• امروز : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 18 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر گزارش می‌دهد؛

راهکارهایی برای معنا بخشیدن به زندگی با بهره‌گیری از نظریات «ویکتور فرانکل»

  • کد خبر : 25360
  • ۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۴
راهکارهایی برای معنا بخشیدن به زندگی با بهره‌گیری از نظریات «ویکتور فرانکل»
«از آیینه بپرس نام نجات‌دهنده‌ات را». یکی از نظریه‌های مهم روان‌درمانی که کمک زیادی به انسان‌ها می‌کند، نظریه معنادرمانی است. بر اساس این نظریه، بیشتر مشکلات روانی نتیجه کمبود هدف و معنا در زندگی است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از پایگاه خبری علمی و تخصصی میگنا، «ویکتور فرانکل» نظریه‌ای را به‌وجود آورد که گاهی می‌تواند به‌معنی «درمان به‌وسیله معنا» باشد. پیش‌فرض معنادرمانی این ا‌ست که زندگی معناهای بی‌شماری دارد و هر انسانی قادر ا‌ست که معنایی را برای زندگی خویش انتخاب کند. معناجویی در عشق، سختی، رنج و ساختن زندگی وجود دارد.

معنادرمانی در زمینه‌ایجاد حس معنا و کاهش سطح احساسات منفی افراد بسیار موثر بوده ا‌ست. بنابراین وظیفه اصلی روانشناسان مشاوران و درمانگران، کمک به مراجعان در فرایند جست‌وجو برای یافتن ارزش و معنا در زندگی ا‌ست تا آن‌ها بتوانند انتخاب‌هایشان را بررسی کرده و در‌نهایت به یک وجود معنادار برسند.

تحقیقات نشان داده که فقدان معنا در زندگی می‌تواند منجر‌به احساس بیهودگی و احساس بی‌ارزشی در زندگی شود. بنابراین معنادرمانی می‌تواند یک مداخله مؤثر برای افرادی باشد که در زندگی بی‌انگیزه هستند‌.

مطالعات روان‌شناسی تا آنجا پیش رفته که ادعا می‌کنند مداخلات معنامحور مانند معنادرمانی، برای سلامت روانی انسان‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و کاربرد آن‌ها در درمان اختلالات روانی و روان‌آزردگی‌های حاصل از بیماری‌های جسمانی غیرقابل‌تحمل، اثربخش ا‌ست.

در زندگی روزهای سختی وجود خواهند داشت و سلاحی به‌نام معنا می‌تواند به ما کمک کند تا قدرتمندتر باشیم؛ ما باید معناها را متناسب با تفاوت‌های فردی و منحصربه‌فرد بودن خودمان خلق کنیم.

نقش معنا و معنادرمانی در زندگی انسان

معناها به ما حس تعلق و بقا می‌دهند و می‌توانند باعث شکوفایی انسان شوند، چون می‌توانیم با وجود معناهای زندگی تاب‌آورتر شویم و به پذیرش برسیم؛ چرا‌که هر چیزی می‌تواند کنار ضد خودش معنا پیدا کند. معنای زندگی از فرد به فرد، حتی روز‌به‌روز و ساعت به ساعت می‌تواند تغییر کند.

همان‌گونه که کفش‌ها و لباس‌های سال‌های گذشته ما، امروز به‌درد ما نمی‌خورند، معناهای گذشته ما هم اثربخشی گذشته را ندارند. فرانکل به‌همراه همسر، والدین و اعضای خانواده‌اش به اردوگاه کار اجباری نازی‌ها اعزام شد و تنها عضو خانواده بود که از اردوگاه آشویتس زنده بیرون آمد.

فرانکل معتقد بود که انسان‌ها با چیزی به‌نام «میل به معنا» برانگیخته می‌شوند که برابر با میل به یافتن معنای زندگی ا‌ست. او ا‌ستدلال کرد که زندگی حتی در بدترین شرایط هم باید معنایی داشته باشد و انگیزه‌ زندگی با یافتن معنای آن به‌وجود می‌آید. او معتقد بود که هر فرد دارای هسته و درون سالمی ا‌ست و باور داشت زندگی هدف و معنا را ارایه می‌دهد اما وعده‌ خوشبختی نمی‌‌دهد.

روش‌های یافتن معنا در زندگی چیست؟

معنادرمانی معنایی برای زندگی پیشنهاد می‌دهد که به سه روش متفاوت می‌توان آن را کشف کرد:

– با خلق یک اثر یا انجام یک عمل.

– با تجربه‌ چیزی یا مواجه‌شدن با شخصی.

– با نگرشی که ما نسبت‌به رنج غیر‌قابل‌اجتنابمان داریم.

ویکتور فرانکل در کتاب معروفش «انسان در جست‌وجوی معنا» به زندان آشویتس اشاره کرد و گفت که در آنجا آدم‌هایی را دیده که امید داشتند قبل از کریسمس آزاد شوند و به خانه برگردند. وقتی کریسمس می‌شد و آن‌ها در خانه نبودند، ناامید می‌شدند و دست به خودکشی می‌زدند. آدم‌های ناامید در اردوگاه یا دزدی می‌کردند یا آدم‌فروشی و یا خودکشی. وقتی‌که ناامید می‌شدند و حس پوچی می‌کردند، دیگر کارشان تمام بود.

