• امروز : پنجشنبه, ۲۴ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 14 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
نکته بهداشتی روز:

چطور نزدیکانمان را قانع کنیم که به نزد روانشناس یا روانپزشک بروند

  • کد خبر : 22694
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۰
چطور نزدیکانمان را قانع کنیم که به نزد روانشناس یا روانپزشک بروند
نگرانی در مورد سلامت روانی عزیزانتان کاملاً طبیعی است. همچنین کاملاً عادی است که هیچ ایده‌ای در مورد اینکه چطور می‌توانید یکی از عزیزانتان را متقاعد کنید که اولین گام‌ها را برای دریافت کمک‌های بهداشت روانی بردارد، نداشته باشید.

به گزارش تسریر، شاید متوجه شده باشید که یکی از دوستانتان برنامه‌هایش را لغو کرده است، یا شاید یکی از اعضای خانواده بیشتر از گذشته در مورد خودش یا مسائل روزمره‌ای که قبلاً از آنها می‌خندید، منفی‌بافی می‌کند.

بااین‌حال، اگر با درک و زبانی محتاطانه به این گفتگو بپردازید، می‌توانید به آنها کمک کنید تا از دریافت کمک حرفه‌ای برای احساس بهتر حمایت شوند.

نشانه‌هایی که نشان می‌دهد شخصی نیاز به کمک دارد

وقتی یکی از عزیزانتان دیگر مثل گذشته نیست – یا به طور متفاوتی از همیشه رفتار می‌کند – اغلب نشانه‌ای است ممکن است نیاز به مشاوره به متخصصان بهداشت روانی دارد

برخی از این نشانه‌ها ممکن است بیشتر مشهود باشند، از جمله:

– رفتاری: انتخاب‌های خطرناک، گریه مکرر، سوءمصرف مواد روانگردان، از دست دادن علاقه به سرگرمی‌های قبلی، کناره‌گیری از دوستان و خانواده، ابراز اضطراب بیشتر در مورد ترک خانه.

– انتقاد از خود یا دیگران: تصویر منفی افراطی از بدن خود، اظهارنظرهایی که غیرمعمول یا بسیار تیره به نظر می‌رسند

– تغییرات خواب: ناتوانی در بیرون آمدن از رختخواب، الگوهای خواب غیرمعمول، بی‌خوابی

– مشکلات شناختی: مشکل در تمرکز بر یک مکالمه یا فعالیت، گیج شدن، دیدن یا شنیدن چیزهایی که دیگران نمی‌بینند یا نمی‌شنوند، یا فراموش کردن حقایق مهم.

– بی‌توجهی به مراقبت از خود: تغییر در روتین بهداشتی، مثل مسواک زدن، حمام کردن یا پوشیدن لباس‌های تمیز، تغییر قابل ملاحظه‌ای در نظافت خانه‌ مثل انباشته شدن ظروف در سینک آشپزخانه

مقایسه این نشانه‌ها با رفتار «پایه‌ای» معمول این فرد نزدیک به شما می‌تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید که آیا عزیزتان به حمایت متخصصان بهداشت روانی نیاز دارد یا نه.

چگونه با عزیزتان مورد دریافت کمک صحبت کنید

اگر فکر می‌کنید یکی از عزیزانتان علائم اختلال روانی مثل افسردگی یا اضطراب را تجربه می‌کند، مهم است که در نظر بگیرید چه زمانی، چگونه و کجا باید مکالمه‌ای در مورد دریافت کمک حرفه‌ای شروع کنید.

مسلماً عنوان یک دوست یا عضو خانواده نگران نمی‌خواهید این فرد نزدیک به خودتان را خجالت‌زده کنید یا در حالت تدافعی قرار دهید.

این فرد ممکن است با کمک گرفتن از متخصصان مخالفت کند، به ویژه اگر تحت تأثیر انگ‌زنی‌های معمول در جامعه درباره اختلال روانی و درمان‌های آن باشد. همچنین او ممکن است قبلاً سعی کرده باشد چنین کمکی را بگیرد، اما در ین راه به دشواری‌ برخورده باشد.

پیدا کردن یک درمانگر مناسب می‌تواند وقت‌گیر باشد، و اغلبمقابله با موانع واقعی مراقبت مثل پوشش بیمه، اغلب هنگام مقابله با یک اختلال روانی ناامیدکننده است. بااین‌حال، اگر وضعیت آن‌ها جدی‌تر شود، کمک حرفه‌ای ممکن است بهترین گزینه باشد – هرچند پیدا کردن مراقبت مناسب نیاز به تلاش دارد.

