• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

چند راهکار برای درمان سوزش ادرار

  • کد خبر : 21049
  • ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۰
چند راهکار برای درمان سوزش ادرار
راه نجات از سوزش ادرار به‌علت آن بستگی دارد. علاوه بر درمان عفونت باکتریائی و نخوردن مواد محرک کارهای زیر را انجام دهید.

به گزارش تسریر، سوزش ادرار به این معنی است که هنگام ادرار کردن احساس درد یا سوزش می کنید. مردان و زنان در هر سنی ممکن است دچار سوزش ادرار شوند، اما در زنان شایع‌تر بوده و عفونت های دستگاه ادراری معمولا با دیزوری همراه است. درمان  سوزش ادرار نیست وابسته به علت ایجاد آن می باشد.

سوزش ادرار چیست؟
دیزوری یا همان سوزش ادرار درد یا ناراحتی هنگام ادرار کردن است  و با تکرر ادرار متفاوت است؛ اگرچه تکرر ادرار اغلب همراه با سوزش ادرار اتفاق می افتد.

چه کسانی به دیزوری  مبتلا می شوند؟
مردان و زنان در هر سنی ممکن است ادرار دردناکی را تجربه کنند. اما این بیماری در زنان به نسبت مردان شایع تر است.

عفونت مجاری ادراری (UTIs) معمولا با سوزش ادرار همراه می شود.

سایر افرادی که در معرض خطر ابتلای بیشتر به دیزوری هستندعبارتند از:
زنان حامله
مردان و زنان مبتلا به دیابت
مردان و زنان مبتلا به هرنوع بیماری مثانه
علائم سوزش ادرار (ادرار دردناک) چیست؟
علائم ادرار دردناک می تواند بین زن و مرد متفاوت باشد، اما هر دو جنس معمولا آن را به عنوان سوزش یا خارش توصیف می کنند.

درد و سوزش می تواند در شروع ادرار یا بعد از ادرار ایجاد شود . درحالی که درد در شروع ادرار اغلب نشانه عفونت دستگاه ادراری است؛ بعد از دفع ادرار می تواند نشانه ای از مشکل در مثانه یا پروستات باشد. در مردان، درد قبل و بعد از ادرار نیز می تواند در آلت تناسلی باقی بماند.

علائم در زنان می تواند داخلی یا خارجی باشد. درد خارج از ناحیه واژن ممکن است ناشی از التهاب یا تحریک این پوست حساس باشد. درد داخلی  نیز می تواند نشانه ای از علائم عفونت ادراری باشد.

 

دیزوری (ادرار دردناک) چگونه تشخیص داده می شود؟
اگر هنگام ادرار کردن احساس درد یا سوزش کردید به پزشک خود مراجعه کنید. سوزش ادرار می تواند نشانه ای از بیماری بوده که ممکن است نیاز به درمان داشته باشد.

برای تشخیص درد، ابتدا پزشک سابقه پزشکی کامل شما را بررسی کرده و از شما سؤالاتی در مورد شرایط پزشکیتان، مانند دیابت یا اختلالات نقص ایمنی می پرسد.  او همچنین ممکن است در مورد سابقه جنسی شما بپرسد تا مشخص کند آیا بیماری های مقاربتی می تواند علت درد باشد یا خیر.

آزمایش‌هایی برای غربالگری بیماری‌های مقاربتی نیز ممکن است مورد نیاز باشد، به‌ویژه اگر مردان از آلت تناسلی و زنان از واژن خود ترشح داشته باشند. اگر زنی در سنین باروری هستید، ممکن است آزمایش بارداری نیز  انجام شود.

پزشک از شما در مورد علائم فعلی‌تان می‌پرسد و از شما نمونه ادرار می گیرد؛ نمونه ادرار شما از نظر گلبول های سفید، گلبول های قرمز یا مواد شیمیایی خارجی بررسی می شود.  وجود گلبول های سفید به پزشک می گوید که در مجرای ادراری خود دچار التهاب شده اید یا خیر. کشت ادرار نشان می دهد که آیا عفونت مجاری ادراری دارید ؟ و اگر دارید، باکتری های عامل آن را نشان می دهد. این اطلاعات به ارائه‌دهنده شما اجازه می‌دهد تا آنتی‌بیوتیکی را انتخاب کند که در درمان باکتری بهترین عملکرد را دارد.

