک زدن زیادی کودکان

پلک زدن زیاد در کودکان معمولا به علت ایجاد مشکلاتی در پلک یا بخش های جلویی چشم بروز میکند. تیک های عصبی، مشکلات انکساری چشم مانند دوربینی ، نزدیک بینی یا آستیگماتیسم ، بیرون زدگی چشم ، دمای محیط، میزان روشنایی محیط، درد در بخش‌های مختلف چشم و استرس از جمله دلایل دیگر پلک زدن زیادی در کودکان به شمار میروند. در برخی کودکان نیز پلک زدن زیادی به علت وجود بیماری هایی است که عامل آن اختلال در تکامل مسیر عصبی مرتبط با چشم می باشد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=26805
  • منبع : https://www.iscanews.ir/news

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.