• امروز : دوشنبه, ۲۸ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 18 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

۲۰ درمان سریع برای سوختگی

  • کد خبر : 19944
  • ۲۹ تیر ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۰
۲۰ درمان سریع برای سوختگی
سوختگی مانند زخم های دیگر نیست. آنها بیشتر از آنچه با چشم قابل مشاهده است، و بافت آن را تحت تاثیر قرار بدن می باشد. خطر جدی همراه با سوختگی شدید است.

به گزارش تسریر، سوختگی های جز را می توان با خنک کردن، حفظ کردن و مراقبت کردن از آسیب در خانه درمان کرد. سوختگی شدید درجه دو و درجه سه نیاز به کمک پزشکی دارد. در صورت سوختگی درجه سه، اگر فرد نفس نمی‌کشد یا بیهوش است، با اورژانس تماس بگیرید و CPR را انجام دهید.

 سوختگی می تواند ناشی از هر منبع گرمای اضافی باشد که به بافت بدن آسیب می رساند. سوختگی می تواند در اثر نور خورشید، تابش، مواد شیمیایی، مایعات داغ، وسایل الکتریکی، آتش سوزی و غیره ایجاد شود. سوختگی ها می توانند جزئی یا تهدید کننده زندگی باشند، به همین دلیل است که دانستن کمک های اولیه برای سوختگی ضروری است. توجه سریع می تواند آسیب را محدود کرده و بهبودی را تقویت کند.

سوختگی های جدی نیاز به درمان اورژانسی دارند.

انواع سوختگی

سوختگی ها بر اساس شدت به سه دسته تقسیم می شوند. انواع سوختگی عبارتند از:

درجه یک (سطحی): فقط اپیدرم (لایه بیرونی پوست) را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث قرمزی و درد می شود.
درجه دوم (ضخامت جزئی): اپیدرم و درم (لایه داخلی دو لایه اصلی پوست) را تحت تأثیر قرار می دهد و شامل علائم قرمزی، تورم، تاول و لکه است.
درجه سوم (ضخامت کامل): لایه‌های خارجی پوست و همچنین چربی و سایر بافت‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد و پوست تیره می‌شود یا سفید و سخت به نظر می‌رسد. سوختگی درجه سه ممکن است آسیبی نبیند، زیرا ممکن است اعصاب آسیب دیده باشد.

سوختگی آسیب شایعی روی پوست است که منجر به قرمزی و درد می‌شود. در واقع، با توجه به سطح درد، سوختگی‌ها به سه نوع (سوختگی درجه‌ی یک، سوختگی درجه‌ی دو و سوختگی درجه‌ی سه) تقسیم می‌شوند. سوختگی درجه‌ی یک که روی اپیدرم (لایه‌ی بیرونی پوست) تاثیر می‌گذارد باعث قرمزی و درد می‌شود، و شما کاملا می‌توانید از داروهای خانگی طبیعی برای درمان آنها استفاده کنید.

سوختگی درجه‌ی دو روی اپیدرم و درم که لایه‌ی وسطی پوست است، تاثیر می‌گذارد. برخی از این نوع سوختگی‌ها را می‌توان در خانه درمان کرد، اما سوختگی‌هایی که جدی‌تر هستند، باید با استفاده از مراقبت‌های پزشکی درمان شوند.

سوختگی درجه‌ی سه جدی‌ترین نوع سوختگی است زیرا روی لایه‌ی عمیق‌تر پوست یعنی بافت زیر جلدی که در آن عضلات، غدد عروق خونی و استخوان‌ها واقع شده‌اند، تاثیر می‌گذارد. اگر شما دچار این نوع سوختگی شوید، باید به منظور دریافت درمان فوری توسط پزشکان به بیمارستان مراجعه کنید چرا که این نوع سوختگی ممکن است زندگی شما را مورد تهدید قرار دهد.

