به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری آنا، بسیاری از افراد افسردگی دوران نوجوانی را زیاد جدی نمیگیرند اما این اختلال درصورتیکه بهموقع برطرف نشود میتواند ادامهدار شده و مشکلات جدیتری را در زندگی آینده نوجوانان ایجاد کند. این را باید در نظر داشت که بیماریهای روانی و افسردگی سن و جنس را در نظر نمیگیرد این در حالی است که باید همیشه مراقب تغییر حالات روحی نوجوانان بود زیرا میتواند نشاندهنده شروع افسردگی در او باشد.
کم حوصلگی مداوم، غم و اندوه، احساس درماندگی، افزایش انزوای اجتماعی و بیعلاقگی بهکارهایی که پیشازاین فرد آنها را با علاقه ادامه میداده است از علائم بروز افسردگی در افراد به شمار میرود.
به گزارش تسریر، محمد نبی صالحی دکترای روانشناسی و استاد دانشگاه ایلام در گفتوگویی گفت: همه نوجوانان قبل از رسیدن به سن بزرگسالی افسردگی را تجربه میکنند که اگر در زمان بروز این افسردگی به دلایل آن توجه نشود و این اختلال درمان نشود میتواند عواقب جبرانناپذیری را با خود به همراه داشته باشد.
وی بر این باور است که افسردگی در این سنین نوجوانی از افسردگی در دوران بزرگسالی سختتر است و دلیل آنهم این است که فرد در سنین نوجوانی شرایط پر فراز و نشیبی را طی میکند که دوران بلوغ و تغییرات جسمی و روحی در این مقطع میتواند یکی از مهمترین دلایل آن باشد. اما هرچقدر که این احساس و اختلال مدتزمان بیشتری فرد را درگیر کند مشکلات به مسائل بزرگتری در نوجوان تبدیل میشوند.
صالحی با تأکید بر اینکه غم و اندوه فراوان در نوجوانان یکی از علائم قابلمشاهده در نوجوانان است خاطرنشان کرد: گاهی نوجوانان از همه چیز ناراحت است گریههای مداوم دارد چیزها و وسایلی که پیش از آن او را شاد و خوشحال میکرده برایش اهمیت ندارند در چنین موارد خانواده باید کاملاً به هوش باشد چراکه هر اشتباهی از سوی خانواده میتواند مشکلات جدیتری را برای او ایجاد کند. گاهی تنها باید شنونده صحبتهای نوجوان بود چراکه در چنین مواقعی او به دنبال همصحبتی است تا مشکلاتش را با او در میان بگذارد که اگر خانواده این نقش را ایفا نکند هر فردی میتواند این نقش را بر عهده بگیرد و او را بهسوی نابودی بکشاند.
وی تصریح کرد: تحریک پذیر بودن و عدم تحمل دیگران یکی دیگر از علائم افسردگی در نوجوانان است گاهی نوجوان به هر حرکت و صحبتی از سوی دیگران واکنش نشان میدهد و اینطور به نظر میرسد که او مدام عصبانی و بدخلق است در این سن درگیریها و دعواهای فیزیکی که منجر به زدوخورد میشود نیز بالا میرود و اینیکی از علائم افسردگی است که باید آن را با مشاور مدرسه و یا یک روانپزشک یا روانشناس در میان بگذارید و از او کمک بخواهید.
استاد دانشگاه ایلام با تأکید بر اینکه نوجوان افسرده احساس درماندگی و استیصال دارد ادامه داد:احساس سردرگمی، احساس عدم پذیرش از سوی دوستان و خارج شدن گروههای دوستی از دیگر مواردی است که نوجوان افسرده در ذهنش مرور میکند. احساس نگرانی، احساس ترس، احساس ناامیدی در نوجوان نشان میدهد که او با مشکل جدی روبرو شده و نیاز به مداخلات خانواده و یا در شرایط حادتر پزشک دارد.
وی توضیح داد: برخی از بچهها دچار انزوا میشوند و در کنار دیگران بودن برایشان سخت میشود اما در این موارد باید خانواده مداخله کند. دوستان نزدیک او را فرابخوانند و تلاش کنند او در تنهایی و انزوا نماند زیرا ادامه پیدا کردن این انزوا سبب میشود کمکم نوجوان به فکر ترک تحصیل کند .
این استاد دانشگاه بر این باور است که تغییرات جسمی و روانی در دوران بلوغ یکی از مهمترین عوامل اصلی بروز چنین اختلالی در نوجوانان به شمار میرود به این معنا که انتقالدهندههای عصبی مواد شیمیایی مغزی هستند که بهطور طبیعی وجود دارند که سیگنالها را به دیگر قسمتهای مغز و بدن شما منتقل میکنند و وقتی این گیرندهها در دوران بلوغ دچار مشکل میشوند فرد دچار افسردگی میشود.
وی بر این نکته پافشاری میکند که در دوران افسردگی نوجوان بیشتر شنونده باشید تا گوینده اجازه بدهید او بیشتر با شما صحبت کند تا احساس کند که شما شرایط او را درک میکنید. در دوران افسردگی فرد خصوصاً در دوران نوجوانی تحمل انتقاد را کمتر دارد و به دلیل حساس بودن او تلاش کنید با او بیشتر مدارا کنید. برای درمان حتماً از روانشناس و روانپزشک کمک بگیرید تا اقدامات اشتباه شرایط را برای خانواده و نوجوان افسرده سختتر نکند.
انتهای پیام