• امروز : پنجشنبه, ۲۰ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 9 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

ویروس تبخال حداقل ۵ هزار سال قدمت دارد

  • کد خبر : 20678
  • ۰۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۰
ویروس تبخال حداقل ۵ هزار سال قدمت دارد
نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که قدمت ویروس تبخال به ۵ هزار سال قبل باز می گردد. به گفته محققان، در این دوران است که مردان و زنان عصر برنز شروع به داشتن روابط جنسی شبیه به انسان های امروزی کردند.

به گزارش تسریر، یافته های جدید باستان شناسان نشان می دهد ریشه‌های ماقبل تاریخ این عفونت به زمانی برمی ‌گردد که عمل بوسیدن عاشقانه از خاور دور آغاز شد.

این تیم پس از استخراج DNA ویروسی از ریشه‌های دندان اسکلت‌های انسان در طول هزاره، ژنوم‌های باستانی تبخال را نقشه ‌برداری کردند.

تجزیه و تحلیل های انجام شده نشان داد که تبخال های دردناک لب و دهان در طول دوره نوسنگی، در پی مهاجرت های گسترده به اروپا از علفزارهای استپی اوراسیا، منشعب شده و در سایر نقاط جهان پخش شدند.

دکتر کریستیانا شیب، یکی از محققین کالج سنت جان در کمبریج و یکی از نویسندگان ارشد این مطالعه در رابطه با موضوع فوق می گوید: همه انواع پستانداران نوعی تبخال دارند، بنابراین ما فرض می کنیم که این ویروساز زمانی که گونه انسان آفریقا را ترک کرده است، با ما بوده است.

با این حال شواهد نشان می دهد در حدود پنج هزار سال پیش یکی از انواع این ویروس بر بقیه سویه ها غلبه کرد و احتمالاً افزایش انتقال، می‌توانست با بوسیدن مرتبط باشد.
بر اساس این مطالعه، آمیختگی جامع انسانی باعث تنوع جمعیتی شده و به نرخ بالاتر انتقال دامن زد. یکی از نمونه‌های DNA تبخال باستانی از یک مرد بالغ جوان متعلق به اواخر قرن چهاردهم، دفن شده در محوطه بیمارستان خیریه کمبریج قرون وسطایی کشف شد که دچار آبسه‌های دندانی وحشتناکی شده بود.

دکتر شارلوت هالدکرافت، یکی از نویسندگان ارشد بخش ژنتیک کمبریج، در این رابطه می گوید: ویروسی مانند تبخال در مقیاس زمانی بسیار بزرگ تری تکامل می یابد.

تبخال صورت تا آخر عمر در بدن میزبان خود پنهان شده و فقط از طریق تماس دهانی منتقل می شود، بنابراین جهش های ویروس تبخال به آرامی در طول قرن ها و هزاره ها رخ می دهند.

هالدکرافت در ادامه توضیحات خود می‌افزاید: ما باید تحقیقات عمیقی را انجام دهیم تا بفهمیم چگونه ویروس‌هایی این چنینی تکامل می‌یابند. پیش از این، داده های ژنتیکی برای تبخال تنها به سال ۱۹۲۵ برمی گشت.

باید توجه داشت که ویروس هرپس سیمپلکس HSV بسیار مسری است و باعث ایجاد تاول های دردناک می شود. این ویروس در حین رابطه جنسی یا حتی فقط یک بوسه ساده منتقل می شود. محققان خاطرنشان کردند که اولین سابقه شناخته شده بوسیدن، دست نوشته ای از عصر برنز از جنوب آسیا است.

قرن ها بعد، تیبریوس امپراتور روم سعی کرد بوسیدن را در مراسم رسمی ممنوع کند تا از شیوع بیماری جلوگیری کند، حکمی که ممکن است مربوط به ویروس تبخال باشد.

با این حال، در بیشتر دوران ماقبل تاریخ بشر، انتقال HSV-1 عمودی، بوده است به این معنی که از مادر آلوده به نوزاد تازه متولد شده منتقل می شود. باید توجه داشت که دو نوع HSV-1 و HSV-2 وجود دارد که از طریق پوست مرطوب دهان، آلت تناسلی، واژن یا راست روده وارد بدن می شوند. هر دوی این ویروس ها در اثر تماس با زخم ها می توانند باعث تبخال در دهان، تبخال تناسلی و آبسه های کوچک در انگشتان یا دست ها شوند.

 این ویروس در حال حاضر حدود ۳.۷ میلیارد نفر را در سراسر جهان آلوده کرده است، اما نمونه‌های باستانی سویه اصلی HSV-1 به‌ طور شگفت ‌آوری مبهم هستند. تبخال دارای سابقه ای چند میلیون ساله بوده و گونه های مختلف حیوانات را از خفاش تا مرجان آلوده می کند.

این تیم بین المللی از محققان، تبخال را در بقایای چهار نفر در طول یک دوره هزار ساله شناسایی کردند. این ویروس اغلب در دهان افراد دیده می شود. حداقل دو نفر از اجساد باستانی بیماری لثه داشتند و سومی تنباکو مصرف می کرد.
قدیمی ترین نمونه مطالعه شده مربوط به یک مرد بالغ عصر آهن است که در حدود ۱۵۰۰ سال پیش در منطقه کوهستان اورال روسیه زندگی می کرد.

دو نفر دیگر محلی در کمبریج بودند، یکی زن جوانی بود که در قبرستان آنگلوساکسون قرن ششم یا هفتم در چند مایلی جنوب شهر کشف شد. دیگری متعلق به مرد جوانی از اواخر قرن چهاردهم است که در محوطه کالج سنت جان، بیمارستانی سابق قرون وسطایی، دفن شده بود.

محققان در نظر دارند در مطالعات بعدی خود، ردپای این ویروس را در میان انسان های نئاندرتال تعقیب کرده و به بررسی جنبه های ژنتیکی تبخال در بین این گونه منقرض شده انسانی بپردازند.

شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله Science Advances منتشر شده است.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=20678
  • منبع : سیناپرس

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.