• امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 22 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در گفت‌وگویی مطرح شد:

بیش از ۶۰ درصد زنان خشونت‌دیده به آغوش خانواده بازمی‌گردند

  • کد خبر : 26622
  • ۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۹:۴۶
بیش از ۶۰ درصد زنان خشونت‌دیده به آغوش خانواده بازمی‌گردند
سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: طی مشاوره با مرتکبین خشونت از سوی اورژانس اجتماعی، در گام نخست تلاش می شود زنان آسیب دیده به آغوش خانواده بازگردند که به طور معمول بیش از ۶۰ درصد این زنان به خانواده باز می‌گردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایرنا، مهری سادات موسوی در گفت‌وگویی، با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب درباره سوء رفتار علیه بانوان ناامن کردن محیط خانه برای آنان از سوی مردان و تاکید بر تصویب قوانین حاوی مجازات سخت در این زمینه برای مردان اظهار داشت:

گاهی نیز با همکاری و حمایت قضایی می‌توان مشکل زنان خشونت دیده را برطرف کرد. فقط در موارد خاص است که هنگامی که بستر خانواده مهیای پذیرش زن نیست و ممکن است باعث بروز مشکلاتی به لحاظ امنیت جانی برای زن شود، او به خانواده بازنمی‌گردد.

وی ادامه داد: البته در این موارد خاص نیز زن به صورت موقت در مراکز افراد خشونت دیده، نگهداری می‌شوند و در این بازه نگهداری، کارشناسان بهزیستی به دنبال آن هستند که فضای بازگشت زن به خانواده مهیا شود اما در مواردی که بازگشت، امکان پذیر نباشد، کمک می‌کنیم زن آسیب دیده، زندگی مستقلی برای خود و فرزندانش داشته باشد که بتوانند سالم زندگی کنند.

موسوی در پاسخ به اینکه آیا زنان آسیب دیده در صورت تماس با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی از خدمات خانه امن بهره‌مند می‌شوند، گفت: این زنان الزاما در خانه امن پذیرش نمی‌شوند بلکه تلاش بر این است که با حمایتی هایی که انجام می‌شود، زنان به خانواده خود بازگردند.

ضرورت مراجعه به مشاوره برای حل اختلافات زناشویی

سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: از دیگر راهکارهای اثربخش برای پیشگیری از سالمندآزاری، کودک آزاری و همسرآزاری این است تا افراد رفتارهای خود را اصلاح کنند.

موسوی افزود: بسیاری از خانواده‌ها هنگامی که به مشکلی برخورد می‌کنند، هیچگاه احساس نیاز نمی‌کنند که به مشاور امین مراجعه کنند تا متوجه اختلال رفتاری خود شوند.

وی تصریح کرد: بسیاری از افراد تصور می‌کنند همه کسانی که نزد مشاور می‌روند، اختلالات حاد روانشناسی دارند در حالی که ممکن است هر کدام از ما در برهه‌ای از زمان نیاز داشته باشیم برای برخی مشکلات به مشاور امین و آگاه مراجعه کنیم اما این مساله هنوز فرهنگ‌سازی نشده است.

مصرف موادمخدر از عوامل همسرآزاری است

سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در واکنش به این موضوع که گفته شده همسرآزاری در تماس با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی رتبه دوم را دارد، گفت: تماس با خط ۱۲۳ در زمینه همسرآزاری و اختلافات زناشویی نسبت به بقیه موارد آسیب‌ها، رتبه بالایی را دارد.

موسوی با بیان اینکه متاسفانه همسرآزاری از تمام انواع از ضرب و شتم تا خشونت کلامی، شک و خیانت وجود دارد، افزود: بخش عمده‌ای از دلایل همسرآزاری به مسائل فرهنگی باز می‌گردد و بخشی نیز ناشی از مصرف مواد مخدر بویژه مخدرهای توهم‌زا است.

بیش از ۶۰ درصد زنان خشونت‌دیده به آغوش خانواده بازمی‌گردند

نداشتن مهارت زندگی به مشکلات زوجین دامن زده است

سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره مساله خیانت بین زوج‌ها نیز گفت: نمی‌توان گفت موارد خیانت چندان افزایش یافته است چون متاسفانه بخشی از خیانت‌ها متاثر از مواد مخدری است که افراد مصرف کرده‌اند.