بلافاصله پس از سوختگی پوست چه کاری باید انجام داد؟

اگر شما یا اطرافیانتان دچار سوختگی شدید، این چند گام کلی است که باید فوراً انجام دهید:

از منبع سوختگی فاصله بگیرید
به آرامی محل را با آب خنک بشویید تا دما کاهش یابد. هرگز از ice.1 استفاده نکنید
لباس را از روی زخم خارج کنید مگر اینکه بچسبد. در این صورت، آن را به متخصصان پزشکی بسپارید تا آن را حذف کنند. قبل از اینکه ناحیه متورم شود، هر گونه جواهرات را بردارید.
در صورت وجود سوختگی، آن را با یک پارچه تمیز یا یک گاز گاز بپوشانید.
از هیچ گونه گریس، اسپری، کره یا پماد روی محل سوختگی استفاده نکنید، زیرا گرما را در خود نگه می دارند.

چه زمانی برای سوختگی به پزشک مراجعه کنیم؟
سوختگی اندام ها، دست ها، صورت، اندام تناسلی، مفاصل یا قسمت بزرگی از بدن را می پوشاند.
سوختگی ها چرمی به نظر می رسند یا پوست زغالی، تیره یا سفید به نظر می رسد.
سوختگی ناشی از مواد شیمیایی و/یا شوک الکتریکی است (مگر اینکه خیلی خفیف یا کوچک باشد).
فرد دچار مشکل تنفسی یا بیهوش است.

برای سوختگی زبان چکار کنیم؟
زبان عضوی مبتنی بر عضله است که در کف دهان قرار گرفته و به داخل حلق باز می گردد. به فک، استخوان هیوئید در گردن و جمجمه متصل است و بیشتر از آنچه در داخل دهان قابل مشاهده است به عقب کشیده می شود.

زبان عضوی است که انسان و بسیاری از حیوانات دیگر از آن برای کمک به جویدن و بلعیدن غذا استفاده می کنند. حرکت زبان بر روی کام و دندان ها نیز برای توانایی صحبت کردن شما حیاتی است.

پوشش خارجی زبان از یک مخاط مرطوب تشکیل شده است. قسمت بالایی شامل پاپیلاهای ریز است، نقاط کوچکی که بافت زبر زبان را فراهم می کند. این پاپیلاها حاوی جوانه های چشایی هستند که به شما اجازه می دهند غذا را بچشید.

ما در این مقاله به شما چند درمان خانگی برای سوختگی زبان ارائه دادیم. مانند استفاده از ماست و شیر،خنک کردن زبان و ….

به یاد داشته باشید که هیچ گونه داروی خانگی برای سوختگی درجه‌ی سه وجود ندارد و فقط باید از درمان پزشکی استفاده کنید. درمان خانگی سوختگی که در این نوشتار ذکر شده‌اند، می‌توانند به تسکین درد و سایر علائم سوختگی درجه‌ی یک و دو کمک کنند. تعدادی از این درمان ها را در زیر آورده ایم:

۱. سیب‌زمینی خام

نخستین روش درمانی در فهرست داروهای خانگی طبیعی برای سوختگی استفاده از سیب‌زمینی است. سیب‌زمینی خام خواص تسکین‌دهنده دارد و مانع از تحریک شدن پوست می‌شود و به این ترتیب می‌تواند به کاهش احتمال تشکیل یک تاول ناخوشایند و تسکین درد کمک کند. این درمان برای سوختگی جزئی پوست‌ بسیار مفید است.

روش انجام کار این درمان خانگی سوختگی :
در مرحله‌ی اول، سیب‌زمینی خام به صورت نازک برش می‌دهید.
بعد برش‌های سیب‌زمینی را روی سوختگی و در اطراف آن قرار بدهید.
در حالی که سیب‌زمینی خام را روی قسمت سوخته مالش می‌دهید، دقت کنید که قرار نیست بیش از اندازه روی آن فشار وارد کنید، و اجازه بدهید این برش‌ها بمانند تا زمانی که آب‌شان در سراسر قسمتی که سوخته‌است، آزاد شود.
برای این‌که بهترین نتیجه را بگیرید بهتر است این روش درمانی را بلافاصله پس از رخ دادن سوختگی انجام بدهید.
اگر احساس می‌کنید لازم است، می‌توانید این درمان تکرار کنید.