علل سوزش ادرار چیست؟
علل زیادی برای سوزش ادرار وجود دارد.

سوزش ادرار در زنان:
عفونت مثانه (سیستیت).
عفونت واژن.
عفونت مجاری ادراری
اندومتریت و سایر علل خارج از دستگاه ادراری، از جمله دیورتیکولوز و دیورتیکولیت
التهاب مثانه یا مجرای ادرار (اورتریت) *
*این التهاب همچنین ممکن است در اثر مقاربت جنسی، دوش، صابون، دستمال توالت معطر و..ایجاد شود.

سوزش ادرار در مردان:
عفونت دستگاه ادراری و سایر عفونت های خارج از دستگاه ادراری، از جمله دیورتیکولوز و دیورتیکولیت.
بیماری پروستات
سرطان
دیزوری (سوزش ادرار) چگونه درمان می شود؟
درمان دیزوری بستگی به علت درد و احساس سوزش شما دارد. اولین قدم در درمان شما این است که مشخص کنید آیا ادرار دردناک شما ناشی از عفونت، التهاب، عوامل غذایی یا مشکلی در مثانه یا پروستات است؟ پس از تشخیص علت ایجاد سوزش ادرار، می توان درمان آن را آغاز کرد.

عفونت های دستگاه ادراری بیشتر با آنتی بیوتیک ها درمان می شوند. اگر درد شما شدید باشد، ممکن است فنازوپیریدین برای شما تجویز شود. (توجه: این دارو ادرار شما را قرمز مایل به نارنجی می کند و لباس های زیررا لکه دار می کند.)
التهاب ناشی از تحریک پوست معمولاً با اجتناب از عامل تحریک کننده درمان می شود.
دیزوری ناشی از یک بیماری زمینه ای مثانه یا پروستات با درمان بیماری زمینه ای بهبود پیدا می کند
اگر مکرر عفونت ادراری دارید، پزشک می تواند به شما کمک کند تا علت را پیدا کنید.

آیا می توان کاری برای جلوگیری از سوزش ادرار انجام داد؟
آب بیشتری بنوشید
اگر از پد بهداشتی و یا بی اختیاری ادرار استفاده می کنید، به محض اینکه کثیف شد آن را عوض کنید.
بعد از اینکه ادرار کردید خود را با آب تمیز بشویید

دکتر لیلا هاشمی در  مجله پزشکی مادر نوشت: شکایت‌های سوزش ادرار اغلب با شکایت از فشار برای تکّرر ادرار همراه است. عامل معمول این گرفتاری عفونت مجاری ادراری است. یک پنجم لااقل سالی یک‌بار و ۱۵ درصد آنها بیش از سه‌بار در سال به عفونت ادراری مبتلا می‌شوند.

چرا زنان عفونت ادراری می‌گیرند؟
مخرج و مهبل هر دو مکان‌های مناسبی برای رشد باکتری‌ها هستند که نزدیک مجرای خروجی ادرار قرار دارند. و چون میزراه زنان چندان طولانی نیست، راه کوتاهی برای ورود باکتری‌ها به مثانه می‌شود و التهاب مثانه ایجاد می‌کند. باکتری‌ها حتی ممکن است تا کلیه بالا روند و ایجاد عفونت شدیدتری در آنجا بکنند.
مردان میزراه (مجاری ادراری) درازتری دارند و غده پروستات هم مواد ضدباکتریائی ترشح می‌کند که مانعی برای عفونت است. بنابراین، عفونت مجاری ادرار در مردان چیز ساده‌ای نیست و اگر مردی دچار سوزش ادرار شود، نباید آن را سرسری گرفت.
سوزش ادرار در مردان ممکن است علامت وجود یک بیماری مقاربتی، مثل سوزاک یا کلامیدیا، باشد. التهاب پروستات هم ممکن است سوزش ادرار ایجاد کند.
عوامل زیادی می‌توانند سوزش ادرار به‌وجود آورند یا آن را تشدید کنند. از جملهٔ اینها، غذاهای پرادویه، قهوه، چای، الکل، غذاهای اسیدی، مواد شیمیائی در فرآورده‌های بهداشتی، ضربه و روابط جنسی است.
عفونت‌های قارچی هم می‌توانند ایجاد سوزش ادرار کنند.

