• امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد:

بیماری‌های قلبی و عروقی سردسته علل مرگ در کشور هستند

  • کد خبر : 24828
  • ۰۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۳
بیماری‌های قلبی و عروقی سردسته علل مرگ در کشور هستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه بیماری‌های فشار خون و دیابت قاتلان خاموشی هستند که علائمی ندارند، گفت: کنترل نشدن این دو بیماری افراد را دچار عوارض جدی می‌کند و هیچ بازگشتی برای آنها وجود ندارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایسنا، شاهین شیرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشست خبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با تاکید به اینکه ما سلامت را حق مردم می‌دانیم و وظیفه حاکمیت تامین سلامت است، اظهار کرد: در استان اصفهان سلامت ۲۸ شهرستان و بیش از پنج میلیون نفر از افراد با دانشگاه علوم پزشکی است. قطعا در حوزه سلامت پیشگیری بر درمان مقدم است.

وی با تاکید بر اینکه با پیشگیری در حوزه درمان، هزینه‌های کمتری مصرف می‌شود و اثربخشی بسیار بیشتری مشاهده خواهیم کرد، افزود: گاهی با پیشگیری از بسیاری از اتفاقات جلوگیری می‌شود. سردسته علل مرگ و میر در دنیا، کشور و استان بیماری‌های قلبی و عروقی و سپس حوادث و بعد سرطان است. اگر از این سه عامل جلوگیری کنیم، به سلامت مردم کمک کرده‌ایم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: در نظام سلامت، قانونی وجود دارد که بر اساس آن در صورت تأمین بودن از نظر مالی و نیروی انسانی، ۲۵ درصد سلامت مردم بر عهده وزارت بهداشت و ۷۵ درصد باقی مانده بر عهده ارگان‌ها، سازمان‌ها و خود مردم است.

تنگی رگ‌های قلب از جوانی آغاز می‌شود

وی در خصوص تعامل با دیگر ارگان‌ها، توضیح داد: رئیس دانشگاه علوم پزشکی، وظیفه دارد، بین دستگاه‌های مختلف تعامل برقرار کند تا از فرصت‌های موجود با هدف ارتقای سلامت مردم با همراهی دیگر نهادها و سازمان‌ها استفاده کرد. مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی جدا از آموزش و پژوهش، ارتقای سلامت مردم، این موضوع جزو قانون و تکلیفی بسیار سنگین و این وظیفه سنگین نیازمند یاری و همراهی تمام افراد است.

شیرانی آغاز تنگی رگ‌های قلب را از دوران جوانی دانست و گفت: با افزایش سن علائم آن بیشتر ظاهر می‌شود، پس باید از بروز بیماری‌ها پیشگیری کنیم، بیماری‌های فشار خون و دیابت قاتلان خاموشی هستند که علائمی ندارند و پس از غربالگری از وجود آنها مطلع می‌شویم.

وی ادامه داد: هنگامی علائم این دو بیماری نمایان می‌شود که دیر و تأثیرات آن بر عضوهای مختلف بدن از جمله چشم و کلیه قابل مشاهده است، کنترل نشدن این دو بیماری افراد را دچار عوارض جدی می‌کند و هیچ بازگشتی برای آنها وجود ندارد.

 بیش از ۷۰ درصد افراد بستری در ICU بیمارستان‌ها از مجروحان حوادث ترافیکی هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به شرایط متفاوت جامعه نسبت به گذشته، خاطرنشان کرد: اکنون مواد غذایی با مواد غذایی دهه‌های قبل متفاوت دارد، مدارس به جای برف برای آلودگی هوا تعطیل می‌شوند و مشخص نیست با این وضعیت به کجا خواهیم رسید.

وی مادر را محور سلامت در خانواده محسوب کرد و افزود: مادر می‌تواند از نمک و روغن کمتری برای غذا استفاده، غذاهای سالم را با غذاهای ناسالم جایگزین کند و در نهایت با توجه با این اقدامات به نوعی CCU بسازد و از سکته‌های قلبی پیشگیری کند.

