• امروز : یکشنبه, ۲۷ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 17 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر گزارش می‌دهد؛

تب‌وتاب قیمت‌ها در آستانه روز زن

  • کد خبر : 25497
  • ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۹:۱۳
تب‌وتاب قیمت‌ها در آستانه روز زن
افزایش تورم به همراه سنگین‌تر شدن رکود اقتصادی، برخی از بازارها را در آستانه اعیاد و جشن‌های سنتی، آیینی و مذهبی، چشم‌انتظار مشتری نگه داشته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری آنا، اگر این حقیقت را جنسیت‌زده ندانیم، خرید بیشتر مقوله‌ای است زنانه؛ نگاهی سرسری به جامعه لازم است تا ببینیم در تمامی بازار‌های خرد و کلان، معروف و غیر معروف جمعیت زنان بیشتر از مردان است و نمی‌توان  آن را اتفاقی بد یا تیره دانست. نکته اقتصادی این مسئله، تشدید تکانه‌های بازار در مواقعی همچون اعیاد و مراسمی است که به زنان بیشتر ارتباط دارد؛ خواه کالا زنانه باشد و غیرزنانه، بازار منتظر سر رسیدن روز‌های ویژه‌ای از سال است. تجربه نشان داده یکی از روز‌های مهم بازار در سال، روز مادر است که چندان فاصله‌ای با آن نداریم.

تخفیفات کسب‌وکار‌ها در فضای مجازی و حقیقی، عرضه بیشتر کالا‌ها در بازار‌ها و تب‌وتاب‌های معمول، نشان از تاثیر اقتصادی همیشگی روز مادر دارد. خرید کالا چه به قصد هدیه دادن باشد چه برای تغییر و تحولات شخصی، در این زمان از سال بیشتر می‌شود و همین مسئله کسبه را امیدوار به خروج از رکود مقطعی خرید و فروش‌ها کرده است.

افزایش تورم به همراه سنگین‌تر شدن رکود اقتصادی، برخی از بازارها را در آستانه اعیاد و جشن‌های سنتی، آیینی و مذهبی، چشم‌انتظار مشتری نگه داشته است. نزدیک شدن به روز مادر بهانه‌ای است جدی تا کسب‌وکارهای مختلف اعم از گل‌فروشی‌، طلافروشی، پوشاک و غیره، خود را برای بهره‌مندی از تب و تاب خریداران آماده کنند. 

دسته گل ساده؛ نیم میلیون تومان ناقابل

گل و گیاه

بازار راکد گل در ایام فرخنده و مناسبت‌ها، رنگ و بوی تازه‌ای به خود می‌گیرد. افزایش تقاضا از یک سو، رشد قیمت‌ها و متعدد بودن نرخ‌های مربوط به این بازار، باعث می‌شود نتوانیم خرید یک دسته گل ساده با گل‌های معمول را کمتر از ۵۰۰ هزار تومان تخمین بزنیم. به عبارتی دیگر نیم میلیون تومان تنها برای تعداد محدودی مریم و گل نرگس که ظرف چند روز خشک می‌شوند، باید بپردازید.

هر شاخه مریم تا ۹۰ هزار تومان قیمت دارد و پیش بینی می‌شود در روز مادر، تا ۱۰۰ هزار تومان هم برسد. نرگس دسته دو شاخه‌ای ۵۰ هزار تومان قیمت دارد. مجموع این ارقام، نیم میلیون تومان را تشکیل می‌دهد.

کفش زنانه، یک میلیون تومان

اگر از کسبه خیابان منوچهری تهران بپرسید که عمده مشتری‌های شما چه افرادی هستند، به‌یقین زنان جزو پاسخ‌های اولیه آنان خواهد بود. نگاهی گذرا به باغ سپهسالار تهران هم نشان می‌دهد همواره تقاضا برای کفش‌های زنانه، به‌ویژه با تغییر فصل و قرارگیری در اعیاد و مناسبت‌ها وجود دارد. تقارن روز مادر و آغاز زمستان، بازار کیف و کفش را به رشد خرید‌ها امیدوار کرده، اما خریداران به اندازه کسبه خوشحال نیستند.

کفش

افزایش سنگین قیمت‌ها نسبت به سال گذشته، مردم را در انتخاب برای خرید کالا‌ها محدود کرده و همین مسئله آن‌ها را از خریدار به نظاره‌گر تنزل داده است. یک کتانی با کیفیت متوسط رو به بالا و تولید داخل که پارسال در میدان بهارستان تهران با قیمتی حدود ۵۰۰ هزار تومان فروخته می‌شد، امسال بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان قیمت دارد. کفش‌های مناسب زمستان شرایطی بدتر دارند؛ یک جفت بوت چرم مصنوعی زنانه با کفی معمولی، سال گذشته بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان قیمت داشت. این کفش امسال نزدیک یک میلیون تومان فروخته می‌شود.

