• امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 22 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

سهم اندک ایران از گردشگری سلامت

  • کد خبر : 23543
  • ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - ۹:۵۵
سهم اندک ایران از گردشگری سلامت
گردشگری سلامت یا همان توریسم درمانی، به عنوان یک صنعت درآمدزا به حساب می‌آید و کسب درآمد و ارزآوری، مهم ترین اصل در جذب بیماران خارجی است.

به گزارش تسریر به نقل از خبرگزاری مهر، توانمندی ایران در علم پزشکی، باعث شده تا شاهد حضور بیماران خارجی در کشورمان باشیم. بررسی‌های میدانی و گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد که بیشتر بیماران خارجی که برای درمان به ایران می آیند، اکثریت از کشورهای همسایه عربی، حاشیه خلیج فارس و البته ایرانی‌های مقیم اروپا، آمریکا و کانادا هستند. اما، با توجه به ظرفیت بالای کشورمان در پزشکی، میزان درآمد از این محل نمی‌تواند برای ما، قانع کننده و رضایتبخش باشد.

محمدحسین نیکنام مدیرکل همکاری‌های بین الملل وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که یکی از مهم‌ترین عرصه‌های خدمت در حوزه بین‌الملل، اقتصاد سلامت است و باید تلاش بیشتری برای رونق این حوزه داشته باشیم، گفت: سهم کشور ما از بازار سلامت، با نقطه مطلوب فاصله دارد. وی افزود: توجه بیش از پیش به جذب گردشگران سلامت از مبادی قانونی یکی از نقاط کانونی و در دستور کار دستگاه‌های دیپلماسی است.

نیکنام با تاکید بر اینکه فعالیت در زمینه گردشگری سلامت یک کار تیمی است، اظهار امیدواری کرد؛ با تعامل بیشتر بخش دولتی و خصوصی شاهد ارتقای روزافزون این حوزه باشیم. علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب که هیچ خدمت درمانی وجود ندارد که مجموعه نظام سلامت کشور توان پاسخگویی به آن را نداشته باشد، گفت: انتخاب ایران به عنوان مقصد درمانی از سوی سایر کشورها می‌تواند چالش‌های ارزی را مرتفع کند.

وی ادامه داد: طبق آمار رسمی ایران میزبان گردشگرانی از ۱۶۴ کشور بوده، ولی با این وجود این حوزه نیاز به ارتقا و فعالیت بیشتر دارد. زالی با بیان اینکه ایران در زمینه جذب توریسم سلامت رتبه ۴۶ را از بین کشورهای دنیا دارد، اضافه کرد: باید ظرفیت‌های بیشتری برای این حوزه فراهم شود، به طور مثال کشور هندوستان به لحاظ قیمت تمام شده، خدمات ارزانتری را در مقایسه با بسیاری از کشورها به گردشگران سلامت می‌دهد. این در شرایطی است که ایران با توانمندی بالاتر قیمت تمام شده پایین‌تری دارد، بنابراین می‌توانیم در این زمینه رقیب جدی بسیاری از کشورها حتی کشورهای ارزان قیمت باشیم.

پشتیبانی مناسب، کاهش بروکراسی اداری، افزایش فعالیت‌های بین بخشی و تقویت کار تیمی، طراحی برنامه‌های جامع برای همراهان بیمار، پیگیری در کشور مبدا از جمله راهکارهای رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برای تقویت و تسهیل روند درمان گردشگران خارجی است. در همین حال، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، درآمد فعلی کشور از گردشگری سلامت را یک میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: می‌توانیم این درآمد را به ۵ الی ۶ میلیارد دلار برسانیم.

