• امروز : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 18 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر گزارش می‌دهد؛

چگونه ذهن را جوان نگه داریم؟

  • کد خبر : 26723
  • ۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۳
چگونه ذهن را جوان نگه داریم؟
حفظ سلامت مغز برای به تاخیر انداختن ابتلا به بیماری‌های مغز و اعصاب همچون آلزایمر امری ضروری است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از بهداشت‌نیوز، متخصصان تاکید دارند که با اقداماتی چون ورزش منظم و خواب کافی می‌توان سلامت مغز و حافظه را بهبود بخشید.

در ادامه به چند توصیه برای حفظ سلامت مغز و کمک به تقویت آن، خواهیم پرداخت.

* برای دوست یابی وقت بگذارید
شناخت افراد جدید مغز شما را تقویت می کند. این مجموعه از مهارت‌های ذهنی شامل حافظه کوتاه‌مدت، قدرت کنترل عوامل حواس‌پرتی و توانایی متمرکز ماندن است. گوش دادن به دیدگاه دیگران و تلاش برای قرار دادن خود به جای او، مغز شما را به فکر کردن به روش های جدید سوق می دهد.

* بیرون بروید
طبیعت اثر آرام بخش دارد و می تواند استرس را کاهش دهد، حتی اگر فقط از پنجره به بیرون نگاه می کنید. وقتی زمانی را در خارج از منزل می گذرانید، به مغز خود از جریان مداوم داده ها و محرک هایی که در طول روز دریافت می کند استراحت می دهید. این وضعیت به آن اجازه می دهد تا توانایی تمرکز خود را مجددا راه اندازی کند، بنابراین ممکن است احساس خلاقیت بیشتری داشته باشید و بهتر می توانید مشکلات را حل کنید.

* روال خود را کنار بگذارید
خوردن صبحانه یکسان هر روز یا رانندگی در همان مسیر تا محل کار، هیچ اشکالی ندارد. انسان ها مخلوق عادت هستند. اما برای مغز شما خوب است که سعی کند همه چیز را با هم مخلوط کند. تغییر در روال هر روزه، توانایی مغز شما را برای یادگیری اطلاعات جدید و نگه داشتن آن ها افزایش می دهد. یک دستور غذای جدید را امتحان کنید یا قسمت دیگری از شهر خود را کاوش کنید.

* مهارت جدیدی یاد بگیرید
وقتی یک مهارت یا موضوع جدید یاد می گیرید، مغز شما مسیرهای جدیدی را بین سلول های متعدد خود ایجاد می کند. ممکن است سعی کنید مهارت یا سرگرمی جدیدی را یاد بگیرید. اگر در ابتدا سخت به نظر می رسد، تسلیم نشوید. هر چه فعالیت جدیدتان سخت‌تر باشد، برای مغزتان بهتر است.

* روی یک چیز در یک زمان تمرکز کنید
فقط به این دلیل که می توانید همزمان پیامک ارسال کنید، تلویزیون تماشا کنید و شبکه های اجتماعی خود را بررسی کنید، به این معنی نیست که انجام همزمان چند فعالیت برای شما خوب است. وقتی مغز شما با چندین جریان اطلاعات به طور همزمان برخورد می کند، باید همه آن ها را غربال کند. این کار تمرکز، مدیریت حافظه و تغییر از یک چیز به چیز دیگر را برای شما دشوارتر می کند. بنابراین در هر زمانی توجه خود را تنها به یک فعالیت معطوف کنید.

* مدیتیشن کنید
مدیتیشن می تواند به بهبود فشار خون بالا یا کلسترول بالا کمک کند (هر دوی این عارضه‌ها می توانند شانس ابتلا به آلزایمر را در شما افزایش دهند.) مطالعات نشان می دهد که مدیتیشن می تواند تمرکز، حافظه و توانایی شما در انتخاب کلمات، تقویت و تغییر از یک فکر به فکر دیگر را آسان تر کند.

* موسیقی گوش دهید
گوش دادن به موسیقی نه تنها می تواند به شما کمک کند تا هوشیارتر شوید، بلکه می تواند حافظه و خلق و خوی شما را نیز تقویت کند. یک دلیل برای این موضوع آن است که یک ارتباط ریاضی برای موسیقی و ارتباط یک نت با دیگری وجود دارد. مغز شما باید برای درک این ساختار کار کند. این وضعیت به ویژه برای موسیقی هایی که برای اولین بار می شنوید، صادق است.

