• امروز : شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر بررسی می کند؛

۳ بینش کلیدی در مورد ازدواج با فاصله سنی زیاد

  • کد خبر : 25722
  • ۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۹:۱۲
۳ بینش کلیدی در مورد ازدواج با فاصله سنی زیاد
روابط و ازدواج با فاصله سنی زیاد پدیده جدیدی نیستند، اما روابطی هستند که جامعه مدرن هنوز در تلاش برای درک آن است و چنین روابطی اغلب مورد تحقیر قرار می گیرند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از سایت روان شناسی آوان، اصطلاحات تعصب آمیز مانند “آهن پرست”، “شوگر مامی” و “شوگر ددی” برای توصیف برخی از اشکال روابط متمایز سنی استفاده می شود.

در عین حال، جنبش رو به رشدی وجود دارد که خواستار احترام بیشتر و فراگیری روابطی است که با قالب سنتی سازگار نیست، زیرا نحوه تصور و تعریف ما از “رابطه ایده آل” با سرعتی سریع در حال گسترش است.

چه چیزی می توانیم از تحقیقات علمی بیاموزیم تا به ما در درک تفاوت های ظریف روابط میان سنی کمک کند؟ در ادامه این مطلب سه دیدگاه برای هدایت تفکر شما وجود دارد.

نکات کلیدی این مطلب:

  • زنان جوان‌تر از نظر باروری مناسب‌تر هستند و مردان مسن‌تر منابع بیشتری برای سرمایه‌گذاری در خانواده دارند.
  • زنان با افزایش سن کمتر با مردان مسن وارد رابطه می شوند زیرا طول عمر به نفع زنان است.
  • به نظر می‌رسد که هم مردان و هم زنان با همسران جوان‌تر و نه مسن‌تر خوشحال‌تر هستند، اگرچه این خوشی ممکن است کوتاه مدت باشد.

توضیح تکاملی

وقتی صحبت از تحقیقات علمی در مورد جنسیت و روابط می شود، مهم است که ابتدا عملکرد تکاملی را در نظر بگیریم: تداوم گونه از این منظر تعجب آور نیست که مردان تمایل داشتند تا در دوران اوج فرزندآوری خود با زنان بیشتری در ارتباط باشند.

در مقاله ای که در سال ۲۰۱۲ در Human Nature منتشر شد، روانشناسان تکاملی ساشا شوارتز (Sascha Schwarz) و مانفرد هاسبراوک ( Manfred Hassebrauck) می نویسند: «توانایی تولید مثل در طول عمر برابر نیست. زنان پس از شروع یائسگی نمی توانند فرزندان خود را به دنیا بیاورند. بر خلاف زنان، مردان به طور مستقیم از نظر بیولوژیکی در توانایی‌های تولید مثلی خود محدودیت ندارند.»

همچنین تعجب آور نیست که زنان ترجیح می دهند مردانی را انتخاب کنند که می توانند منابع خود را برای تربیت فرزند سرمایه گذاری کنند. شوارتز و هاسبراوک می گویند: «زنان بیشتر از مردان روی فرزندان خود (مثلاً دوران بارداری) سرمایه گذاری می کنند. بنابراین، زنان روابط متعهدانه و طولانی مدت را ترجیح می دهند و به دنبال همسری می گردند که قادر و مایل به سرمایه گذاری بر روی آنها و فرزندان بالقوه آنها باشد.

با کنار هم قرار دادن این دو واقعیت، می‌توانیم ببینیم که چرا روابط متمایز از نظر سن، زمانی که اتفاق می‌افتد، به سناریویی می‌پردازد که در آن شریک مرد از شریک زن مسن‌تر است. زنان جوان‌تر از نظر باروری مناسب‌تر هستند و مردان مسن‌تر منابع بیشتری برای سرمایه‌گذاری روی خانواده و فرزندان خود دارند.