از سوی دیگر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند الف ماده ۷۲ این لایحه موافقت کردند. بر اساس این مصوبه، افزایش درآمد سالانه کشور از گردشگری سلامت به ۶ میلیارد یورو، در برنامه هفتم پیش بینی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به وجود ظرفیت‌های بالای کشور و استان تهران در حوزه سلامت، گفت: استان تهران دارای ۳۴ درصد تخت‌های بیمارستانی و ۴۴ درصد نیروی تخصصی درمانی کشور است و می‌تواند پیشقراول گردشگری سلامت در کشور باشد. زالی، وجود بازارهای پنهان و غیر رسمی و غیرقانونی را باعث عدم امکان رشد بازارهای رسمی گردشگری سلامت برشمرد و بر حذف مبادی غیرقانونی و غیررسمی در این حوزه تاکید کرد.

وی با اشاره به چند بعدی بودن گردشگری سلامت، بخش درمان را فقط یکی از ابعاد آن دانست و یادآور شد: سایر ابعاد باید توسط سایر بخش‌ها مدیریت شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به ضرورت تعرفه گذاری خدمات درمانی بیماران خارجی، افزود: بیماران خارجی باید بتوانند از کشور خود از طریق سایت بیمارستان‌ها هزینه خدمات درمانی مورد نیاز خود را به صورت شفاف مشاهده کنند و سپس به انتخاب بپردازند.

وی پیشنهاد داد ساماندهی و معرفی خدمات درمانی ایران توسط رایزن‌های سلامت در سایر کشورها اعم از کشورهای منطقه انجام شود.‌ زالی بر ضرورت استانداردسازی ارائه خدمات با کیفیت تاکید کرد و پیگیری وضعیت بیمار پس از درمان، استفاده از ظرفیت‌های طب ایرانی و مکمل، گیاهان دارویی و امکانات و فضاهای موجود در حوزه‌های توانبخشی و…، در حوزه گردشگری سلامت را مورد اشاره قرار داد.

وی، یکی از اقدامات مؤثر در حوزه گردشگری سلامت را شناسایی نیازها و کمبودهای درمانی کشورهای منطقه عنوان کرد و با توجه به قیمت مناسب ارائه خدمات درمانی در ایران به تمایل بیماران بین الملل برای دریافت این خدمات در ایران اشاره کرد. محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، گردشگری را نیاز امروز حوزه سلامت دانست و موضوعاتی را مورد تاکید قرار داد که از آن جمله می‌توان به تعیین هزینه تمام شده درمان بیماران خارجی، ضرورت پیگیری‌های پس از درمان، استفاده بیماران خارجی از بیمه، نظارت بر فرایند پذیرش و درمان بیماران خارجی و حذف واسطه‌های غیرمجاز و غیر رسمی اشاره کرد.

سید هاشم دریاباری مسئول گردشگری سلامت وزارت بهداشت، با اشاره به وجود زیرساخت‌های درمانی و نیروی انسانی و کادر درمانی قوی در کشور، یادآور شد: گردشگری سلامت فرصت خوبی را فراهم می‌کند که ضمن ارائه خدمات درمانی، فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی را نیز به سایر کشورها عرضه کنیم. وی با تاکید بر پذیرش بیماران خارجی از کانال‌های رسمی در بیمارستان‌ها، فاکتورهای متعددی را در حذف افراد غیر مجاز و واسطه‌ها مؤثر دانست.

آنچه مسلم است، توانمندی ایران در حوزه پزشکی خیلی بالاتر از سایر کشورهای منطقه مثل ترکیه است؛ در حالی که درآمدزایی ترکیه از جذب بیماران خارجی به مراتب بیشتر از کشور ما است. در همین حال، جمعیت ۴۰۰ میلیونی در کشورهای اطراف ایران؛ مهم‌ترین ویژگی برای درآمدزایی از محل جذب گردشگران سلامت است. اگر ما بتوانیم سالانه یک درصد از بیماران کشورهای منطقه را جذب کنیم، درآمد ما از گردشگری سلامت، فراتر از فروش نفت خواهد رفت. به شرطی که از ابزار تبلیغات، به خوبی بهره ببریم.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=23543
  • منبع : https://www.mehrnews.com/news

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.