۲. آب سرد

درمان دوم در فهرست داروهای خانگی موثر برای سوختگی استفاده از آب سرد است. آب سرد در درمان سوختگی و ممانعت از گسترش سوختگی‌های بزرگ به قسمت‌های دیگر بسیار مفید است.

برای استفاده از آب سرد به ترتیب زیر عمل کنید:
برای رهایی فوری از سوختگی، منطقه‌ی سوخته را به مدت حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زیر شیر آب سرد بگیرید.
روش دیگر این است که روی مناطق آسیب دیده خود به مدت چند دقیقه کمپرس سرد بگذارید و این روند را ۳ تا ۴ بار در روز تکرار کنید تا از شر سوختگی خلاص شوید.
به یاد داشته باشید که به جای آب از تکه‌های یخ استفاده نکنید چرا که می‌تواند در مقابل جریان خون مقاومت کند و باعث آسیب به بافت‌های ظریف شود.
شما همچنین می‌توانید از شیر سرد استفاده کنید و دستورالعمل بالا را برای از بین بردن سوختگی دنبال کنید.

۳. چای کیسه‌ای سیاه

چای سیاه به عنوان یکی از داروهای خانگی بسیار عالی برای سوختگی در نظر گرفته می‌شود، زیرا حاوی اسید تانیک است که می‌تواند به شما کمک کند گرمای درون سوختگی را بیرون بکشید و درد ناشی از سوختگی را کاهش دهید. دو روش برای استفاده از چای سیاه وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید؛

روش ۱: چای سیاه کیسه‌ای و آب

روش انجام کار این درمان خانگی سوختگی
در مرحله‌ی اول، سه چای کیسه‌ای سیاه را در یک لیوان آب سرد قرار دهید.
بعد به مدت ۳ – ۵ دقیقه صبر کنید تا خیس بخورند.
سپس این کیسه‌ها را به آرامی روی قسمت‌های سوخته قرار بدهید.
روش دیگر این است که می‌توانید کیسه‌های چای سرد و مرطوب را به طور مستقیم روی سوختگی‌تان قرار بدهید و اجازه بدهید به مدت چند دقیقه همان جا بمانند.

روش ۲: چای سیاه کیسه‌ای و برگ نعناع

روش انجام کار:
حدود سه یا چهار کیسه‌ی چای سیاه بردارید و با اضافه کردن دو لیوان برگ نعناع تازه و چهار لیوان آب جوش یک ترکیب خلق کنید.
سپس آن را خوب هم بزنید.
در مرحله‌ی بعد این مخلوط را در یک ظرف دردار تمیز بریزید و اجازه بدهید که سرد شود.
سپس این مخلوط را با یک تکه پارچه یا توپ پنبه روی سوختگی‌های‌تان بمالید.

۴. عسل

عسل در بهبود سوختگی بسیار موثر است. این ماده‌ی خوراکی برای ضد عفونی کردن زخم‌ها استفاده می‌شود و به عنوان یک عامل تسکین‌دهنده عمل می‌کند. هنگامی که شما عسل را روی سوختگی‌های‌تان استعمال کنید، می‌تواند مایعات داخل بافت‌ها را از بین ببرد و منطقه‌ی سوخته خود را پاکسازی کند.

برای استفاده از عسل جهت درمان سوختگی می‌توانید به ترتیب زیر عمل کنید:
شما می‌توانید عسل را به طور مستقیم روی قسمت سوخته‌ی پوست بمالید.
اجازه بدهید عسل روی قسمت سوخته بماند.
روش دیگر این است که می‌توانید عسل را روی گاز پانسمان قرار بدهید. سپس آن را به طور مستقیم روی سوختگی‌تان بگذارید.
اجازه بدهید به مدت ۲ تا ۳ ساعت بماند.
یادتان باشد که بانداژ را سه یا چهار بار در روز عوض کنید.
شما باید این کار را به طور منظم انجام بدهید تا سوختگی به سرعت التیام بیابد.

۵. آب پیاز

کوئرستین و گوگرد موجود در پیاز به شما کمک می‌کند که از شر سوختگی ایجاد شده روی پوست‌تان خلاص شوید. پیاز احتمال تشکیل تاول را نیز کاهش می‌دهد.

