به گزارش تسریر، پختن سبزیجات با روشهای مختلفی از جمله مایکروفر، جوشاندن و سرخ کردن، ویتامینها و املاح موجود در سبزیجات را از بین میبرد.
پیاز حاوی مقادیر زیادی از ماده شیمیایی گیاهی به نام کوئرستین است که خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد. پختن بیش از حد پیاز، خواص این ماده شیمیایی را کاهش میدهد. پیاز از آندسته مواد غذایی است که خاصیت داروهای ضد پلاکت را دارد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی را کاهش میدهد، اما این تاثیر پیاز در اثر حرارت کاهش مییابد.
اما در میان غذاهایی که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند، فلفل قرمز منبع بسیار غنی از ویتامین C است. تحت تاثیر گرما، این ماده مغذی از بین میرود.
کلم حاوی ترکیباتی به نام گلوکوزینولاتها است. این ترکیبها هنگامی که با آنزیم میروسیناز در تماس باشند، به یک ترکیب متفاوت برای مبارزه با بیماری تبدیل میشوند. اما تحقیقات نشان میدهد که گرما میروسیناز را غیرفعال میکند.
ممکن است برای برخی تعجبآور باشد، اما شما میتوانید چغندر را به صورت خام میل کنید. چغندر سرشار از مواد مغذی سالم مانند ۵ ویتامین ضروری، کلسیم، آهن، پتاسیم و پروتئین است. با این حال چغندرهای پخته شده ۲۵ درصد از فولات و سایر ویتامینها و مواد معدنی خود را از دست میدهند.