• امروز : یکشنبه, ۲۷ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 17 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

چه چیزی روی زبان ما موجب لذت بردن از غذا می‌شود؟

  • کد خبر : 24645
  • ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۴
چه چیزی روی زبان ما موجب لذت بردن از غذا می‌شود؟
دانشمندان می‌گویند، چیزی منحصر به فرد روی زبان ما وجود دارد که می‌تواند بر لذت بردن ما از غذا تأثیر بگذارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایسنا، تنها مجموعه میکروب‌های کوچکی که روی زبان ما زندگی می‌کنند نیستند که به ما اثر زبانی منحصر به فردی می‌دهند، بلکه ساختارهای سطحی خود زبان نیز دخیل هستند.

جوانه‌های چشایی و لمسی زبان ما خود را در الگوهای منحصر به فردی از اندازه‌ها و موقعیت‌ها مرتب می‌کنند و برای هر یک از ما حس لامسه و ترجیحات و سلیقه طعمی منحصر به فردی را نیز فراهم می‌کنند. اکنون پژوهشگران کشف کرده‌اند که تنها یکی از این جوانه‌ها به نام پاپیلا(papillae) می‌تواند برای شناسایی سلیقه ذائقه فرد در یک گروه کوچک با دقت ۴۸ درصد استفاده شود.

ریک ساکار، دانشمند داده در دانشگاه ادینبرو(Edinburgh) توضیح می‌دهد: ما از دیدن اینکه این ویژگی‌های اندازه میکرونی برای هر فردی چقدر منحصر به فرد هستند، شگفت زده شدیم. تصور کنید که بتوانید غذای شخصی‌سازی‌شده را متناسب با شرایط افراد خاص و جمعیت‌های آسیب‌پذیر طراحی کنید و در نتیجه اطمینان حاصل کنید که می‌توانند در عین لذت بردن از غذای خود، تغذیه مناسبی نیز دریافت کنند.

زبان ما اندام پیچیده‌ای است. در میان برجستگی‌های ریز روی سطح آن، ساختارهایی به نام پاپیلای قارچی شکل وجود دارد که حاوی جوانه‌های چشایی است که به ما امکان می‌دهد طعم‌های شیرین، ترش یا هر طعم دیگر را به خوبی تشخیص دهیم. گفتنی است که هر سانتی‌متر مربع از زبان ما تا ۲۰۰ مورد از این جوانه‌های چشایی در خود دارد.

سپس پاپیلاهای رشته‌ای وجود دارند که به دلیل نداشتن گیرنده‌های طعم، بافت‌های غذا را از طریق لمس تشخیص می‌دهند. این پاپیلاها قادر به اندازه‌گیری میزان اصطکاک و نرم و روان‌ بودن غذاها هستند که با بزاق متفاوت است، بنابراین در آگاه کردن مغز ما از میزان گرسنگی ما نقش دارد.

اکنون یک ابزار آموزش‌دیده هوش مصنوعی با استفاده از اسکن‌های میکروسکوپی سه‌بعدی بیش از ۲۰۰۰ پاپیلای انسانی از ۱۵ شخص تشخیص داد که کدام اشکال با کدام نوع از طعم یا لمس مطابقت دارد.

این برنامه با نقشه‌برداری از شکل‌ها و موقعیت پاپیلاها توانست نوع پاپیلا را با دقت ۸۵ درصد شناسایی کند. همچنین توانست تشخیص دهد که تقریباً نیمی از اوقات یک پاپیلا متعلق به کدام یک از ۱۵ شرکت‌کننده است.

راینا آندریوا دانشمند داده از دانشگاه ادینبرو می‌گوید: قابل توجه بود که ویژگی‌های مبتنی بر توپولوژی برای اکثر انواع تحلیل‌ها بسیار خوب کار می‌کردند و متمایزترین آنها در بین افراد بود. پژوهشگران همچنین دریافتند که زنان و افراد جوان در گروه خود معمولا پاپیلاهای نوک تیزتری دارند.

پژوهشگران در مقاله خود آورده‌اند: در تحقیقات گذشته مشخص شده بود که زنان و افراد جوان‌تر دارای تراکم بالاتری از پاپیلاهای قارچی شکل هستند که به تغییرات در درک طعم نسبت داده شده و مشاهده شده است که زنان طعم‌ها را بهتر تشخیص می‌دهند. با این حال با وجود تنها ۱۵ فرد برای تشخیص توسط هوش مصنوعی، هنوز مطالعات بزرگتری برای تأیید روندهای مشاهده شده در این پژوهش مورد نیاز است.

ساکار در پایان می‌گوید: این مطالعه ما را به درک معماری پیچیده سطح زبان نزدیک‌تر می‌کند. ما اکنون در حال برنامه‌ریزی برای استفاده از این تکنیک هستیم که هوش مصنوعی را با هندسه و توپولوژی ترکیب می‌کند تا ویژگی‌های در مقیاس میکرون را در سایر سطوح بیولوژیکی شناسایی کنیم. این می‌تواند به تشخیص زودهنگام و تشخیص رشد غیرعادی در بافت‌های انسانی کمک کند.

این پژوهش در مجله Scientific Reports منتشر شده است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=24645
  • منبع : https://www.isna.ir

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.