برای استفاده از پیاز جهت درمان خانگی سوختگی طبق مراحل زیر عمل کنید:
در مرحله‌ی اول، یک پیاز را خرد کنید.
سپس، پیازهای خرد شده را حسابی له کنید و آب‌شان را بگیرید.
آب پیاز تازه را به طور مستقیم روی سوختگی قرار بدهید و به آرامی آن را مالش بدهید.
به یاد داشته باشید که باید از پیاز تازه استفاده کنید چرا که پیاز ممکن است خواص درمانی خود را پس از چند دقیقه از دست بدهد.
برای این‌که درد و سوختگی روی پوست‌تان را به طور موثر کاهش دهید، باید این درمان را چند بار در روز تکرار کنید.

۶. آلوئه‌ورا

آلوئه‌ورا به عنوان یکی از قدیمی‌ترین داروهای خانگی برای درمان سوختگی شناخته شده‌است. این گیاه دارای خواص قابض و ضد درد است و به همین دلیل به درمان سریع سوختگی کمک می‌کند.

روش انجام کار:
در مرحله‌ی اول، باید سوختگی خود را با سرکه یا آب سرد شستشو دهید.
بعد ۱یا ۲ برگ تازه‌ی آلوئه‌ورا بردارید.
برگ‌ها را فشار دهید و ژل داخل آنها را خارج کنید.
سپس به طور مستقیم این ژل را روی سوختگی‌تان بگذارید.
باید اجازه بدهید ژل مدتی همان‌جا بماند چرا که اثر خنک‌کننده دارد و سوختگی را به سرعت درمان می‌کند.
اگر برگ آلوئه‌ورای تازه نداشتید، می‌توانید از داروخانه کرمی بخرید که ماده‌ی تشکیل‌دهنده‌ی اصلی‌اش آلوئه‌ورا است. شما می‌توانید این کرم را روی سوختگی‌تان بمالید.
شما باید این فرآیند را تکرار کنید تا سوختگی‌تان به سرعت التیام بیابد.

۷. روغن معطر اسطوخودوس

۲۰ درمان خانگی سوختگی روی صورت و بدنیکی دیگر از درمان‌های طبیعی برای سوختگی که دوست دارم به شما معرفی کنم روغن معطر اسطوخودوس است که خواص ضد درد و ضدعفونی‌کننده دارد، و به همین دلیل می‌تواند خطر زخم شدن سوختگی را کاهش دهد و سوختگی را به سرعت درمان کند.

روش انجام کار این درمان خانگی سوختگی 
در مرحله‌ی اول، به ۳ تا ۴ قطره روغن معطر اسطوخودوس نیاز دارید.
باید ۴ تا ۵ بار به طور مستقیم روغن را روی قسمت آسیب‌دیده در اثر سوختگی بریزید.
روش دیگر این است که می‌توانید ۵ تا ۷ قطره روغن اسطوخودوس را روی یک پارچه‌ی تمیز یا قطعه‌ای از گاز استریل بریزید. سپس آن را به طور مستقیم روی سوختگی قرار بدهید.
به یاد داشته باشید که باید گاز یا تکه پارچه را هر دو یا سه ساعت عوض کنید.

۸. ترکیب سرکه و آب

سرکه یکی از داروهای خانگی موثر برای سوختگی است که شما به راحتی می‌توانید در خانه از آن استفاده کنید. سرکه شامل خواص ضدعفونی‌کننده و قابض است که به درمان سوختگی‌های جزئی کمک می‌کند و مانع از این می‌شود که سوختگی‌تان دچار عفونت شود.

برای استفاده از ترکیب سرکه و آب می‌توانید طبق مراحل زیر عمل کنید:
در مرحله‌ی اول، کمی سرکه (هر نوع سرکه‌ای که در دسترس دارید) بردارید.
بعد سرکه را با مقدار مساوی از آب آشامیدنی رقیق کنید.
یک پارچه‌ی پنبه‌ای را در این سرکه‌ی رقیق شده بزنید و قسمت آسیب‌دیده در اثر سوختگی را با آن خیس کنید.
باید هر سه ساعت یک بار پارچه‌ی پنبه‌ای را عوض کنید.
انجام این درمان را به طور مداوم ادامه بدهید تا دردتان کم شود و سوختگی‌تان به سرعت التیام بیابد.

