به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایسکانیوز، دکتر زهرا اباصلتی، با اشاره به اینکه والدین از نگهداری شکلات و شیرینی در منزل خود داری کنند، خاطر نشان کرد: از قرار دادن شکلات و شیرینی به عنوان جایزه خودداری کنید و با تنظیم یک برنامه منظم، تعداد شکلات و شیرینی کـه کودک در طول روز مصرف می کند را کنترل کنند.
وی تصریح کرد: برای جلوگیری از آسیب به دندان ها باید به کودکان آموزش داد که پس از خوردن مواد قندی و شیرینی به ویژه شکلات ها و آب نبات هایی که به سطح دندان می چسبند، دهان و دندان های خود را با آب و حتی الامکان مسواک شستشو دهند .
دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه مصرف بی رویه تنقلات غذایی کم ارزش ذائقه غذایی کودکان را تغییر می دهد، ابراز کرد: مطالعات متعددی رابطه بین خوردن مواد شور در کودکی وافزایش فشار خون در دوران بزرگسالی را اثبات کرده است علاوه بر این نوشیدن بیرویه نوشابه های گازدار نیز علاوه بر ایجاد سیری کاذب، موجب اختلال در جذب مواد مغذی مانند کلسیم می شود.
وی با بیان اینکه به والدین توصیه کنید که کودکان را به مصرف تنقلات سنتی مثل نخودچی و کشمش، گردو، بادام، پسته، گندم برشته، برنجک، عدس برشته شده، توت خشک، انجیر خشک و برگه ها تشویق کنند اظهار کرد: برخی از کودکان سنین مدرسه از خوردن گوشت امتناع می کنند این در حالی است که مصرف گوشت به عنوان منبع عمده پروتئین با کیفیت خوب، آهن و روی حائز اهمیت است بنابراین این مادران بهتر است که در غذاهای مورد علاقه کودکان مانند ماکارونی، کتلت، همبرگر و کباب از گوشت چرخ شده استفاده کنند.
وی تاکید کرد: میزان نیاز به گروه شیر و لبنیات در سنین مدرســه ۳-۲ واحد در روز است بنابراین اگر کودکی علاقه به مصرف شیر ندارد می توان از شیرهای طعم دار و یا تهیه مواد غذایی مانند فرنی و بستنی و کشک برای این موضوع بهره گرفت.
دکتر اباصلتی بیان کرد: معمولاً کودکان در این سنین تمایلی به مصرف سبزی های تازه ندارند بنابراین به مادران توصیه می شود که سبزی های خام مثل هویج، گوجه فرنگی، کاهو، گل کلم و سبزی های پخته برای کودکان استفاده کنند.
انتهای پیام