• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در گفت‌وگویی مطرح شد:

مهارتی که باعث ازدواج موفق و پایدار می‌شود

  • کد خبر : 25910
  • ۱۵ دی ۱۴۰۲ - ۹:۱۳
مهارتی که باعث ازدواج موفق و پایدار می‌شود
دکتر علی صدرا، کارشناس مهارت‌های زندگی می‌گوید:« مشاجرات زوجین به دلیل نااگاهی و عدم مهارت ارتباطی صحیح رخ‌می‌دهد و این مشاجره‌ها بر سر قدرت است، بی‌آنکه بداند روش درست چیست و چگونه می‌تواند مقصود سالم خودش را به عرصه ظهور برساند.»

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایرنا، هر ازدواجی فراز و نشیب‌های خود را دارد، اما کلید موفقیت این رابطه ارتباط درست است؛ اینکه زوج‌ها بدانند در مورد مسائل مختلف چگونه باید با یکدیگر گفت‌وگو کنند، برای یک ازدواج موفق ضروری است؛ چراکه  فقدان ارتباط یا ارتباط نادرست می‌تواند به‌راحتی منجر بروز اختلاف شده و در نهایت به شکست بینجامد.

ارتباط صحیح در بهداشت روانی زوجین و فرزندان تأثیرگذار است

صدرا می‌گوید ارتباط مناسب زوجین با یکدیگر باعث تقویت بهداشت روانی می‌شود: «هر چقدر ارتباط عاطفی، کلامی، ارتباط‌های مربوط به مقوله زیباشناسی و اجتماعی – تفریحی و ارتباط با خانواده‌ همسر باکیفیت بهتری صورت گیرد، درصد شادی، محبت و لذت در آن خانواده‌ بیشتر است و هر چقدر این ارتباط ضعیف‌تر و نامطلوب‌تر باشد، درصد غم، خشم، رنجش و ترس بیشتر است.»

او تصریح می‌کند: «طبیعی است خانم و آقایی که ارتباط معقول‌تری با همسر خود دارند، از احساس ارزشمندی بیشتری برخوردار هستند؛ اینها کمتر گرفتار پدیده بی‌ارزشی، طرحواره عدم کفایت و خوردپنداری نامساعد می‌شوند؛ در نتیجه از بهداشت روانی بهتری برخوردارند و می‌توانند خانواده را در مسیر تعالی و آرامش سوق دهند.»

او درباره تأثیر ارتباط والدین بر فرزندان می‌گوید: «ارتباط والدین بر روی فرزندان نیز تأثیرگذار است؛ چنانچه هر چقدر فرزندان شاهد ارتباط صمیمانه‌تر  و بالغانه‌تر بین پدر و مادرشان باشند، به‌موازات  از بهداشت روانی بیشتر و از همه مهم‌تر از احساس عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس کامل‌تر و مطلوب‌تری برخوردار خواهند شد.»

این کارشناس خانواده ادامه می‌دهد: «کسانی که پدر و مادرشان  ارتباط صمیمانه‌تری باهم دارند، احساس ارزشمندی و احساس درونی مثبت بیشتر و بهتری دارند؛ این فرزندان کمتر آسیب‌پذیرند و از امنیت بیشتری در مقابلِ به‌ویژه آسیب‌های اجتماعی برخوردارند.»

زوجین مهارت گفتگوی صحیح با یکدیگر را آموزش ندیده‌اند

برخی زوجین مهارت یک گفتگوی ساده با یکدیگر را هم ندارند و در خیلی مواقع گفتگوی آنها منجر به مشاجره می‌شود؛ صدرا دلیل و ریشه این مسئله را  عدم مهارت‌های ارتباطی می‌داند و می‌گوید: «ما انسان‌ها برای‌آنکه بتوانیم به اقتضای قرن ۲۱ زندگی کنیم، باید مهارت‌های تفکر انتقادی- تحلیلی، تفکر خلاق و نوآور، مهارت همکاری و مهارت گفت‌وگو را یاد بگیریم.»

این کارشناس مهارت‌های زندگی با اشاره به آیات متعدد قرآن کریم در خصوص مهارت گفتگو  تشریح می‌کند: «خداوند در آیات متعدد قران مشخصاً درباره آداب گفت‌وگو می‌فرماید” قَوْلًا لَیِّناً ؛به نرمی سخن بگویید”، ” قَوْلًا سَدِیداً ؛ محکم گفت‌وگو کنید”؛ به این معنا که برای حرفتان دلیل و استدلال قوی داشته باشید، ” قَوْلًا بَلِیغاً ؛ حرفتان واضح و روشن باشد” ، ”  قَوْلًا کَرِیماً ؛ هنگام گفت‌وگو کرامت و ارزشمندی افراد را حفظ کنید” و… .»

صدرا یکی از دلایل عدم گفتگوی صحیح زوجین با یکدیگر را آموزش‌ندیدن در این زمینه می‌داند و می‌گوید: «گفتگوی زوجین اغلب به دلیل عدم آگاهی از نقش کلمات، آهنگ و لحن در گفت‌وگو، زبان بدن و… به مشاجره ختم می‌شود؛  درحالی‌که افراد با آموزش لازم در این زمینه می‌توانند از بسیاری مشاجرات پیشگیری کنند.»

گفت‌وگو برای فهمیدن است نه جواب‌دادن!