۹. برگ بارهنگ

آیا می‌دانید که برگ بارهنگ یک درمان خوب برای سوختگی است؟ برگ بارهنگ غنی از خواص ضد میکروبی، ضد خونریزی، خلط‌آور، و ضد التهابی است و به همین دلیل می‌تواند به طور موثر سوختگی را بدون زخم درمان کند.

روش انجام کار این درمان خانگی سوختگی 
در ابتدا ۳ تا ۴ برگ بارهنگ آماده کنید.
بعد آنها را له کنید و آب‌شان را استخراج کنید.
آب به‌دست آمده از برگ‌ها را به طور مستقیم روی سوختگی مالش دهید.
روش دیگر این است که می‌توانید برگ بارهنگ تازه را له کنید و با آن قسمت آسیب‌دیده در اثرسوختگی را پوشش بدهید. له کردن برگ تازه‌ی بارهنگ باعث می‌شود که آب زیادی از برگ‌ها خارج شود.
این درمان می‌تواند کمک‌تان کند که سوختگی‌تان به سرعت تسکین بیابد.

۱۰. شیر

چربی موجود در شیر می‌تواند به تسکین سوختگی و سرعت بخشیدن به روند درمان سوختگی کمک کند.

البته اگر شما شیر بدون چربی استفاده می‌کنید، باز هم فرقی نمی‌کند چرا که شیر دارای آنزیم ویژه‌ای است که می‌تواند از طریق کاهش درد فرآیند درمان را تسریع ببخشد. بنابراین، شما می‌توانید هر نوع شیری را برای درمان سوختگی‌تان استفاده کنید.

روش انجام کار این درمان خانگی سوختگی 
در مرحله‌ی اول، شیر را در یک کاسه تمیز بریزید.
بعد قسمت سوخته‌ی پوست‌تان را به مدت پانزده دقیقه در شیر غوطه‌ور کنید.
یا به سادگی، یک پارچه را در شیر خیس کنید و آن را روی پوست سوخته‌تان قرار بدهید.
حالا اجازه بدهید پارچه‌ی آغشته به شیر به مدت ۳ – ۵ دقیقه روی پوست‌تان بماند. برای از بین بردن سوختگی، انجام این فرآیند را هر سه یا چهار ساعت یک تکرار کنید.

توجه: پس از ۲۴ ساعت، شما باید پارچه، دست یا منطقه‌ی آسیب‌دیده در اثر سوختگی را با آب بشوئید.

۱۱. ماست

در فهرست داروهای خانگی طبیعی برای سوختگی، ماست به عنوان یک پادزهر برای سوختگی شناخته شده‌است. این ماده‌ی خوراکی دارای خواص خنک‌کننده است و پوست سوخته را آرام می‌کند تا به سرعت درد را از بین ببرد.

برای استفاده از ماست جهت درمان خانگی سوختگی پوست می‌توانید طبق دستور زیر عمل کنید:
در مرحله‌ی اول، ۱ فنجان ماست آماده کنید.
بعد ماست را به طور مستقیم روی پوستی که دچار سوختگی شده بمالید.
اجازه بدهید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند.
سپس قسمت آسیب‌دیده‌ی پوست را به آرامی با آب تمیز شستشو دهید تا از درد رهایی بیابید.
بهتر است که از ماست ساده استفاده کنید.
شما باید این فرآیند را به منظور کاهش سوختگی تکرار کنید.

