• امروز : یکشنبه, ۲۷ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 17 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

رایج ترین علل خشکی دهان

  • کد خبر : 20272
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۰
رایج ترین علل خشکی دهان
خشکی دهان اغلب به دلیل عوارض جانبی برخی داروها یا مشکلات مربوط به افزایش سن یا در نتیجه پرتودرمانی برای سرطان ایجاد می شود. در موارد نادر، خشکی دهان ممکن است ناشی از شرایطی باشد که مستقیماً بر غدد بزاقی تأثیر می گذارند.

به گزارش تسریر، همه ما برای مرطوب کردن و تمیز کردن دهان و هضم غذا به بزاق نیاز داریم . بزاق همچنین با کنترل باکتری ها و قارچ ها در دهان از عفونت جلوگیری می کند .

هنگامی که بزاق کافی تولید نمی کنید، دهان شما خشک شده و باعث ناراحتی شما می شود. خوشبختانه، بسیاری از درمان ها می توانند در برابر خشکی دهان موثر بوده و به بهبود شرایط کمک کنند .

چه چیزی باعث خشکی دهان می شود؟
دلایل خشکی دهان عبارتند از:

عوارض جانبی برخی داروها
خشکی دهان یک عارضه جانبی رایج بسیاری از داروهای تجویزی و بدون نسخه است، از جمله داروهایی که برای درمان افسردگی ، اضطراب، درد ، آلرژی و سرماخوردگی ( آنتی هستامین ها و ضد احتقان ها)، چاقی، آکنه، فشار خون بالا، ادرارآورها، اسهال، تهوع و اختلالات روان پریشی ، بی اختیاری ادرار، آسم و بیماری پارکینسون استفاده می شود . خشکی دهان نیز می تواند یکی از عوارض جانبی شل کننده های عضلانی و آرام بخش ها باشد.

عوارض جانبی برخی بیماری ها و عفونت ها
خشکی دهان می تواند یکی از عوارض جانبی شرایط پزشکی از جمله سندرم شوگرن ، HIV/AIDS، بیماری آلزایمر ، دیابت ،کم خونی ،فیبروز کیستیک ،آرتریت روماتوئید ، فشار خون بالا، بیماری پارکینسون، سکته و اوریون باشد.

عوارض جانبی برخی از درمان های پزشکی
آسیب به غدد بزاقی، غدد سازنده بزاق، می تواند میزان تولید بزاق را کاهش دهد. به عنوان مثال، آسیب می تواند ناشی از تشعشعات به سر و گردن و درمان های شیمی درمانی برای سرطان باشد.

آسیب عصبی / برداشتن غدد بزاقی با جراحی
خشکی دهان می تواند نتیجه آسیب عصبی ناحیه سر و گردن در اثر جراحت یا جراحی باشد.

کم آبی بدن
شرایطی که منجر به کم آبی بدن می شود ، مانند تب ، تعریق زیاد ،استفراغ ، اسهال ، از دست دادن خون و سوختگی می تواند باعث خشکی دهان شود.

سبک زندگی
سیگار کشیدن یا جویدن تنباکو می تواند بر میزان ترشح بزاق شما تأثیر بگذارد و خشکی دهان را تشدید کند. تنفس زیاد با دهان باز نیز می تواند به این مشکل کمک کند.

علائم خشکی دهان چیست؟
احساس چسبندگی و خشکی در دهان
تشنگی مکرر
زخم در دهان؛ زخم یا شکاف پوست در گوشه های دهان؛ لب های ترک خورده
احساس خشکی در گلو
احساس سوزش یا سوزن سوزن شدن در دهان و به خصوص روی زبان
زبان خشک، قرمز و خام
مشکلات صحبت کردن یا مشکل در چشایی، جویدن و بلعیدن
گرفتگی صدا، خشکی مجرای بینی،گلو درد
بوی بد دهان
چرا خشکی دهان مشکل ساز است؟
خشکی دهان علاوه بر ایجاد علائم ذکر شده در بالا، خطر ابتلا به ژنژیویت (بیماری لثه)، پوسیدگی دندان و عفونت های دهان مانند برفک را نیز افزایش می دهد .

خشکی دهان همچنین می تواند استفاده از دندان مصنوعی را سخت کند .

خشکی دهان چگونه درمان می شود؟
درمان خشکی دهان بستگی به عامل ایجاد مشکل دارد. به طور کلی، درمان بر سه حوزه تمرکز دارد:

مدیریت سایر شرایط پزشکی
جلوگیری از پوسیدگی دندان
افزایش جریان بزاق
اگر فکر می کنید خشکی دهان شما ناشی از داروهای خاصی است که مصرف می کنید، با پزشک خود صحبت کنید. پزشک ممکن است دوز مصرفی شما را تنظیم کند یا شما را به دارویی تغییر دهد که باعث خشکی دهان نشود .