به گفته صدرا، بیشتر زوجین باید به‌قصد درک و فهمیدن یکدیگر باهم گفت‌وگو کنند نه اینکه جواب هم را بدهند؛ این در حالی است که اغلب زوجین در گفت‌وگو با همسرشان بیشتر به دنبال جواب‌دادن هستند. یکی از دلایل مشاجرات این است که افراد در این زمینه آموزش‌های لازم را ندیده‌اند.

به اعتقاد صدرا،  زوجین گاهی والدانه و گاهی کودکانه با همسرشان مشاجره می‌کنند: «در مشاجره کودکانه، فرد می‌خواهد ضمن لجبازی توجه و محبت همسرش را دریافت کند و در مشاجره والدانه، هدف ادب‌کردن طرف مقابل است. عدم اگاهی نسبت به مشاجره والدانه و کودکانه ریشه در ناآگاهی دارد.»

او ادامه می‌دهد: «جهل باعث جنگ می‌شود و جنگ بر سر قدرت است. زوجین به دلیل ناآگاهی است که با هم در جدال هستند و عموم این مشاجره‌ها بر سر قدرت است؛ هر یک از اینها می‌خواهد قدرت خودش را به‌طرف مقابل اعمال کند، بی‌آنکه بداند روش درست چیست و چگونه می‌تواند مقصود سالم خودش را به عرصه ظهور برساند.»

از والدین ناسازگار خود تقلید نکنید

باتوجه‌به یادگیری مشاهده‌ای در کودکان این امر محتمل است که ناسازگاری والدین بر کودکان اثر گذاشته و آنها در آینده با چالش ارتباط با همسر مواجه شوند؛ صدرا در این زمینه توضیح می‌دهد: «اگرچه یکی از مهم‌ترین زمینه‌های یادگیری مشاهده است اما ما در علوم‌انسانی و تعلیم‌وتربیت به پدیده‌های اجتماعی تک مؤلفه‌ای نگاه نمی‌کنم؛ یعنی این‌گونه نیست که بگوییم فرزند ما فقط و فقط از طریق مشاهده یاد می‌گیرد؛ بلکه ما معتقدیم که انسان‌ها  به واسطه‌ اراده خود علی‌رغم اینکه شاهد ناسازگاری‌های پدر و مادرشان  بوده باشند، به‌شرط قراردادن خود در معرض آگاهی، آموزش، برنامه و ارزشیابی می‌توانند در مسیر تغییر گام بردارند.»

او ادامه می‌دهد: «در این زمینه به‌ویژه نهادهای حاکمیتی، خبرگزاری‌ها، رسانه‌ ملی، آموزش‌وپرورش، آموزش عالی و حوزه‌های علمیه بایستی آگاهی، آموزش، برنامه‌ریزی و ارزیابی را جزو کارهای فوری و اولویت‌دار خودشان قرار دهند.  با در اولویت قراردادن این کارها، اصلاً دور از انتظار نیست که یک فرزندی علی‌رغم داشتن پدر و مادر ناسازگار بتواند با تمرین و تکرار  تغییرات مناسبی را در خود اعمال کند.»

 یادگیری مهارت ارتباطی در مردان به‌اندازه زنان مهم است

صدرا ضمن رد تفکیک جنسیتی در یادگیری مهارت‌های زندگی اظهار می‌کند: «اگرچه زن و مرد از لحاظ عاطفی و ساختار ذهن دارای تفاوت‌هایی هستند اما یادگیری مهارت‌های زندگی قابل‌تفکیک نیست؛ لذا به همان اندازه که یک خانم نیاز به آموزش مهارت‌های زندگی و مهارت‌های گفتگو دارد، یک آقا به همان نسبت نیاز به آموزش در این زمینه‌ها دارد.»

او تأکید می‌کند: «ازآنجایی‌که آقایان اغلب به دلیل مشغله‌های کاری کمتر فرصت یادگیری پیدا می‌کنند، امیدواریم شرایط به‌ویژه برای مردانی که در محیط‌های سخت‌کار می‌کنند، فراهم شود تا آموزش‌ها به‌صورت رایگان و با ارائه برخی پاداش‌ها و تسهیلات ارائه شود.»

در مهارت ارتباطی با همسرتان به این نکات توجه کنید

صدرا لازمه ارتباط صحیح زوجین را شناخت و اولویت قراردادن یکدیگر عنوان می‌کند. او می‌گوید: «زوجین باید شناخت درستی از وضعت فیزیکی، ذهنی، عاطفی و رفتاری هم داشته باشند. هر چقدر زن و شوهر شناخت درست از توانمندی‌ها و علاقه‌مندی‌های هم داشته باشند  و ضمن آن، یکدیگر را مورد ادراک و حمایت قرار دهند، طبیعی است که ارتباط قوی‌تر خواهد شد.»

او در پایان تأکید می‌کند: «حقیقت این است که هر خانم و آقایی دوست دارد اولویت همسرش باشد و چون احساس می‌کنم اولویت همسرش نیست، همین مسئله باعث بروز اختلافات می‌شود؛ بنابراین، اگر زوجین بپذیرند که اولویت یکدیگرند و قرار است باهم مسیر بهشت و سعادت را طی کنند، ارتباط بهتر و بیشتری باهم خواهند داشت.»

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=25910
  • منبع : https://www.irna.ir

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.