موسوی خاطرنشان کرد: در گذشته، افراد در زندگی زناشویی به یکدیگر مهلت می دادند تا اشکالات خود را برطرف کنند اما اکنون میزان تحمل افراد کم شده است. دو نفر که با هم زندگی می کنند برای اینکه زندگی مشترک موفق داشته باشند باید اختلافات خود را با آگاهی، مدیریت و حل کنند.

وی تاکید کرد: نداشتن مهارت زندگی، مهارت بین فردی و مهارت زناشویی به مشکلات زوجین دامن زده و نمی‌توانند مسائل را مدیریت کنند و بلافاصله وارد فضای خشونت بین فردی می شوند.

برخی از مرتکبان خشونت از شرکت در برنامه‌های آموزشی بهزیستی سر باز می زنند

سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره برنامه آموزشی ویژه مرتکبین خشونت (برگزاری جلسات مشاوره برای مرتکبان خشونت از سوی کارشناسان بهزیستی) نیز گفت: برنامه مشاوره و آموزش مرتکبین خشونت همیشه کنار دیگر برنامه‌های بهزیستی بوده است.

موسوی افزود: با این وجود، مرتکبین خشونت باید خودشان بپذیرند که مورد آموزش و مشاوره قرار بگیرند که اغلب می پذیرند و در فضای آموزشی قرار می گیرند اما نمی‌توان گفت همه مرتکبین خشونت این استقبال را دارند.

وی خاطرنشان کرد: اصل این است که فرد بخواهد تغییری در رفتار خود بدهد و اشکلات رفتاری را بپذیرد. تا زمانی که فرد اشکالات رفتاری خود را نپذیرد و تصور کند که فقط طرف مقابلش، مشکل دارد، نمی‌تواند آموزشی ببیند.

پیامد منفی بازنمایی مثلث عشقی در فیلم‌ها بر نهاد خانواده

سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر نقش هنرمندان و رسانه در فرهنگسازی پیشگیری از سالمندآزاری، کودک آزاری و همسرآزاری گفت: هنگامی‌ که در رسانه فیلم یا سریالی ساخته می شود که دائم خیانت زناشویی و عشق مثلثی را نمایش می‌دهد، نمی‌توان انتظار داشت پیام مثبتی به جامعه القا کند.

موسوی ادامه داد: پیامی‌هایی که می تواند اثربخشی زیادی از طریق رسانه داشته باشد باید مثبت باشد، به ویژه آنکه اکنون همه گوشی‌های همراه دارند و می‌توانند هر پیامی را دریافت کنند.

وی اظهار داشت: برخی از سازندگان فیلم‌ها که موضوع فیلم آنها در زمینه آسیب های اجتماعی است، گاهی برای مشاوره در ساخت فیلم به کارشناسان بهزیستی مراجعه می کنند و بهزیستی نیز از این مساله استقبال کرده و به افرادی که علاقه‌مند به ساخت این نوع فیلم‌ها هستند، در زمینه سوژه کمک می کند.

سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه فیلنامه نویس و کارگردان باید به این همکاری اهتمام ویژه‌ای داشته باشند، اضافه کرد: در این صورت کارشناسان بهزیستی، تجربیات خود را به صورت عملی و میدانی در اختیار آنها قرار می‌دهند تا به فرهنگسازی کمک شود.

محسن پیرهادی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی به تازگی اعلام کرد که طبق آمار اورژانس اجتماعی، همسر آزاری در رده دوم تماس‌های خط تلفنی ۱۲۳ قرار دارد؛ وی تاکید داشت که کاهش جرایم و رفتارهای اجتماعی زن ستیزانه که در تعالیم دینی و اسلامی تقیبح شده‌اند، قانون‌گذاری جدی می‌طلبد تا با اعمال ضمانت اجرایی موثر راه را بر وقوع آنها ببندد، بر همین اساس مجلس در صدد است با تصویب جزییات لایحه «تأمین امنیت زنان در برابر سو رفتار» پاسخی مناسب به این ضرورت اجتماعی بدهد.

