• امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 22 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در تسریر بخوانید؛

واقعا سحرخیز باشیم تا کامروا شویم؟

  • کد خبر : 25865
  • ۱۵ دی ۱۴۰۲ - ۷:۵۹
واقعا سحرخیز باشیم تا کامروا شویم؟
دکتر یوها آییش متخصص مغزو اعصاب در وبسایت هیوستون متدیست درباره سحرخیز بودن و اینکه اصلا چرا بعضی‌ها سحرخیز هستند صحبت کرده که در ادامه می‌خوانید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایرنا، روز تعطیل است، شب قبلش با خیال راحت تا ساعاتی بیدار می‌ماند و سریال محبوبش را تماشا می‌کند؛ اما صبح بر حسب عادت، روزش را ساعت ۷ صبح شروع می‌کند! او در مسافرتها هم زودتر از دوستانش بیدار می‌شود و چند ساعتی را به انتظار آنها می‌گذراند تا وقت صبحانه شود! او از سحرخیزی لذت می‌برد و دوست دارد روزش را زودتر از همه شروع کند اما گاهی در زندگی اجتماعی با جغدان شب به مشکل می‌خورد!

در این موقع آدم‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند و سر اینکه کدام  یک سبک زندگی بهتری دارند بحث می‌کنند، یکی عاشق روز و خورشید است و حس خوب سرزندگی به آن دست می‌دهد، دیگری عاشق ماه و آرامش و سکوت شب است و تمرکز و بهره‌وری بیشتری در شب دارد و حالش از صبح زود بهم میخورد! در این گزارش از وبسایت هیوستون متدیست دکتر یوها آییش متخصص مغز و اعصاب توضیح می‌دهد که چه چیزی یک فرد را سحرخیز می‌کند؟ آیا همان‌طور که برخی‌ افراد تصور می‌کنند میزان بهره‌وری در صبح بیشتر است؟ و…

واقعا سحرخیز باشیم تا کامروا شویم؟

سحرخیر باش تا کامروا باشی

خیلی از آدم‌ها وقتی صبح از خواب بیدار می‌شوند تا چند ثانیه‌ای گیج هستند و به سختی برای بیدار شدن از خواب به ساعت زنگدار خود نیاز دارند. اما به گفته دکتر آییش عده دیگر اینکار برایشان لذت بخش است و نسبتا به راحتی و بدون هشدار ساعت از خواب بیدار می‌شوند، این نوع از آدمها صبح‌گاهی هستند.

آنها در واقع، برای سرحال بودن هم که شده حتی اگر کار خاصی برای انجام دادن نداشته باشند صبح زود از خواب بیدار می‌شوند و بیشترین فعالیت را دارند.از آنجایی که مغز در صبح هوشیارتر است، دگتر دلیل زود بیدار شدن را این‌طور عنوان کرد و گفت:« احتمالاً متوجه شده‌اید که صبحگاهی بودن به این معنی است که خوابیدن برای شما سخت‌تر است، حتی اگر دیر به رختخواب رفته باشید یا شب خوبی استراحت نکرده باشید.»

صبح یا شب؟

فرقی نمی‌کند که فرد سحرخیزی باشید یا یک جغد شب، شما در کل یک ساعت درونی دارید که در یک چرخه ۲۴ ساعته کار می کند و به کنترل چیزهایی مانند گرسنگی، امواج مغزی، خلق و خو  و در نهایت خواب یا بیداری به شما کمک می کند. چرخه ساعت داخلی شما در درجه اول با نشانه های روشن یا تاریکی از محیط شما تنظیم می شود. به همین دلیل است که تمایل طبیعی ما این است که شب ها بخوابیم و در روز بیدار باشیم. یک فرد صبحگاهی کسی است که از تمایل خاص خود به خواب یا بیداری از این چرخه طبیعی پیروی می کند.