* ورزش کنید
ورزش کردن به همان اندازه که برای بدن شما مفید است، برای مغز شما نیز مفید است. ورزش مهارت های استدلال و تفکر شما را تقویت می کند، زیرا جریان خون را به مغز شما افزایش می دهد. سعی کنید حداقل ۳۰ دقیقه یک روز در میان ورزش کنید.

* بخندید
استرس می تواند مغز شما را وادار به ترشح هورمونی به نام کورتیزول کند که باعث می شود نتوانید به وضوح فکر کنید. با گذشت زمان، سطوح بالای استرس می تواند باعث ایجاد مشکل در یادگیری و حافظه شما شود. یک راه سرگرم کننده برای محافظت از مغزتان این است که خوب بخندید. خندیدن می تواند سطح کورتیزول را کاهش دهد و به سلامت مغز شما کمک کند.

* به اندازه کافی بخوابید
اگر به اندازه کافی نخوابید، حتی یک کار ساده می تواند تلاش ذهنی بیشتری نسبت به قبل نیاز داشته باشد. همچنین تمرکز کردن برای شما بسیار سخت تر خواهد بود و ممکن است متوجه شکاف هایی در حافظه کوتاه مدت خود شوید. برای شاداب ماندن، هر شب هفت تا ۹ ساعت بخوابید.

* مراقب آنچه می خورید باشید
هرچه کالری بیشتری دریافت کنید، احتمال از دست دادن حافظه بیشتر می شود. دلیل آن مشخص نیست اما BMI (شاخص توده بدنی) بیشتر در میانسالی با سلامت ضعیف مغز در مراحل بعدی زندگی مرتبط است. تغییرات کوچک، مانند تغییر از شیر کامل به بدون چربی، به کاهش کالری کمک می کند. پزشک یا متخصص تغذیه می تواند به شما در تهیه برنامه غذایی که برای شما مناسب است، کمک کند.

* مغز خود را تغذیه کنید
برخی غذاها برای محافظت از مغز شما مفید هستند. اینها شامل میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، ماهی و چربی‌های «خوب» مانند چربی‌های موجود در روغن زیتون است. یک فنجان چای یا قهوه روزانه نیز می تواند به بیدار شدن مغز شما کمک کند. اما مصرف غذاهای فرآوری شده را کاهش دهید.

* سیگار نکشید
بسیاری از مواد شیمیایی موجود در سیگار برای مغز شما سمی هستند، بنابراین ممکن است از اینکه بدانید سیگار با زوال ذهنی و زوال عقل مرتبط است، تعجب نکنید. همین امر در مورد دود دست دوم (قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران) نیز صدق می کند. با سایر اعضای خانواده خود نیز در مورد ترک سیگار صحبت کنید. اگر خانه و ماشین شما عاری از دود باشد، همه شما سالم‌تر خواهید ماند.

* از قلب خود مراقبت کنید
اگر سلامت قلب شما ضعیف باشد، احتمالاً مشکلات یادگیری و حافظه نیز خواهید داشت. اضافه وزن و ورزش نکردن کافی می تواند رگ های خونی شما را باریک کند. این وضعیت مقدار خونی را که به مغز شما جریان می‌یابد محدود می‌کند و شریان‌های شما ممکن است شروع به سخت شدن کنند. فشار خون بالا بزرگترین علامت این است که سلامت مغز شما در خطر است. اگر فشار خون شما بالا است، با پزشک خود در مورد نحوه کنترل آن صحبت کنید.

* برای سلامت روان خود کمک بگیرید
اگر افسرده هستید، ممکن است احتمال افت ذهنی شما بیشتر باشد. علاوه بر احساس درماندگی و از دست دادن علاقه به چیزهایی که دوست دارید، افسردگی همچنین می تواند شما را در «مه مغزی» قرار دهد. فکر کردن، متمرکز ماندن و تصمیم گیری می تواند بسیار سخت تر باشد. اگر برخی از این علائم را دارید، با پزشک خود در مورد اقداماتی که می‌توانید برای درمان آنها انجام دهید، صحبت کنید.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=26723
  • منبع : https://behdasht.news/news

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.