• امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 22 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر گزارش می‌دهد؛

۱۳ باور نادرست درباره تغذیه با شیر مادر

  • کد خبر : 26329
  • ۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۹
۱۳ باور نادرست درباره تغذیه با شیر مادر
شیرمادر تغذیه‌ای ایده‌آل برای نوزادان است؛ ماده مغذی که سلامت، تندرستی و تکامل کودک را از تولد تا پایان زندگی تضمین می‌کند و باعث ایجاد رابطه عاطفی خاص میان کودک و مادر می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایسنا، تغذیه با شیر مادر روشی بی‌نظیر برای تغذیه شیرخواران است. دوران شیرخواری حساس‌ترین مرحله از مراحل رشد و تکامل کودک است و در این دوران شیر مادر تامین کننده نیازهای غذایی و مواد ایمنی بخش لازم برای شیرخوار است. شیر مادر کاملا برای تامین نیازهای تغذیه‌ای و ایمونولوژیکی کودک طراحی شده و می‌تواند فواید مختلفی برای مادر و کودک داشته باشد اما در این بین ممکن است باورهای غلطی هم در این زمینه به وجود آید که لازم است اصلاح شود.

۱۳ باور غلط درباره تغذیه با شیر مادر شامل موارد زیر است:

* تغذیه با شیر مادر آسان است*

کودکان به صورت غریزی پس از تولد سینه‌های مادر را جست و جو می‌کنند. با این حال،‌ بسیاری از مادرها به حمایت عملی نیاز دارند تا نحوه قرارگیری کودک برای شیردهی را درست انجام دهند و مطمئن شوند که کودکان به صورت صحیح به سینه وصل شده‌اند. هم مادر و هم نوزاد برای تغذیه با شیر مادر نیازمند زمان و تمرین هستند. شیردهی زمان بسیاری می‌طلبد، بنابراین مادرها چه در خانه و چه در محل کار نیازمند فضا و حمایت هستند.

*احساس درد در زمان شیردهی عادی است*

مادران بسیاری در روزهای اول پس از تولد، زمانی که در حال یادگیری شیردهی هستند، دچار مشکل می‌شوند. اما با حمایت درست از نحوه قرارگیری کودک در زمان تغذیه و با اطمینان از اینکه کودک به روش درست به سینه وصل شده است،‌ می‌توان از سوزش سینه‌ها جلوگیری کرد. اگر مادر با چالش‌های شیردهی مانند سوزش نوک سینه‌ها مواجه است،‌ یک مشاور شیردهی یا مراقبین سلامت می‌توانند به وی در فایق آمدن بر این مسئله یاری رسانند.

* قبل از شیردهی باید سینه‌ها را بشویید*

شست و شوی نوک سینه‌ها پیش از شیردهی ضروری نیست. زمانی‌ که کودکان متولد می‌شوند، از قبل با بو و صدای مادر خودشان آشنا هستند. نوک سینه‌ها ماده‌ای را ترشح می‌کنند که کودک استنشاق می‌کند و حاوی «باکتری‌های مفید» است که به ایجاد سیستم ایمنی سالم در کودکان کمک می‌کند.

* باید نوزاد را از مادر جدا کرد تا راحت استراحت کند*

پزشک‌ها،‌ پرستارها و ماماها اغلب مادران را به تماس «پوست به پوست» بلافاصله بعد از تولد که با عنوان مراقبت مادرانه کانگرویی نیز شناخته می‌شود، تشویق می‌کنند. ارتباط مستقیم با کودک به گونه‌ای که بدن آنها پوست شما را لمس کند،‌ اقدام بسیار مهمی است که به آنها کمک می‌کند تا سینه‌ها را پیدا کرده و به آن وصل شوند. اگر می‌توانید این کار را تا یک ساعت پس از تولد و بعدها به صورت مکرر انجام دهید،‌ به برقراری فرآیند شیردهی کمک خواهید کرد.

* در زمان شیردهی باید فقط غذاهای ساده بخورید*

مادران شیرده باید مانند سایر افراد یک رژیم غذایی متعادل داشته باشند. به طور کلی،‌ نیازی به تغییر عادات غذایی نیست. کودکان از زمانی که در رحم هستند در معرض ترجیحات غذایی مادرشان قرار می‌گیرند. اگر مادری فکر می‌کند که کودکش به یکی از غذاهایی که او می‌خورد واکنش نشان می‌دهد، بهتر است با یک متخصص مشورت کند.

* ورزش بر طعم شیرمادر اثر خواهد گذاشت*

ورزش باعث تندرستی می شود و این مورد برای مادران شیرده هم صادق است. اما هیچ مدرکی دال بر این که ورزش طعم شیر را تغییر می‌دهد، وجود ندارد.

* اگر فورا شیردهی را آغاز نکنید، بعدا قادر به انجام این کار نخواهید بود*

شروع شیردهی در ساعت اول پس از تولد آسان‌تر است؛ زیرا واکنش کودک در آن زمان بسیار قوی است. آنها آماده یادگیری تغذیه با شیر مادر هستند. اگر بلافاصله پس از تولد نتوانستید کودک را به سینه وصل کنید،‌ این کار را در سریع‌ترین فرصت ممکن انجام دهید. اگر برای قرار دادن کودک روی سینه نیاز به کمک دارید از مشاوران شیردهی یا مراقبین بهداشتی دیگر، کمک بگیرید. تماس مداوم پوست به پوست و قراردادن کودک بر روی سینه به تداوم شیردهی کمک خواهد کرد.

