به گزارش تسریر، متخصصان دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا در بررسی خود دریافتند: بزرگسالان مبتلا به بیماری مزمن کلیوی به طور کلی نسبت به بزرگسالانی که به این بیماری مبتلا نیستند میوه و سبزیجات کمتری مصرف میکنند.
دراین بررسی کارشناسان دادههای مربوط به الگوی مصرف میوهها و سبزیجات را که در سه دوره بین سالهای ۱۹۸۸ و ۲۰۱۸ جمع آوری شده بود مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. متخصصان با در نظر گفتن فاکتورهای جمعیت شناسی، دور کمر و سابقه ابتلا به دیابت و فشار خون بالا در میان شرکت کنندگان دریافتند بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی، میوه و سبزیجات کمتری را در رژیم غذایی خود گنجانده اند.
متخصصان با بیان اینکه مصرف بیشتر میوه و سبزیجات به شدت با وضعیت سلامت مرتبط است، اظهار داشتند: وقتی می بینیم بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی میزان کمی میوه و سبزیجات مصرف می کنند، نگران اثرات کلی آن بر سلامت هستیم.
درک بهتر عوامل خطرزا در بروز بیماری مزمن کلیوی بسیار مهم است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده، تقریبا ۳۷ میلیون بزرگسال آمریکایی به بیماری مزمن کلیوی مبتلا هستند. بر اثر این بیماری کلیهها آسیب دیده و نمیتوانند به طور موثر مواد زائد خون را فیلتر کنند که به طور بالقوه منجر به بالا رفتن فشار خون، بیماری قلبی و سکته میشود.