• امروز : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 18 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

چند نکته که خانواده‌های دارای معتاد باید بدانند

  • کد خبر : 24015
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۹
چند نکته که خانواده‌های دارای معتاد باید بدانند
اگر خانواده‌ای دارای فرد مصرف‌کننده مواد باشد، فرزندان و همسر فرد حداقل افرادی هستند که به طور مستقیم از بیماری وی متأثر می‌شوند، لذا علاوه بر افراد مصرف‌کننده مواد، طیف گسترده‌تری از افراد جامعه نیز درگیر این مسأله خواهند بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایسنا، وجود فرد مصرف‌کننده مواد در خانواده سبب می‌شود دیگر اعضای آن خانواده نیز به طور بالقوه یا بالفعل درگیر مشکلات روحی، روانی، احساسی، اقتصادی و… شوند و قسمت اعظمی از نیروی خانواده صرف حل مشکل این فرد می‌شود که به علت عدم آگاهی خانواده‌ها و ناشناخته بودن بیماری اعتیاد در اکثر موارد این نیروها به هدر رفته و فرد مصرف‌کننده مواد پس از مدتی مجددا لغزش کرده و مصرف خود را شروع می‌کند. این ترک‌های متمادی و مصرف‌های مجدد، اعتماد به نفس، امنیت، آرامش، محبت و دیگر فاکتورهای لازم برای وجود یک خانواده سالم را تحت تأثیر قرار می‌دهد و خانواده‌ها باید بدانند برای حل این مشکل چه کنند و در مواجهه با فرد مصرف‌کننده مواد چه گفتار و رفتاری داشته باشند.

از این رو در آموزش خانواده‌ها برای پیشگیری از مصرف مواد لازم است بر مواردی همچون مقابله با برخوردهای رایج نامطلوب با فرد مصرف‌کننده مواد، درک متقابل خانواده از تغییرات خلقی و عاطفی فرد مصرف‌کننده مواد، تلاش انفعالی برای تغییر و متقاعد کردن فرد مصرف‌کننده مواد، مسئولیت خواهی غیرواقع‌بینانه و واگذار نکردن مسئولیت به فرد بیمار در خانواده، مراقبت از فرد مصرف‌کننده مواد و به همان میزان مراقبت از خود، حل مشکل به تنهایی و ناتوانی در بیان احساسات میان اعضای خانواده، تغییر نگرش نسبت به طرز برخورد با فرد مصرف‌کننده مواد، تغییر نگرش نسبت به مواد، بیماری اعتیاد و روش‌های درمانی آن، تغییر نگرش در این راستا که “اعتیاد یک بیماری خانوادگی است” تاکید شود.

نیاز خانواده برای ارائه کمک به خود و فرد مصرف‌کننده مواد

خانواده باید بپذیرد که فردی مصرف‌کننده مواد در منزل دارد، از قضاوت همسایه، فامیل، آشنایان و مواجهه با آنها نترسد و بداند که با یک خانواده عادی و سالم متفاوت است، پس خانواده خود را با خانواده دیگران مقایسه نکند. دسترسی به خدمات درمانی همچون مراکز ترک اعتیاد و دسترسی به سیستم‌های حمایتی، عاطفی اجرایی، مالی و بهداشتی از دیگر موارد موردنیاز در ارائه کمک است.

برای رسیدن به بهبودی، لازم است خانواده ابتدا شرایط و موقعیت خود را بپذیرد و بعد از پذیرش رفتارهای نابهنجار وابسته به مصرف مواد، متوجه خواهد شد زندگی آشفته ناشی از تلاش برای تحت کنترل در آوردن آنچه که غیر قابل کنترل بوده، است.

این خانواده باید بتواند تصور نادرست خود را در مورد توانایی اداره چنین زندگی آشفته‌ای رها کند. به تدریج رفتارهای اجباری خود را شناخته و به پرورش و گسترش استقلال و اعتماد به نفس خود پرداخته و احساس توانمندی و ارزشمند بودن را در خود تقویت کند.

چگونگی مراقبت از خود

افراد مصرف‌کننده مواد از یک بیماری رنج می‌برند که نمی‌توانند آن را به تنهایی درمان کنند؛ پس از سرزنش، اوقات تلخی و بحث کردن جداً اجتناب کنید.

خود را از بحران‌ها دور نگهدارید.

چنانچه بحرانی به پا شد، سعی کنید یا سکوت کنید یا از جملاتی همدلانه مثل ” شاید حق با تو باشد” استفاده کنید.

برای نیازهایتان ارزش قائل شوید.

ناامیدی و لغزش‌ها را رها کرده و پیش بروید. طی کردن این مسیر همیشه آسان نیست اما می‌تواند مملو از موهبت‌هایی در زندگی شما و هر کس که دوستش دارید باشد.

یکی از بهترین راه‌های پیشگیری برای خانواده‌های دارای فرد مصرف‌کننده مواد، برنامه‌های آموزشی مهارت‌های زندگی و فرزندپروری است.

آموزش‌های مربوط به کودکان

شناخت نقاط قوت و ضعف شخصی و پیدا کردن خود واقعی‌شان

شکوفا کردن ارزش‌های درونی و بها دادن به آنها

بالا بردن سطح توانایی‌ها در جهت کم رنگ کردن ضعف‌ها

شناخت از خود، رهایی از احساس قربانی بودن و پیدایش حق انتخاب

ایجاد این بینش در فرزندان که مشکل مصرف مواد در والدین مشکل اصلی ما نیست

یافتن استعدادهای درونی و بها دادن به آنها

بالا بردن اعتماد به نفس از طریق بیان احساسات در لحظه‌های درد، رنج و شادی

تغییر اساسی در فکر، احساسات، عواطف در رابطه با خود و دیگران از جمله این آموزشهاست.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=24015
  • منبع : https://www.isna.ir

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.