۱۲. محلول آب و نمک

نمک با آزاد کردن تمام مایعات به درمان سوختگی کمک می‌کند. این ماده‌ی خوراکی همچنین می‌تواند داخل سوختگی را خشک کند تا به سرعت از سوزش و درد رها شوید. علاوه بر این، شما می‌توانید برای درمان سوختگی ناخوشایند در دهان‌تان که در اثر خوردن غذای خیلی داغ ایجاد شده‌است، از نمک استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه‌ی این محلول
۲۴۰ میلی‌لیتر آب
۱/۲ قاشق چایخوری نمک
روش انجام کار این درمان خانگی سوختگی
نمک و آب گرم را خوب با هم مخلوط کنید.
قسمت آسیب‌دیده در اثر سوختگی را به مدت دست کم ۱ تا ۲ ساعت شستشو دهید.
این درمان به سرعت زخم را بهبود خواهد داد و باعث می‌شود که از سوختگی رها شوید.

۱۳. یخ

۲۰ درمان خانگی سوختگی روی صورت و بدنتکه‌های یخ یکی از محبوب‌ترین داروهای خانگی برای درمان سوختگی است. شما به راحتی می‌توانید این درمان را در خانه انجام بدهید. اگر عادت به خوردن غذاهای گرم مانند شکلات داغ، سوپ یا هر نوع غذای داغ دیگری دارید و معمولا برای خنک شدن‌ آنها صبر نمی‌کنید، ممکن است گاهی زبان و دهان‌تان دچار سوختگی شود.برای استفاده از یخ جهت تسکین سوختگی مطابق با دستورالعمل زیر پیش بروید
در مرحله‌ی اول، یک تکه یخ بردارید.
بعد یخ را در دهان‌تان بگذارید و آن را بمکید.
به یاد داشته باشید که قبل از مکیدن یخ در دهان‌تان، باید حتما یخ را زیر شیر آب بشوئید تا به لب‌ یا زبان‌تان نچسبد.

۱۴. پوست موز

پوست موز حاوی لوتئین است که به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی شناخته‌ شده‌است. لوتئین به کاهش التهاب و تورم ناشی از سوختگی کمک می‌کند. پوست موز برای التیام قسمت سوخته‌ی پوست بسیار موثر است.

روش انجام کار این درمان خانگی سوختگی :
در مرحله‌ی اول، یک تکه پوست موز بردارید و آن را روی قسمت آسیب‌دیده‌ در اثر سوختگی قرار دهید.
سپس به آرامی آن را مالش دهید.
اجازه بدهید پوست موز روی سوختگی بماند تا زمانی که رنگ آن سیاه شود.
شما باید برای از بین بردن سوختگی و التیام سریع آن این درمان را تکرار کنید.

۱۵. ویتامین E

در کنار دیگر داروهای خانگی برای سوختگی، ویتامین E نیز یک درمان بسیار مفید و موثر است. شما هم می‌توانید روغنی که حاوی ویتامین E است یا کپسول ویتامین E را برای درمان سوختگی استفاده کنید.

روش انجام کار:
در مرحله‌ی اول، کمی روغن ویتامین E آماده کنید.
سپس به طور مستقیم آن را روی سوختگی بگذارید.
بدون این‌که به آن دست بزنید اجازه بدهید همان‌جا بماند.
به منطور درمان سریع سوختگی باید این روش درمانی را مدام تکرار کنید.

۱۶. سویا سس

داروی خانگی دیگری که دوست دارم به شما معرفی کنم سویا سس است که می‌تواند مانع از تشکیل تاول ناشی از سوختگی شود و قسمت آسیب‌دیده را به سرعت تسکین بدهد. این ماده‌ی خوراکی در درمان سوختگی درجه‌ی یک و دو بسیار موثر است.

روش انجام کار این درمان خانگی سوختگی :
در مرحله‌ی اول، کمی سویا سس آماده کنید.
بعد آن را روی قسمت آسیب‌دیده بریزید.
اجازه بدهید سویا سس به مدت ۳۰ دقیقه روی قسمت سوخته بماند.
سپس آن را با آب تمیز آبکشی کنید.

۱۷. روغن خردل و زردچوبه

روغن خردل و زردچوبه دو تا از محبوب‌ترین و موثرترین داروهای خانگی برای درمان سوختگی هستند که می‌توانید برای تسکین مناطق آسیب‌دیده استفاده کنید. روغن خردل، اگر روی قسمت سوخته استعمال شود، کمک‌تان می‌کند سوختگی سریع‌تر تسکین بیابد. زردچوبه که به عنوان یک داروی آنتی‌بیوتیک عمل می‌کند برای التیام سوختگی استفاده می‌شود.