واقعا سحرخیز باشیم تا کامروا شویم؟

چرا برخی از مردم نسبت به بقیه صبح‌ها هوشیارتر هستند؟

دکتر آییش درباره تفاوت در میزان هوشیاری افراد در صبح می‌گوید: “ساعت داخلی و ذهنی هر کسی با سرعت کمی متفاوت اجرا می‌شود در حالیکه نشانه‌های روشن یا تاریکی ورودی اولیه برای ساعت داخلی یک فرد است، ورودی‌های دیگری نیز وجود دارد.” به عنوان مثال، ساعت درونی شما  تحت تأثیر سن، جنسیت و حتی ژن‌های شما قرار می‌گیرد» در واقع، ساعت داخلی شما می‌تواند تحت تأثیر نور غیر محیطی (نورهای روشن در اطراف خانه یا محل کارتان) و همچنین زمانی که می‌توانید برای یک وعده غذایی وقت بگذارید.

صبحگاهی بودن چه فوایدی دارد؟

به گفته دکتر آییش، صبحگاهی بودن فواید زیادی دارد، در درجه اول به این دلیل که تمایل طبیعی مغز انسان است. مغز ما برای اینکه صبح‌ها هوشیارتر باشد، تقویت ذهنی برای کمک به تمرکز را فراهم می‌کند و انرژی لازم برای گذراندن روز را به شما می‌دهد.

در واقع، مطالعه‌ روی دانش‌آموزان دبیرستانی نشان داد که وقتی پیشرفت‌های تحصیلی در نظر گرفته می‌شود، افرادی که صبح‌خوان بودن نسبت به شب زنده‌دارها نتیجه مطلوب‌تری گرفتند. اما باید توجه کرد این صرفا یک مطالعه بوده و هنوز برخی از دانشمندان بر این باور هستند که پیشرفت تحصیلی بر صبح زود بیدار شدن تاثیر آنچنانی نمی‌گذارد.

جنبه ها ی منفی صبح زود بیدار شدن!

اگر مراقب برنامه‌های خواب‌تان نباشید، صبحگاهی بودن می‌تواند جنبه‌های منفی هم داشته باشد، دکتر آییش در این‌باره گفت:«از آنجایی که مغز شما هر روز برای زود بیدار شدن آموزش دیده است، اگر دیر به رختخواب بروید یا به اندازه کافی با کیفیت نخوابید، صبح بودن می تواند مشکل ساز باشد. به همین دلیل مهم است که یک برنامه خواب ثابت داشته باشید.» اگر شما یک فرد صبحگاهی هستید، احتمالاً از شنیدن این موضوع خوشحال خواهید شد.

اما گاهی اوقات – مانند آن صبح‌های تنبل آخر هفته – صبح‌ زود بیدار شدن هنوز هم می‌تواند مثل یک بار احساس شود تا جایی که حتی ممکن است آرزو کنید به جای آن یک جغد شب باشید.

صبح زود بیدار شدن هم ارثی است؟

به گزارش تسریر، شاید شما هم شنیده باشید یا عضو همین گروه باشید که هر اتفاق و ویژگی‌شان را به ارث ربط می‌دهند، از تنبلی گرفته تا دیر رسیدن و… اما خیلی هم بی‌راه نیست! دانشمندانی که احتمالا جغد شبی بودند برای اثبات این موضوع تحقیق کردند و به نتایج جالبی رسیدند.

در این مطالعه جدید که به تازگی گزارش آن از نیویورک تایمز منتشر شده است، دانشمندان با مطالعاتی که داشتند، DNA را در انسان زنده با مواد ژنتیکی بازیابی شده از فسیل های نئاندرتال مقایسه کردند و پی بردند که و برخی از نئاندرتال‌ها (گونه‌ای از انسانهای اولیه) برخی از انواع ژنتیکی مربوط به ساعت را به عنوان افرادی که گزارش می دهند که زود بیدار می شوند. دانشمندان از این پژوهش به این نتیجه رسیدند که به نظر می‌رسد انسان‌های امروزی که دوست دارند زود بیدار شوند، ممکن است ژن‌هایی را از اجداد نئاندرتال خود به ارث برده باشند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=25865
  • منبع : https://www.irna.ir

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.