* اگر می‌خواهید کودک را با شیرمادر تغذیه کنید هیچگاه نباید از شیرخشک استفاده کنید*

مادرها ممکن است تصمیم بگیرند که گاهی اوقات باید همزمان با ادامه تغذیه کودک با شیر خودشان،‌ از شیر خشک نیز استفاده کنند. در این خصوص لازم است که آنها  اطلاعات صحیح درباره شیر خشک و دیگر محصولاتی که جایگزین شیر مادر می‌شوند،‌ کسب کنند. برای تداوم تولید شیر مادر،‌ هر گاه که مقدور بود سینه خود را در اختیار کودک‌تان قرار دهید. مادرها می‌توانند با مشاورین شیردهی و با مراقبین بهداشتی مشورت کنند تا بهترین برنامه که برای تداوم تغذیه با شیر مادر مناسب است را تهیه نمایند.

* بسیاری از مادرها نمی‌توانند شیر کافی تولید کنند*

تقریبا تمام مادرها شیر کافی برای کودکان‌شان را تولید می‌کنند. تولید شیر بر اساس عواملی از جمله چگونگی سینه گرفتن کودک، دفعات شیردهی و چگونگی تخلیه شیر از سینه در هر بار شیردهی، تعیین می‌شود. مادران برای شیردهی نیاز به حمایت دارند. حمایت‌هایی مانند راهنمایی برای تداوم شیردهی توسط کارکنان مراقبت‌های بهداشتی،‌ کمک در خانه و یا حفظ تندرستی از طریق خوردن و آشامیدن مناسب.

* اگر بیمار هستید نباید به کودک شیر دهید*

مادرها زمانی که بیمار هستند معمولا بسته به نوع بیماری هنوز می‌توانند به شیردهی ادامه دهند. باید مطمئن شوید که از درمان مناسب برخوردارید،‌ استراحت کافی دارید و خوب تغذیه می‌کنید و می‌آشامید. در بسیاری موارد، آنتی‌بادی‌هایی که بدن‌تان برای درمان بیماری تولید می‌کند به کودک منتقل شده و لایه‌های دفاعی او را می‌سازند.

آنچه اهمیت دارد این است که باید به پزشکتان اطلاع دهید که در حال شیردهی هستید و همچنین دستورالعمل‌های مصرف داروهایی که بدون نسخه تهیه می‌کنید، را مطالعه کنید. ممکن است که مصرف دارو در یک زمان خاص و با مقدار معین یا استفاده از یک فرمول جایگزین، ضروری باشد. همچنین باید پزشک کودک‌تان را نیز درباره هر دارویی که مصرف می‌کنید مطلع کنید.

* کودکانی که با شیرمادر تغذیه می‌شوند خیلی به مادر وابسته هستند*

هر کودکی با دیگری متفاوت است. صرف‌نظر از نوع تغذیه، بعضی کودکان وابسته هستند و بعضی اینگونه نیستند. تغذیه با شیر مادر نه تنها بهترین نوع تغذیه برای نوزادان است؛ بلکه برای تکامل مغزی آنها نیز  اهمیت دارد. کودکانی که اینگونه تغذیه می‌شوند، مدت زیادی در آغوش قرار می‌گیرند و به همین دلیل، شیردهی ارتباط کودک با مادر را تقویت می‌کند.

* از شیر گرفتن کودکانی که بیش از یکسال با شیر مادر تغذیه شده‌اند، سخت است*

هیچ مدرکی دال بر این که اگر تغذیه با شیر مادر بیش از یک سال طول بکشد،‌ از شیر گرفتن کودک سخت می‌شود، وجود ندارد. اما تحقیقات نشان داده است که تغذیه با شیر مادر تا دو سالگی برای مادر و کودک مفید است. همه مادران و کودکان با یکدیگر تفاوت دارند و باید خودشان تعیین کنند که شیردهی تا چه زمانی ضروری است.

* اگر سرکار می‌روید باید کودک را از شیر بگیرید*

خیلی از مادرها پس از بازگشت به محل کار، شیردهی را ادامه می‌دهند. نخست،‌ دستورالعمل‌های موجود در کشور و محل کارتان را بررسی کنید. اگر حق دسترسی به زمان و محلی برای شیردهی در ساعات کاری را دارید،‌ شاید بتوانید به خانه رفته و به کودک‌تان شیر دهید،‌ یا از یکی از اعضاء خانواده یا دوستی بخواهید که کودک را نزد شما بیاورند، یا شیر خود را دوشیده و به خانه بفرستید.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اگر امکان شیردهی در ساعات کاری را ندارید،‌ سعی کنید در طول روز فرصتی یافته و شیر خود را بدوشید و سپس زمانی که در خانه هستید به صورت مستقیم به کودک‌تان شیر دهید. اگر تصمیم گرفتید که برای برخی وعده‌ها از جایگزین‌های شیر مادر استفاده کنید، مفید خواهد بود که هر زمان در کنار کودک هستید از شیر خودتان به او بدهید تا از منافع آن بهره‌مند شود.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=26329
  • منبع : https://www.isna.ir

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.