اما اگر وضعیت پزشکی که باعث خشکی دهان می شود قابل تغییر نباشد – برای مثال، اگر غده بزاقی آسیب دیده باشد یا در نتیجه خود بیماری باشد، مانند مواردی مانند سندرم شوگرن ، بیماری آلزایمر و سکته ، درمان روی راه هایی برای افزایش جریان بزاق تمرکز خواهد کرد

جلوگیری از پوسیدگی دندان به دلیل خشکی دهان
بزاق نه تنها به هضم غذا کمک می کند و جویدن و قورت دادن را برای شما ممکن می کند، بلکه یک پاک کننده طبیعی دهان است بدون بزاق، پوسیدگی دندان و بیماری لثه بیشتر است. اگر دهان خشکی دارید ، برای مبارزه با پوسیدگی دندان و بیماری لثه ، باید در رعایت عادات بهداشتی دهان و دندان که عبارتند از:

مسواک زدن دندان های خود حداقل دو بار در روز (اما ترجیحا بیشتر)، بعد از هر وعده غذایی و قبل از خواب
هر روز نخ دندان بکشید
استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید
حداقل دو بار در سال برای معاینه و تمیز کردن دندانپزشک خود مراجعه کنید. دندانپزشک شما ممکن است یک شستشوی روزانه فلوراید یا ژل فلوراید را برای حفظ سلامت دندان های شما توصیه کند.
برای کنترل خشکی دهان چه کنم؟
می‌توانید این مراحل دیگر را نیز امتحان کنید، که ممکن است به بهبود جریان بزاق کمک کند:

استفاده از آب نبات بدون قند
آب نبات های بدون قند بمکید یا آدامس های بدون قند، به ویژه آدامس هایی که زایلیتول دارند بمکید. سعی کنید از مواد اسیدی مانند لیمو که می تواند دندان ها را نرم کند اجتناب کنید. چیپس های یخ یا یخ های بدون شکر را بمکید. هرگز یخ نجوید، زیرا می تواند به دندان های شما آسیب برساند. این اقدامات مکیدن و جویدن به تحریک جریان بزاق کمک می کند. اما همچنین به خاطر داشته باشید که حتی اگر آنها قند ندارند ، آب نبات ها، یخ ها و آدامس ها ممکن است مینای دندان شما را نرم کنند. برای کاهش خطر پوسیدگی و سایش دندان، از آنها فقط در حد اعتدال استفاده کنید.

نوشیدن آب فراوان
مقدار زیادی آب بنوشید تا به مرطوب نگه داشتن دهان و شل شدن بزاق کمک کند . در طول روز برای نوشیدن آب همراه خود داشته باشید و شب ها آب را کنار تخت خود نگه دارید.

مسواک بزنید
با یک خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید ، از دهانشویه فلوراید استفاده کنید و به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید. از دهانشویه های حاوی الکل یا پراکسید خودداری کنید. این مواد باعث خشکی بیشتر دهان شما می شوند.

از طریق بینی نفس بکشید
تا حد امکان از طریق بینی نفس بکشید، نه از طریق دهان.

استفاده از دستگاه بخور
از دستگاه بخور اتاق برای افزایش رطوبت هوای اتاق خواب استفاده کنید.

غذاهایی با بافت نرم را امتحان کنید
غذاها را با آبگوشت، سوپ، سس، سس، خامه و کره یا مارگارین مرطوب کنید. غذاهای نرم و مرطوب که خنک یا در دمای اتاق هستند بخورید.

از غذاهای زیر پرهیز کنید
از غذاهای شور، غذاهای خشک (مانند کراکر، نان تست، کلوچه، نان خشک، گوشت خشک، مرغ، ماهی ، میوه های خشک و موز) و غذاها و نوشیدنی های حاوی قند بالا اجتناب کنید.

مصرف کافئین را به حداقل برسانید
از نوشیدنی های حاوی الکل یا کافئین (مانند قهوه، چای، مقداری کولا و نوشیدنی های حاوی شکلات ) خودداری کنید. الکل با تحریک تکرر ادرار باعث می شود بیشتر آب بدن را از دست بدهید. الکل و کافئین نیز باعث خشکی دهان می شود. همچنین از نوشیدنی های اسیدی مانند آب میوه (پرتقال،سیب ، انگور، گریپ فروت) و آب گوجه فرنگی خودداری کنید.

برخی از شرایط سلامتی مرتبط با خشکی دهان
اختلالات اضطرابی
افسردگی
ایدز
بیماری پارکینسون
دیابت کنترل نشده، سندرم شوگرن
خوابیدن با دهان باز
خر و پف کردن
سکته مغزی یا بیماری آلزایمر

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=20272
  • منبع : سلامت نیوز

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.