• امروز : سه شنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 3 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر گزارش می‌دهد؛

مادران باردار چطور از هوای آلوده جان سالم به در ببرند؟

  • کد خبر : 26251
  • ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۹
مادران باردار چطور از هوای آلوده جان سالم به در ببرند؟
آلودگی هوا در فصول سرد سال علاوه‌ بر اثراتی که بر روی افراد با هر سن و جنسی می‌گذارد، یک سری عوارض بر روی مادر باردار و جنین خواهد داشت.«فاطمه عدالت فر» کارشناس مامایی، درباره مواجهه مادر باردار با پدیده آلودگی هوا توضیح می دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری فارس، چند سالیست که با فرارسیدن فصل سرما  بازار سخن از  آلودگی هوا داغ است! حرف از تق و لق شدن مدرسه‌ها و به دنبال آن نگرانی از وضعیت کودکان، سالمندان و گروه ها و افراد مستعد ابتلا به عوارض ناشی از این معضل. یکی از این گروه های مستعد مادران بارداری هستند که به واسطه حمل جنین به عنوان یک موجود زنده، بسیار بسیار آسیب پذیرند. مادرانی که محافظت از خودشان را راهی برای حفظ سلامت فرزند و در واقع امانتداریشان می‌دانند. «فاطمه عدالت فر» کارشناس مامایی از روزهای پر مخاطره سرشار از دود و دم، نگرانی ها و راهکارهای لازم برای خانم های باردار می‌گوید.

وضوح دیدنی های شهر های کلان این روزها آرزو  شده است

* با هوای آلوده چه باید کرد؟

متأسفانه آلودگی هوا از آن بحث‌هایی است که خیلی راه چاره‌ای ندارد، خصوصاً در کلان‌شهرها و در فصول سرد سال. یعنی مثل تغذیه سالم نیست که به طور مثال به مادران باردار بگوییم روغن یا شکر کم‌تر میل کنند، هوایی است که نه‌تنها در کشور ما بلکه حدود ۹۹ درصد از جمعیت جهان این هوای آلوده را تنفس می‌کنند و علاوه‌بر اثراتی که بر روی افراد با هر سن و جنسی می‌گذارد، یک سری عوارض بر روی مادر باردار و جنین خواهد داشت.

*عوارض ناشی از آلودگی هوا بر عموم افراد

آلودگی هوا عوارضی همچون سرفه، تنگی نفس و سوزش چشم را در پی دارد. همچنین سبب تشدید بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی و ریوی می‌شود. ممکن است فردی به‌طور ژنتیکی مستعد ابتلا به بیماری آسم باشد و آلودگی هوا آن را تشدید کند و به‌دنبال مدتی در معرض هوای آلوده بودن مبتلا به آسم شود و نیاز به مصرف دارو پیدا کند. اما  آن‌چه که باعث نگرانی برای مادران باردار می‌شود و حائز اهمیت است بحث تضعیف سیستم ایمنی است که در دوران بارداری اتفاق می‌افتد. مسائلی همچون تنگی نفس و یا گاهی مشکلات قلبی که در دوران بارداری به‌صورت طبیعی پیش می آیند با قرارگرفتن مادر در معرض آلودگی هوا می‌توانند تشدید شوند و مشکلات بیشتری را برای او ایجاد کنند.

 اثرات مخرب ناشی از آلودگی هوا  جدی است

خروج خانم‌های باردار از منزل خصوصاً در فصل‌های سرد، در کلان‌شهرهایی که آلودگی هوا بیشتر است و شاخص آلودگی هوا، ناسالم را نشان می دهد توصیه نمی شود.

*توصیه‌های لازم برای خانم‌های باردار در روزهایی که آلودگی هوا زیاد است

مهم‌ترین راهکار این است که داخل خانه بمانند. مخصوصاً در هفته‌های آخر بارداری این کار ضرورت بیشتری دارد. ممکن است خانم ماسک بزند و بخواهد برای خرید، مثلاً سیسمونی از خانه خارج شود. خانم‌ها بدانند ماسکی که می‌زنند خیلی نمی‌تواند نقش بازدارندگی داشته باشد. خروج خانم‌های باردار از منزل خصوصاً در فصل‌های سرد، در کلان‌شهرهایی که آلودگی هوا بیشتر است و شاخص آلودگی هوا، ناسالم را نشان می دهد توصیه نمی شود. چنانچه ضرورتی برای انجام فعالیتی در خارج از منزل وجود دارد باید خانم باردار سریع از خانه خارج شود، آن هم با استفاده از ماسک فیلتر دار و در کمترین مدت زمانی‌که ممکن است بیرون از خانه بماند. این‌که داخل خانه هم باشند این‌طور نیست که پنجره را باز کنند و یا داخل حیاط و یا تراس بروند. داخل خانه باید با در و پنجره‌های بسته بمانند تا از اثرات مخرب ناشی از آلودگی هوا در امان بمانند.

 زایمان زودرس و وزن کم جنین، نتیجه هوایی آلوده

* آیا هوای آلوده‌ای که مادر استنشاق می‌کند و در معرض آن قرار می‌گیرد می‌تواند بر روی جنین تأثیرات منفی داشته باشد؟

قطعاً روی جنین تأثیر خواهد گذاشت اما جفت تا حدودی می‌تواند آن را تصفیه کند. البته این‌طور نیست که مادر فکر کند آسیب تنها به خودش می رسد و جنین مصون می‌ماند. در بین مادرانی که در سه ماهه سوم بارداری در معرض آلودگی شدید هوا هستند احتمال تولد فرزند مبتلا به اوتیسم حدوداً دو برابر گزارش شده‌است. در سن های پایین‌تر بارداری وقتی جنین رشد و تکامل پیدا می‌کند می‌تواند باعث یک سری ناهنجاری ها بشود که البته برحسب هفته این ناهنجاری ها متفاوت است و همچنین باعث وزن کم جنین می شود، یعنی نوزادی که به‌دلیل آلودگی هوایی که مادر در معرض آن قرار دارد رشدش مختل می‌شود و با وزن کم‌تر از نرمال به دنیا می‌آید. زایمان زودرس هم از مواردی است که آلودگی هوا می‌تواند  سبب بروز و تشدید آن شود.  حتی برای مادرهایی که سابقه آن را ندارند و یا عامل خطری برای آن نداشته‌اند.

* توصیه های تغذیه ای به خانم باردار در زمان آلودگی هوا

چیزی که همه شنیدیم این است که وقتی هوا آلوده است شیر و محصولات لبنی تأثیر دارد و می‌تواند تا حدودی از اثرات مخرب آلودگی هوا بر بدن افراد جلوگیری کند. درمورد مادران باردار هم همین‌طور است. مصرف میوه‌ها و سبزیجات، روغن زیتون، ویتامین E و امگا ۳ نیز می‌تواند تا حدودی تأثیر آلودگی را کم کند اما دقت داشته باشید این‌طور نیست که بگوییم شیر می‌خوریم و از خانه خارج می‌شویم، هیچ اتفاقی برایمان نمی‌افتد.

پایان پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=26251
  • منبع : https://www.farsnews.ir/

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.