به گزارش تسریر، درصورتیکه قصد دارید وزن خود را کاهش دهید باید از مصرف بعضی غذاها دوری کنید و به جای آن از مواد غذایی سالم و کمکالری استفاده کنید. بعضی از غذاهایی که تقریباً هر روز از آنها استفاده میکنیم، میتوانند به میزان قابل توجهی موجب کاهش وزن شوند، اما تنها در صورتی که به روش صحیح مصرف شوند. یکی از این مواد غذایی پیاز است که در ادامه به مزایای آن برای کاهش وزن میپردازیم:
فواید پیاز برای کاهش وزن
پیاز یک ماده غذایی پربیوتیک است، زیرا دارای کالری بسیار کم و فیبر محلول بالایی است. هر فنجان پیاز خرد شده حاوی ۶۴ کالری، ۱۵ گرم کربوهیدرات، ۱۶ گرم چربی، هفت گرم فیبر، ۷۶ گرم پروتئین و ۷۸ گرم قند است، همچنین دارای ویتامینهای C و B۶ و منگنز است. فیبر محلول پیاز میتواند به فرد کمک کند برای مدت طولانیتری احساس سیری کند و کالری کمتری مصرف کند، این اتفاق باعث کاهش وزن میشود. پیاز حاوی فلاونوئیدی به نام کوئرستین است که به افزایش متابولیسم و جلوگیری از تجمع چربی در بدن کمک میکند.
دیگر مزایای مصرف پیاز
پیاز سرشار از اینولین و فروکتوالیگوساکاریدها است که هر دو پربیوتیک ضروری برای سلامت روده هستند، آنها میتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند و تعداد میکروارگانیسمهای مفید معده را افزایش دهند. افراد مبتلا به دیابت یا پیشدیابت نیز میتوانند از ترکیبات سولفور و کوئرستین پیاز بهره ببرند، زیرا این مواد به تنظیم قند خون کمک شایانی میکند. سطح بالای ویتامین C موجود در پیاز به کلاژنسازی کمک میکند، بنابراین باعث نرم شدن پوست و مو میشود. افزودن پیاز به رژیم غذایی میتواند به بهبود سلامت استخوانها کمک کند، زیرا حاوی مقدار مناسبی کلسیم است. نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مصرف پیاز به دلیل آنتیاکسیدانهایی که دارد خطر ابتلاء به بیماریهایی مانند سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
نوشیدن آب پیاز
بهترین روش برای بهرهمند شدن از همه مزایای پیاز، نوشیدن آب آن است. در این روش، افراد باید ابتدا پیاز را پوست بگیرند، به صورت ورقهای برش دهند و چهار تا پنج دقیقه در آب بجوشانند. در مرحله بعد آن را مخلوط کنند و سپس آب آن را بنوشند.
سوپ پیاز
سوپ پیاز سرشار از مواد مغذی است و به کاهش وزن کمک میکند. برای تهیه سوپ پیاز لازم است ابتدا زنجیل و سیر زنده شده را به روغن زیتون اضافه کنید و به مدت دو دقیقه آن را تفت دهید، در مرحله بعد پیاز خرد شده و سبزیجات پخته شده دیگر مانند گوجهفرنگی و کلم را به آن اضافه کنید، سپس آب مرغ یا سبزیجات را داخل قابلمه بریزید، نمک و فلفل را بعد از حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه برای طعم دادن به سوپ اضافه کنید.
مصرف پیاز خام
مصرف پیاز خام نیز فواید زیادی به همراه دارد، افراد میتوانند ورقههای پیاز خام را به همراه مقداری آبلیمو و نمک در ظرفی قرار دهند و آن را به همراه ناهار یا شام میل کنند یا آن را به سالاد خود اضافه کنند.