شیرانی، اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد افراد بستری در ICU بیمارستان‌ها از مجروحان حوادث ترافیکی هستند و در صورتی که افراد حین رانندگی با خودرو یا موتورسیکلت موارد ایمنی را رعایت کنند به نوعی خود ICU ساخته‌اند.

وی در خاتمه گفت: در اوایل انقلاب با ۵۳ میلیون جمعیت سن امید به زندگی ۵۳ سال بود و اکنون با ۸۰ میلیون جمعیت، سن امید به زندگی به بالای ۷۵ سال در مردان و حدود ۸۰ سال در زنان رسیده است.

 اجرای پویش غربالگری دیابت و فشارخون

حمید گله‌داری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان در خصوص پویش غربالگری دیابت و فشارخون، اظهار کرد: پویش غربالگری دیابت و فشارخون از ۲۰ آبان با دستور وزیر بهداشت آغاز شد و تا ۱۵ دی ادامه دارد. هدف اجرای این طرح، افزایش آگاهی عموم مردم در خصوص بیماری دیابت و فشار خون، شناسایی بیماران مبتلا به فشارخون و دیابت جدید و افراد پره دیابت و افزایش آگاهی بیماران در خصوص نحوه مراقبت و ادامه درمان بوده است.

وی درباره گروه‌های هدف این طرح توضیح داد: گروه هدف این طرح شامل تمام افراد بالای ۱۸ سال در سطح استان و مادران باردار در تمام سنین می‌شود، بر اساس شیوه‌نامه ابلاغی باید در شهرها و روستاهای زیر ۲۰ هزار نفر که در استان اصفهان حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن و حدود ۹۰۰ هزار نفر از این تعداد بالای ۱۸ سال هستند، ۱۰۰ درصد گروه هدف مورد غربالگری قرار گیرند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان، تصریح کرد: در سه شهر خوانسار، گلپایگان و شهرضا که طرح تحول سلامت اجرا شده بود نیز باید ۱۰۰ درصد جمعیت ساکن مورد غربالگری قرار می‌گرفتند و در سایر شهرهای استان نیز ۷۰ درصد جمعیت باید مورد غربالگری قرار می‌گرفتند.

وی با اشاره به اینکه افراد برای شرکت در این طرح به مراکز و پایگاه‌های بهداشت فراخوان شدند، گفت: هر فرد بالای ۱۸ سال مورد غربالگری فشارخون و هر فرد بالای ۴۰ سال مورد غربالگری قندخون قرار گرفتند، در افراد بین ۱۸ تا ۴۰ سال نیز در صورت داشتن سابقه دیابت در فامیل درجه یک، داشتن فعالیت بدنی کم در طول هفته، داشتن اضافه وزن، دارای سابقه دیابت بارداری و داشتن فشار خون بالا نیز تست قند انجام شد.

گله‌داری ادامه داد: از افراد بالای ۱۸ سال پرسشگری انجام و حجم نمونه بر اساس مطالعات قبلی، حدود یک هزار نفر در نظر گرفته شد و تا پایان آذرماه ۱۰۶۲ نفر در این مطالعه شرکت کردند، در نتایج حاصل شده، ۴۳ درصد اطلاعی از اجرای این پویش نداشتند، ۲۱ درصد فرصت کافی برای شرکت در پویش نداشتند، ۱۱ درصد نیز پیش از این آزمایش داده بودند و شرکت مجدد در این پویش را لازم نمی‌دانستند. بر اساس نتایج به دست آمده از این پرسشگری، تصمیم گرفته شد در فرصت باقی مانده اطلاع‌رسانی بهتری به مردم انجام شود.