وی افزوده بود: محرمانه تلقی کردن اطلاعات زنان آسیب‌دیده، درمان رایگان زنان آسیب‌دیدۀ نیازمند، تشدید مجازات فرد بزهکار، ارایه تسهیلات اشتغال به کار و در صورت نیاز تأمین خوابگاه، ایمن‌سازی نقاط کور و ناامن شهر از جمله مواردی که ۱۵ نهاد و دستگاه را از قوه قضاییه و نیروی انتظامی گرفته تا بهزیستی و معاونت زنان رئیس جمهور و وزارتخانه های بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و راه و شهرسازی را موظف می‌کند برای تامین امنیت زنان به میدان آمده و ایفای مسئولیت کنند.

انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز پیش از این گفته بود: مسئله جلوگیری از ظلم به زن از مسائلی است که در ۲ دهه گذشته رهبر معظم انقلاب بارها به آن تاکید فرمودند و بیش از ۴۰۰ بار ظلم به زن در کلام رهبر انقلاب شنیده شده است و تلاش پیش رو از طرف دغدغه‌مندان این موضوع از ۱۵ سال پیش تاکنون ادامه داشته است.

همچنین حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب روز چهارشنبه ششم دی راه مواجهه با آسیب‌های درون خانواده را تصویب قوانین حاوی مجازات سخت دانستند و با اشاره به در جریان بودن تصویب یک قانون در این زمینه در مجلس شورای اسلامی، فرمودند: این قانون باید دنبال شود و ما هم سفارش می‌کنیم تا مجازات سختی برای مردانی که محیط خانه را برای زن ناامن می‌کنند، در نظر گرفته شود.

رهبر انقلاب در دیدار با زنان و دختران، خانه را محل آرامش و آسایش زن خواندند و تأکید کردند: «رفتارهای بد شوهر مانند بددهانی یا آسیب‌زدن جسمی به هیچ وجه قابل قبول نیست.»

خط اورژانس اجتماعی ۱۲۳ چیست؟

اورژانس اجتماعی یکی از برنامه‌های مداخله‌ای با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به شمار می‌رود که خدمات خود را از طریق خط تلفن ۱۲۳، تیم سیار اورژانس و پایگاه خدمات اجتماعی ارائه می‌دهد و در بحران های فردی، خانوادگی و اجتماعی مداخله می‌کند.

۱۱ گروه آسیب پذیر شامل زنان و دختران آسیب دیده اجتماعی، افراد دارای اختلاف خانوادگی حاد، افراد با قصد یا اقدام به خودکشی، مبتلایان به اختلال هویت جنسی، دختران و پسران فراری از منزل، افراد با شرایط بحرانی ویژه، زوجین متقاضی طلاق، کودکان خیابان و کار، همسران آزاردیده، سالمندان و افراد دارای معلولیت آزاردیده و کودکان آزاردیده در تماس با خط ۱۲۳، خدمات لازم را دریافت می‌کنند.

اورژانس اجتماعی با هدف بهبود اوضاع خانواده از سال ۱۳۸۶ تاسیس شد و اکنون ۲۴ ساعته در حیطه‌های کودک‌آزاری، همسرآزاری، زنان و دختران در معرض آسیب، فرار از منزل، خودکشی، معلول‌آزاری و والدآزاری ایفای نقش می‌کند.

ماموریت‌های اورژانس اجتماعی به سه دسته آنی، فوری و با قید فوریت کمتر تقسیم می‌شود. بیشترین موارد تماس با خط ۱۲۳ در زمینه کودک‌آزاری و در مرحله بعد همسرآزاری بوده و کمترین میزان تماس در زمینه خودکشی است. بیشترین ماموریت‌ها از ۳ بخش بیمارستان‌ها، کلانتری‌ها و دایره سرپرستی دریافت می‌شود.

زمانی که افراد با سامانه ۱۲۳ تماس می‌گیرند، کارشناس خط توضیحات را از مراجع یا تماس‌گیرنده دریافت می‌کند و با هماهنگی سوپروایزر ماموریت براساس نوع فوریت تقسیم‌بندی می‌شود. برخی مشکلات با تلفن قابل برطرف شدن بوده و برخی نیاز به اعزام تیم دارد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=26622
  • منبع : https://www.irna.ir

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.