به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری آنا، نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران درباره علل افزایش مراکز زیبابی غیرمجاز در گفتوگویی، اظهار کرد: دلالها، بلاگرها، تکنسینها و مراکز جراحی غیرمجاز عامل گسترش بیرویه اعمال جراحی زیبایی هستند.
وی افزود: بیش از ۶ هزار پیج (صفحه) زیبایی در فضای مجازی وجود دارد؛ اما فقط ۴۳۰ نفر عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران هستند و یک هزار و ۵۰۰ نفر هم جراحان گوش و حلق و بینی در کشور داریم. در واقع خدمات پیجهای اغواکننده در فضای مجازی غیرمجاز است و قانونی نیست.
نجات حسینی افزود: چند سال گذشته برخورد با مراکز غیر مجاز و مداخله گران سلامت در حوزه زیبایی رشد چشمگیری داشته است؛ اما این مراکز غیرمجاز تمام شدنی نیستند.
به گفته نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، تمایل جوانان به دریافت خدمات زیبایی پوست و مو و جوان سازی صورت سبب شده تا مراکز غیرمجاز زیاد شود. این مراکز با هدف کسب درآمدهای هنگفت و تبلیغات کاذب سلامت شهروندان را به خطر می اندازند.
وی اظهار کرد: رشد قارچگونه مراکز غیرمجاز انجام اعمال زیبایی بستری برای گسترش تخلفات ایجاد کرده است و بسیاری از مراکز غیرمجاز و غیرمرتبط با امور پزشکی مانند آرایشگاهها و برخی مراکز زیرزمینی اقدام به انجام کارهای زیبایی مانند تزریق ژل و بوتاکس و … میکنند.
نجات حسینی اضافه کرد: مراکز غیرمجاز با تبلیغات فریبنده و درج عکسهای نیمه برهنه متقاضیان جراحی زیبایی را فریب می دهند. حتی افراد غیر متخصص و تکنسین ها هم با وجودی که در این حوزه آموزش و دوره لازم را ندیدهاند، اقدام به اعمال زیبایی می کنند که گاهی بیمار دچار عوارض مختلف شدید شده که حتی منجر به مرگ فرد میشود. این مسئول گفت: این جراحی های مهم گاهی در مطبها یا مکانهای زیرزمینی بدون امکانات انجام می شود.
وی درباره فعالیت افراد غیرپزشک در سالنهای آرایشی و فضای مجازی اظهار کرد: هر اقدامی که با سلامت بدن در ارتباط باشد جزء امور پزشکی است و در قانون هیچ فردی حق ندارد بدون اخذ مجوز از وزارت بهداشت به مداخله در امور پزشکی و درمان بیماران اقدام کند.
به گفته نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، فقط جراحان فوق تخصص پلاستیک و زیبایی می توانند جراحی های زیبایی را انجام دهند و جراحی توسط افراد غیرمتخصص غیرقانونی است. متخصصان در طول دوره سه ساله این آموزشها را دیدهاند و هرکسی نمیتواند بدون داشتن مدرک فوق تخصص جراحی پلاستیک این اعمال را انجام دهد. وی افزود: تا مادامی که تمایل بی رویه افراد به دریافت خدمات زیبایی پوست و مو و جوان سازی صورت وجود دارد؛ مراکز غیرمجاز زیبایی به شکل قارچگونه رشد خواهند کرد.
نجات حسینی گفت: مسئله مهمی که وجود دارد این است که جرائم فعلی برای مداخلهگران در امر درمان، بازدارنده نیست و جریمههای جزئی برای این افراد در نظر گرفته میشود؛ براساس قانون، فرد مداخله گر در امور پزشکی بار نخست ۵ میلیون و در مرحله بعدی فقط ۱۰ میلیون تومان جریمه میشود که در مقابل مبالغی که از مراجعهکنندگان این مراکز اخذ میشود؛ بسیار ناچیز است. بیش از ۲۰ سال از زمان تعیین قانون مجازات برای مداخلهگران امور پزشکی، میگذرد و این قانون بهروز نیست.
نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران گفت: در این راستا مکاتباتی با قوه قضائیه و معاونت حقوقی ریاست جمهوری شده است تا لایحه تشدید مجازات مداخلهگران امور پزشکی تدوین و ابلاغ شود تا مجازات برای این مراکز غیر مجاز از بازدارندگی لازم برخوردار باشد. وی تاکید کرد: اگر قانون به صورت جدی تری با مداخلهگران سلامت در حوزه زیبایی برخورد می کرد شاهد رشد افزایشی این مراکز غیرمجاز نبودیم.
این جراح پلاستیک گفت: توصیه ما به همه مردم این است که با امکانات فراوانی که در کشور داریم، انجام این اعمال توسط افراد فوق تخصص صورت گیرد و مردم شریف از طریق سایت نظام پزشکی و انجمن جراحان پلاستیک از انتخاب درست پزشک معالج خود مطمئن شوند.
انتهای پیام