علاوه بر درمان عفونت باکتریائی و نخوردن مواد محرک کارهای زیر را انجام دهید.
آب بخورید. در اولین حملهٔ سوزش ادرار دو لیوان آب بخورید. سپس یک قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین در نیم‌لیوان آب حل کرده و بخورید. در شش تا هشت ساعت بعد هر ساعت یک لیوان آب بخورید. اگر بعد از یک روز سوزش از بین نرود، به پزشک مراجعه کنید.
این کار باعث رقیق شدن محتوای پر از باکتری‌ مجرا و بیرون راندن آنها می‌شود. در بیشتر موارد، خوردن آب زیاد برای دفع آنها کافی است و سوزش را هم از بین می‌برد.
نزد پزشک بروید. اگر سوزش بعد از یک روز ادامه پیدا کند، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک با آزمایش ادرار و تعیین نوع باکتری یا قارچ و تجویز آنتی‌بیوتیک مناسب آن را درمان می‌کند. در مردان معاینهٔ پروستات هم لازم است.
معمولاً با خوردن آنتی‌بیوتیک همراه با جوش‌شیرین و آب عفونت‌ درمان می‌شود. ولی اگر سوزش ادامه یابد، آزمایش‌های بیشتری، شامل کشت، آزمایش فراصوتی کلیه، یا درون‌بینی مثانه باید انجام شود.
سوزش را تشدید نکنید. بسیاری از غذاها و آشامیدنی‌ها مجرای ادراری را تحریک کرده و سوزش را بیشتر می‌کنند. الکل، قهوه، چای، شکلات، نوشابه‌های گازدار، مرکبات، گوجه‌فرنگی، غذاهای پرادویه، سرکه، و مواد قندی از اینها هستند. حتی قهوه بدون کافئین هم تحریک‌کننده است.
حذف تمام این مواد از برنامهٔ غذائی سوزش و ناراحتی‌های دیگر آن را ظرف ده روز از بین می‌برد. وقتی سوزش برطرف شد، هر بار یکی از اینها را به رژیم غذائی اضافه کنید و ببینید آیا به آن حساسیت دارید یا نه. لااقل یک لیتر آب در روز بنوشید.
ناراحتی دفع را کم کنید. ادرار کردن از میان میزراه ملتهب مانند پاشیدن نمک بر زخم تا باکتری‌های مخرج وارد مهبل نشود.
ادرار کنید. تماس جنسی از علل شایع عفونت و سوزش میزراه است. بعد از هر نزدیکی ادرار کنید و خود را با آب بشوئید. شستن مهبل با محلول آب و کمی جوش‌شیرین نیز کار خوبی است.
از مواد محرک دوری کنید. برخی صابون‌ها، ضدبوها، و حتی کاغذهای توالت دارای مواد شیمیائی تحریک‌کنندهٔ میزراه و پوست اطراف آن هستند. به نوع کالائی که می‌خرید توجه کنید.
خود را خشک کنید. در تابستان نگذارید لباس مرطوب به تنتان بماند، چون رشد باکتری‌ها و مخمرهای مهبل را تحریک می‌کنند. اگر می‌توانید، در هر فرصتی لباس زیر را عوض کنید.
 چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟
سوزش ادرار بعد از ۲۴ ساعت برطرف نشود.
سوزش با ترشح مهبل یا آلت‌تناسلی همراه است.
علاوه بر سوزش، احساس نیاز به دفع ادرار، تب، لرز، یا درد پشت هم وجود دارد.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=21049

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.