او باور داشت که انسان به امید زنده ا‌ست و باید با جریان خزنده پوچی و نا‌امیدی مبارزه کند. فرانکل باور داشت معنا را در سه چیز می‌توان جست‌وجو کرد:

۱- کار و خدمت ارزشمندی را انجام بدهیم.

۲- بدون قید و شرط بتوانیم عشق بورزیم.

۳- با متانت و صبوری رنج‌ها را پشت سر بگذاریم.
 

ویکتور فرانکل اعضای خانواده‌اش را در اردوگاه آلمان نازی از دست داد، ولی چون معنا و رسالت داشت، توانست ادامه دهد. فرانکل می‌گوید: «در اردوگاه تمام مدت در ذهنم تصویر‌سازی می‌کردم که دارم کتاب روان‌شناسی‌ام را می‌نویسم و با یک تجربه‌دست اول می‌توانم به دیگران کمک کنم تا معنا را در زندگی‌شان پیدا کنند. این چنین بود که توانستم از آن جهنم زنده بیرون بیایم.»

پروتکل برنامه معنادرمانی ویکتور فرانکل :

• بررسی لزوم وجود معنا در زندگی‌، خلاء وجودی، آزادی و اراده

• یافتن یک معنا برای زندگی خود

• آگاهی از مسئولیت‌پذیری و نقش آن در به‌دست آوردن موفقیت

• پذیرش مسئولیت در موقعیت‌های بحرانی و ناامید‌کننده و در برابر ناکامی‌های زندگی خویش

• تعریف معنای باور و پذیرش خویشتن، شناخت ویژگی‌های خویش، توجه به آزادی معنوی

• بیان این موضوع که انسان، تحت سلطه شرایطش نیست و حق انتخاب دارد

• تهیه فهرستی از توانایی‌های درونی

• شناخت منابع معنا: ارزش‌های خلاق، تجربی و گرایشی در زندگی

• ترمیم و بازسازی افکار برای رهایی از احساسات پوچ و بی‌ارزش

• تکنیک تغییر نگرش، برای رهایی از احساس بی‌ارزشی

• لزوم برقراری ارتباط با دیگران و یافتن معنای عشق؛ صحبت در مورد جنبه های متفاوت عشق

• توجه به بعد انسانی عشق و حفظ جنبه‌های انسانی آن

• ارائه ایده‌هایی جدید برای افزایش عشق در زندگی

• بررسی معنای رنج؛ توجه به این موضوع که انگیزه اصلی و هدف زندگی گریز از درد و لذت‌بردن نیست بلکه معناجویی ا‌ست که می‌تواند به زندگی مفهوم ببخشد
 

یکی از روش‌های موثر در را‌ستای رسیدن به‌معنای زندگی‌، خودباوری ا‌ست. خودباوری، توانایی فرد برای مقابله با موانع زندگی و شاد زیستن ا‌ست. خودباوری، در‌واقع آن چیزی ا‌ست که راجع به خود می‌اندیشیم و احساس می‌کنیم نه آن چیزی که دیگران در مورد ما می‌اندیشند. در‌واقع خودباوری حقیقی، اعتباری ا‌ست که از‌سوی خویش کسب می‌کنیم.

افراد در طول عمر خود احساسات مختلفی را تجربه می‌کنند که از طیف مثبت تا منفی نوسان دارد. یکی از این احساسات، احساس بی‌ارزشی ا‌ست که عامل مهم و موثر بر سلامت روانی سالمندان شناخته شده ا‌ست.
 
احساس بی‌ارزشی را به‌صورت حس نا‌امیدی شدید تعبیر می‌کنند، به‌طوری که فرد احساس می‌کند تأثیری در دنیا و زندگی ندارد. کسانی که تجربه بی‌ارزش بودن را دارند به‌سختی می‌توانند جنبه‌های مثبت زندگی خود را ببینند و غالبا تنها نقاط منفی را در‌نظر می‌گیرند. چگونه می‌توانیم اصول معنادرمانی را برای بهبود زندگی روزمره خود به‌کار گیریم؟

• برای معنادرمانی چیزی بسازید.

همان‌طور‌که فرانکل پیشنهاد می‌کند، ساختن و ابداع چیزی (به‌عنوان مثال نقاشی) به شما حس رسیدن به هدف را می‌دهد. این کار می‌تواند به زندگی شما معنا ببخشد.

• برای معنادرمانی روابطتان را توسعه دهید.

ماهیت پشتیبان گذراندن وقت با دیگران به شما کمک می‌کند تا حس معنایی بیشتری در زندگی خود ایجاد کنید.

• برای معنادرمانی هدف را در درد پیدا کنید!

اگر اتفاق بدی را پشت سر می‌گذارید، سعی کنید در آن هدفی پیدا کنید. حتی اگر این کار یک نیرنگ ذهنی باشد به شما کمک می‌کند تا از پس آن برآیید. به‌عنوان مثال، اگر یکی از اعضای خانواده تحت درمان‌های پزشکی قرار دارد و بیمار ا‌ست، هدف خود را در بودن و حمایت از آن شخص در آنجا ببینید.

• برای معنادرمانی درک کنید که زندگی عادلانه نیست.

در این جهان شما لزوما با یک زندگی عادلانه روبه‌رو نیستید. ولی به‌خاطر داشته باشید که زندگی حتی در بدترین شرایط نیز می‌تواند معنا داشته باشد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=25360
  • منبع : https://www.migna.ir/news

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.