روش انجام کار این درمان خانگی سوختگی :
در مرحله‌ی اول، ۱ قاشق غذاخوری روغن خردل و ۱ قاشق چایخوری پودر زردچوبه را خوب با هم مخلوط کنید.
سپس این ترکیب را روی قسمت آسیب‌دیده در اثر سوختگی قرار دهید.
اجازه بدهید ترکیب به مدت ۳۰ دقیقه روی قسمت سوخته بماند و بعد با آب تمیز آن را شستشو دهید.

۱۸. بلغور جوی دوسر

۲۰ درمان خانگی سوختگی روی صورت و بدنچنان‌چه می‌دانید، سوختگی‌های جزئی در هنگام این‌که زخم ناشی از آنها التیام می‌یابد، ممکن است باعث خارش شوند بنابراین باید از درمان درست استفاده کنید چرا که سوختگی ممکن است به مشکلات دیگری منجر شود. شما می‌توانید بلغور جوی دوسر را به منظور تسکین فوری خارش استفاده کنید.

روش انجام کار این درمان خانگی سوختگی :
در مرحله‌ی اول، ۱ لیوان جوی دو سر را به یک وان آب گرم اضافه کنید.
سپس منطقه‌ی سوخته را به مدت ۱۵ – ۲۰ دقیقه در آن غوطه‌ور کنید.
خواهید دید که یک لایه‌ی نازک از بلغور جوی دوسر روی پوست‌تان را پوشش می‌دهد.
حالا اجازه بدهید به مدت چند دقیقه بماند.
باید زمانی که داخل وان حمام می‌شوید یا از آن بیرون می‌آیید، مراقب باشید زیرا بلغور جو دوسر باعث می‌شود سطوح لغزنده شوند.
روش ساده‌ی دیگر این است که می‌توانید از لوسیون بدن به منظور جلوگیری از خارش استفاده کنید.

۱۹.خمیر دندان

یکی از اثرات فوق‌العاده‌ی خمیر دندان کاهش درد ناشی از سوختگی است. به خصوص که این ماده در بهبود سوختگی ناشی از لمس سطوح یا ظروف داغ بسیار موثر است. استفاده از خمیر دندان بسیار ساده است؛ شما فقط یک لایه نازک از خمیر دندان را روی پوست سوخته می‌مالید و صبر می‌کنید که خشک شود. این درمان به شما کمک خواهد کرد که سوختگی‌تان سریع تسکین بیابد. خمیر دندان نعناعی بهترین انتخاب برای این کار است.

۲۰. برنامه‌ی غذایی

یک برنامه‌ی غذایی خوب نه تنها کمک‌تان می‌کند که سریعا از شر سوختگی خلاص شوید بلکه سیستم ایمنی بدن‌تان را تقویت می‌کند و به این ترتیب روند شفا را تسریع می‌بخشد.برخی از نکات مفید در زمینه‌ی برنامه‌ی غذایی عبارتند از:
شما باید مقدار زیادی آب بنوشید تا بدن‌تان هیدراته بماند و سیستم ایمنی بدن‌تان برای نبرد با هر اختلالی تقویت شود.
شما باید غذاهایی بخورید که حاوی منبع غنی از کالری، ویتامین‌ها، روی، مواد معدنی و پروتئین هستند و به افزایش فرآیند درمان کمک می‌کنند.
شما باید غذاهایی بخورید که دارای میزان بالایی از ویتامین E و ویتامین A هستند، خوراکی‌هایی مانند سبزیجات سبز و میوه‌ها، آجیل و غلات و حبوبات و غیره.
به منظور بهبود سریع‌تر سوختگی، باید غذاهایی که غنی از ویتامین C هستند بخورید مانند سیب‌زمینی، کلم بروکلی، مرکبات، و غیره.
برای اطلاع از دیگر روش های درمان خانگی برای انواع بیماری ها و ناراحتی ها اینجا کلیک کنید.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=19944
  • منبع : سلامت نیوز

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.