این نتیجه گیری توسط تحقیقات تایید شده است. یک مطالعه کلاسیک در سال ۱۹۴۵ نشان داد که مردان همسرانی را ترجیح می‌دهند که حدود ۲.۵ سال کوچکتر از آنها باشند، در حالی که زنان شرکای تقریباً ۳.۵ سال بزرگتر از خود را ترجیح می دهند. تحقیقات اخیر این الگو را تکرار کرده است.

محدوده سنی “قابل قبول” چیست؟

وقتی از مردم می‌پرسیم که چه مقدار اختلاف سنی برای ازدواج قابل قبول است، همه چیز جالب‌تر می‌شود. به عنوان مثال، مطالعه‌ای نشان داد که مردان، به طور متوسط، روابط با زنان را تا حدود ده سال جوانتر و ۴.۵ سال بزرگتر می پذیرند. از سوی دیگر، زنان رابطه با مردان تا هشت سال بزرگتر و پنج سال کوچکتر را می پذیرند. اما یک هشدار مهم وجود دارد و مربوط به این است که چگونه این محدودیت‌های «قابل قبول» با افزایش سن تغییر می‌کنند.

محققان می‌گویند: «با افزایش سن در مردان، آنها زنان جوان‌تر را هم می‌پذیرند، اما طول سنی قابل قبول آن‌ها در مورد مسن‌ترین شریکی که می‌پذیرند، به سن آن‌ها ارتباطی ندارد». از سوی دیگر، زنان با افزایش سن تمایل به پذیرش مردان جوان‌تر دارند، اما سن مسن‌ترین شریکی که می‌پذیرند با افزایش سن کاهش می‌یابد.

زنان با افزایش سن کمتر با مردان مسن تر وارد رابطه می شوند زیرا طول عمر به نفع زنان است نه مردان. به عنوان مثال، در آلمان، میانگین طول عمر زنان پنج سال بیشتر از مردان است.

چگونه خوشبختی رابطه موثر است؟

شاید مهم ترین سوال حول محور خوشبختی افراد در رابطه با فاصله سنی باشد. اولین و قانع‌کننده‌ترین بینش این است که روابط با هر مدلی می‌توانند در شرایط مناسب روابطی شاد باشند. با این حال، علم سرنخ هایی در مورد ترکیب هایی ارائه می دهد که به نظر می‌رسد بهترین عملکرد را دارند.

مطالعه منتشر شده در Journal of Population Economics نشان داد که به نظر می رسد هم مردان و هم زنان با همسران جوان تر خوشحال تر هستند، نه مسن تر. با این حال، این مزیت شادی ممکن است کوتاه مدت باشد.

نویسندگان می‌نویسند: «رضایت زناشویی پس از گذشت زمان برای مردان و زنان با فاصله سنی زیاد، نسبت به زوج‌های با سن مشابه کاهش می‌یابد. این کاهش‌های نسبی سطوح اولیه رضایت زناشویی برای مردانی که با زنان جوان‌تر ازدواج کرده‌اند و زنانی که با مردان جوان‌تر ازدواج کرده‌اند را به مرور زمان پاک می‌کند.»

برای توضیح این موضوع، محققان می‌گویند که زوجین با تفاوت سنی بالا ممکن است نسبت به زوج‌های همسال (یا با اختلاف سنی کم) در برابر موانع رابطه انعطاف‌پذیری کمتری داشته باشند. با این حال، تحقیقات دیگر نشان می دهد همسرانی که دارای فاصله سنی زیادی هستند و با هم می مانند، حسادت کمتری را تجربه می کنند و شکل غیرخودخواهانه تری از عشق را نسبت به زوج های هم سن نشان می دهند.

نتیجه

علم مبنای تکاملی قوی برای وجود روابط با فاصله سنی بالا را نشان می دهد. علم همچنین تایید می‌کند که این روابط با وجود تابو های اجتماعی بدون چالش‌ نیستند. اما، زمانی که به درستی انجام شوند، می توانند به اندازه هر نوع رابطه دیگری رضایت بخش و نشاط آور باشند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=25722
  • منبع : https://avanclinic.ir/

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.