به گزارش تسریر، تیمی از محققان دانشگاه فناوری تگزاس با همکاری دانشگاه استرالیای جنوبی دادههای دو گروه از بزرگسالان استرالیایی را که در معرض خطر متوسط یا زیاد دیابت نوع ۲ قرار داشتند، بین ژانویه تا دسامبر ۲۰۲۱ بررسی کردند.
در این مطالعه ۵۰ بزرگسال در گروه کنترل از خوردن آجیل یا کره بادام زمینی اجتناب کردند. گروه دیگر متشکل از ۵۷ بزرگسال بود که ۳۵ گرم بادام زمینی کم نمک و بو داده خشک دو بار در روز ۳۰ دقیقه قبل از غذا می خوردند.
در پایان شش ماه، محققان دریافتند که هر دو گروه به کاهش وزن قابل توجهی دست یافتند و سطح قند خون را بهبود بخشیدند، اگرچه گروه مصرف کننده بادام زمینی فشار خون پایین تری نسبت به گروه کنترل داشتند.
کریستینا پترسن، استادیار پژوهشی در بخش علوم تغذیه تگزاس، در این رابطه می گوید: مطالعه ما نشان داد که بادام زمینی ها که سرشار از چربی های غیراشباع سالم هستند، در واقع می توانند به کاهش وزن کمک کنند. زمانی که افراد در تلاش برای کاهش وزن هستند، اغلب از مصرف بادام زمینی اجتناب می شود، زیرا معتقدند بادام زمینی حاوی کالری زیادی است. با این حال، بادام زمینی در واقع قدرت سیر کنندگی بالایی دارد، به این معنی که شما را برای مدت طولانی تری احساس سیری می کند و این می تواند برای کسانی که رژیم کاهش وزن دارند بسیار مفید باشد.
یک وعده بادام زمینی حاوی هفت گرم پروتئین، نزدیک به سه گرم فیبر و ۱۹ نوع ویتامین و مواد معدنی است. به همین دلیل، گروه غنی شده با بادام زمینی ۱۵ گرم پروتئین اضافی دریافت می کردند.
در حالی که بادام زمینی ممکن است دارای مواد مغذی باشد، برخی ممکن است نمک موجود در این میان وعده مشکل داشته باشند، زیرا مطالعات متعددی مصرف بیشتر نمک را با سلامت ضعیف قلب مرتبط می دانند. با این حال، گروهی که بادام زمینی کم نمک مصرف کردند، در مقایسه با گروه کنترل، فشار خون سیستولیک را بهبود بخشیدند. شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله Nutrients منتشر شده است.