 ایجاد یک تا سه پایگاه در هر بیمارستان به منظور غربالگری دیابت و فشارخون

همچنین فرزین خوروش مدیر گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در این نشست اظهار کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های قبلی در روستاها در اجرای پویش غربالگری دیابت و فشارخون مشکلی وجود نداشت و مشکلات موجود در حوزه شهری بود. اما یک تا سه پایگاه در هر بیمارستان به منظور غربالگری این دو بیماری، دایر شد.

وی با تاکید بر اینکه سکته‌های قلبی یکی از علل ایجاد ناتوانی برای افراد به شمار می‌رود، افزود: حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد ناتوانی‌ها پایدار باقی می‌ماند، پس مبحث پیشگیری از ابتلاء به عوامل زمینه‌ساز سکته قلبی از جمله فشارخون و دیابت، از الزامات است.

مدیر گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تصریح کرد: روند درمانی افراد مبتلا به دیابت و فشار خون، باید پیگیری شود، چراکه کنترل نشدن این دو بیماری عوارض و ناتوانی‌های بسیاری به همراه خواهد داشت و هزینه بسیاری نیز به افراد وارد می‌شود.

‌ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بروزترین درمان‌ها را دارد

علیرضا خسروی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز اظهار کرد: در چند سال اخیر در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با فعالیت‌های خود، در بیماری‌های مختلف خطیر، به‌روزترین درمان‌ها انجام می‌شود. شاید بخش‌های ICU، CCU، دیالیز و بیماری دیابت، در استان کم باشد اما اگر تمام بودجه وزارتخانه برای ارائه خدمات درمانی به کار گرفته شود، طی چند سال آینده با کمبود بودجه مواجه خواهیم شد، چراکه هزینه‌های درمانی بسیار بالا است و گاهی برخی هزینه ها هم بر عهده بیماران است.

وی با تاکید بر اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد از اقدامات لازم جهت ارتقای سلامت افراد جامعه مربوط به دانشگاه‌های علوم پزشکی نیست، افزود: تأثیرگذاری سایر سازمان‌ها و خود افراد در ارتقای سلامت جای کار بیشتری دارد.

 در اصفهان ۱۶ درصد از بیماران مبتلا به دیابت از بیماری خود آگاهی ندارند

همچنین ‌منصور سیاوش، فوق تخصص بیماری‌های غدد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار کرد: طبق بررسی‌ها، در استان حدود ۴۵۰ هزار بیمار مبتلا به دیابت وجود دارد و در سراسر جهان نیمی از افراد مبتلا به دیابت از بیماری خود آگاه نیستند و در ایران این آمار به حدود ۲۵ درصد می‌رسد، در کشور از هر ۱۰۰ نفر ۲۵ نفر از بیماری دیابت خود آگاهی ندارند.

وی با اشاره به اینکه در استان اصفهان حدود ۱۶ درصد از بیماران مبتلا به دیابت از بیماری خود آگاهی ندارند و این موضوع بیانگر وضعیت بهتر استان است، افزود: ۶۰ هزار نفر از افراد ساکن اصفهان از بیماری دیابت خود اطلاعی ندارد، حدود ۹۰ هزار نفر نیز از دیابت خود اطلاع دارند، اما برای درمان اقدامی انجام نمی‌دهند و حدود ۲۰۰ هزار نفر نیز از دیابت خود آگاهی دارند، برای درمان مراجعه نمی‌کنند، اما روند درمانی خود را ادامه نمی‌دهند و ناقص رها می‌کنند.

فوق تخصص بیماری‌های غدد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گفت: مراقبت از افراد درگیر با بیماری دیابت و قانع کردن آن‌ها برای طی کردن روند درمانی و رسیدن به اهداف درمان مورد توجه است، متاسفانه اطلاع افراد از ابتلاء به این بیماری تنها کافی نیست و مبتلایان باید با طی کردن کامل روند درمانی به اهداف درمانی اصولی برسند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=24828
  • منبع : https://www.isna.ir

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.