کاهش خرید در بازار کیف

کیف نیز شرایط مشابهی دارد؛ اما بیشترین رشد قیمتی در بخش چمدان و کیف‌های مسافرتی و همچنین تولیدات چرم رخ داده است. چمدان سایز کوچک تولید داخل با کیفیتی متوسط، سال گذشته تا نهایت ۴۰۰ هزار تومان قیمت داشت. همین چمدان امسال بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزارتومان فروخته می‌شود. با وجود تمام افزایش قیمت‌های عنوان شده، نمی‌توان منکر افزایش فروش بازار کیف و کفش در چنین مقطعی از سال نسبت به دیگر زمان‌ها شد. کسبه اذعان دارند تعداد خریداران بسیار کاهش یافته، اما هنوز می‌توان به اعیاد و مناسبت‌ها امید داشت.

رشد چشم‌گیر قیمت لباس‌های زمستانی

بخشی از جنب‌وجوش فعلی بازار پوشاک در سطوح مختلف را می‌توان متاثر از تغییر فصل دانست، اما بخش دیگری از آن، به یقین ربط به اعیاد پیش‌رو دارد. برای پوشاک، نرخ مصوبی وجود ندارد که بر پایه ان بتوانیم قیمت‌های موجود را ارزیابی کنیم، اما رصد بازار نشان می‌دهد ضمن افزایش تقاضا از سوی مردم و به تبع رشد خرید و فروش‌ها، قیمت‌ها نیز در مسیر صعود قرار دارند.

یک پالتوی بلند موهر زنانه بدون آستری، نزدیک یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در منطقه متوسط شهر فروخته می‌شود؛ در حالی که همین پالتو در سال گذشته بیشتر از یک میلیون تومان قیمت نداشت.

ارزان‌ترین موبایل، گران‌تر از حداقل دستمزد

موبایل

در این میان سر زدن به بازار موبایل نیز خالی از لطف نیست. هر چند طی یک هفته گذشته نرخ ارز به نسبت ثابت بود و در برخی مواقع به زیر ۵۰ هزار تومان رسید، اما بازار خودمختار موبایل، در مدار صعود قرار دارد. هرچند این افزایش نرخ در برند‌های مختلف، متفاوت است، اما به طور کلی کاهش قیمت را نمی‌توان به این بازار نسبت داد.

برخی مشاهدات حاکی از آن است که در برخی از برند‌های معمولی و غیر پرچمدار، گوشی موبایل زیر ۵ میلیون تومان در بازار وجود ندارد. به عنوان مثال ارزان‌ترین و پایین‌ترین مدل گوشی برند هوآوی، از ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان شروع می‌شود. این نرخ در برند شیائومی ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. شاید این قیمت‌ها در ظاهر ارزان باشد و برای کارگری با حداقل دستمزد زیر ۵ میلیون تومان مقرون به صرفه به نظر برسد؛ اما این ارزان‌ترین‌ها، تا چه حد از نیاز‌های یک فرد را برطرف خواهند کرد؟ آیا این مبالغ برای گوشی‌های ارائه شده در بازار، منطقی است؟

با نزدیک شدن به روز مادر، بازار موبایل نیز جانی دوباره گرفته و برخی از فعالان این عرصه افزایش قیمت‌ها بین ۵ الی ۱۰ درصد را طی روز‌های آتی پیش‌بینی می‌کنند. به گفته آن‌ها، این افزایش قیمت‌ها بستگی به نوع گوشی و برند آن دارد.

اکنون اگر فردی بخواد یک گوشی رده متوسط با برند شیائومی را تهیه کند، باید مبلغی بالای ۱۰ میلیون تومان بپردازد. یعنی یک کارگر برای خریداری کردن یک دستگاه موبایل متوسط چینی، باید حداقل سه ماه کارکرد خود را تمام و کمال بپردازد. حال نزدیکی به روز مادر شرایط را بغرنج‌تر کرده است.

خریداران مجبور، بازار خوشحال

به گزارش تسریر، رشد قیمت‌ها در بازار نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته را نمی‌توان بر گردن روز مادر انداخت، اما تخفیفات و برنامه‌های فروش در این وقت از سال، بی‌ربط با این مراسم پیش‌رو نیست. حتی برخی از فعالان بازار پیش‌بینی افزایش قیمت‌ها تا نهایت سقف ۱۰ درصد را کرده‌اند. آن‌ها معتقدند تورم کلان حاکم، جایی را برای افزایش قیمت زیاد برای مناسبت‌ها و اعیاد باقی نگذاشته است.

اکنون قدرت خرید مردم به طور جدی کاهش یافته با این حال برخی رویکرد‌های بازاری نشان از جاری بودن سیاست «همینه که هست؛ نمی‌خوای نخر» دارد. این نگاه با رصد رفتار برخی از فعالان بازاری در این مدت مشاهده شد. انگار بعضی از فروشندگان هم سر ناسازگاری با مردم دارند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=25497
  • منبع : https://ana.ir/

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.