– زمان و مکان مناسب را انتخاب کنید

اجازه ندهید این گفتگو نتیجه یک جروبحث اخیر باشد. مکانی پیدا کنید که امن، راحت، خصوصی باشد. به عنوان مثال، از صحبت کردن در جمع‌های خانوادگی یا زمانی‌که فرد یک ضرب‌الاجل کاری دارد، پرهیز کنید.

از آن‌ها بپرسید که آیا وقت دارند تا صحبت کنید تا رضایت آن‌ها را برای گفتگو بگیرید و احتمال اینکه حواس‌شان پرت شود را کاهش دهید.

– با همدلی گفتگو کنید

برخوردی مهربانانه و همدلانه می‌تواند به جلوگیری از واکنش‌های تدافعی عزیزتان کمک کند. سعی کنید سؤال کنید، نه اینکه مستقیماً مشاوره دهید. جمله «نظرت درمورد ایده رفتن به روان‌درمانی یا ویزی روانپزشکی چیست؟» می‌تواند شروع‌کننده خوبی برای گفتگو باشد.

استفاده از عبارات «من» مثل «من نگرانت هستم» ممکن است به او کمک کند تا احساس نکند مورد سرزنش قرار می‌گیرد یا مقصر شناخته می‌شود. همچنین اگر او احساس نکند که مورد حمله قرار گرفته‌ است، با احتمال بیشتری به شما گوش می‌دهد.

محور اصلی گفتگوی شما باید همدلی و نگرانی برای سلامتی عزیزتان باشد، نه ناراحتی از اینکه خلق‌وخوی او چطور بر شما تأثیر می‌گذارد.

– روان درمانی و ویزیت روانپزشکی را عادی جلوه دهید

روان‌درمانی جایی عالی و بدون‌ قضاوتگری برای هرکسی است – حتی افراد بدون اختلال روانی – تا درباره چالش‌های زندگی صحبت کنند. انتقال این برداشت از روان‌درمانی در طول گفتگو می‌تواند به از بین بردن انگ‌زنی اجتماعی درباره دریافت حمایت روانی کمک کند. ویزیت روانپزشکی نیز همین‌گونه است.

مهم است که در مورد رفتن به روان‌درمانی یا ویزیت روانپزشکی به عنوان بخشی عادی از زندگی صحبت کنیم که هیچ تفاوتی با مراجعه به یک پزشک برای یک بیماری جسمی ندارد.

اگر خودتان قبلاً روان‌درمانی شده‌اید یا درمان روانپزشکی گرفته‌اید، می‌توانید تجربیات خود را هم با نزدیکانتان به اشتراک بگذارید. این می‌تواند به آن‌ها کمک کند بدانند که در جستجوی کمک تنها نیستند.

– مثال‌هایی مشخص بزنید

اگر عزیزتان متوجه نشده که وضعیت بهداشت روانی‌اش بر زندگی‌اش تأثیر گذاشته یا به طور متفاوتی رفتار می‌کنند، ممکن است از شما مثال‌های مشخصی بخواهند. چند مثال از رفتار قبلی آن‌ها را آماده کنید تا با رفتار فعلی‌شان مقایسه کنید.

این‌ مثال‌ها را به شیوه‌ای بدون قضاوت با استفاده از عبارت‌هایی مثل «متوجه شدم…”ه یا «تغییری در… مشاهده کرده‌ام» مطرح کنید.

– در کارها کمک کنید

اگر قرار است رفتن به روان‌درمانی یا ویزیت روان‌پزشکی را مطرح کنید، حمایت از دوستان و خانواده‌تان برای یافتن اطلاعاتی که برای پیدا کردن کمک لازم است، می‌تواند مهم باشد. مثلاً نشستن کنارشان هنگام جستجو در اینترنت برای یافتن روان‌درمانگر یا روان‌پزشکی، پیشنهاد بردن آن‌ها با ماشین به جلسات روان‌درمانی یا ویزیت روان‌پزشکی یا نشستن در اتاق انتظار در طول ویزیت شدن فرد.

به تصمیم او احترام بگذارید

در نهایت، تصمیم برای دریافت کمک حرفه‌ای با خود شخص است. حتی اگر تصمیمش مطابق میل شما نیست، به آن احترام بگذارید.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=22694
  • نویسنده : دکتر محمد مقدم فر
  • منبع : https://www.hamshahrionline.ir

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.