• امروز : چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 15 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

حذف چند دانشگاه ایران از فهرست وزارت علوم عراق صحت دارد؟

  • کد خبر : 19428
  • ۲۱ تیر ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۵
حذف چند دانشگاه ایران از فهرست وزارت علوم عراق صحت دارد؟
به تازگی فهرستی از دانشگاه‌های ایرانی منتشر شده که وزارت علوم عراق مدرک آنها را قبول ندارد؛ موضوعی که با واکنش‌های متنوع کاربران و تائید و تکذیب‌هایی روبرو شده؛ اما واقعیت چیست؟

به گزارش تسریر، در این زمینه، این پرسش‌ها، ادعاها و برداشت‌ها مطرح است:

* آیا حذف ۲۷ دانشگاه از فهرست دانشگاه‌های مورد تائید عراق صحت دارد؟
* آیا عراق تنها مدارک دانشگاه‌های ایرانی را از فهرست موارد مورد قبول خود حذف کرده یا این روند مربوط به کشورهای مختلف است؟
* آیا تغییر فهرست دانشگاه‌های مورد پذیرش عجیب یا دارای انگیزه‌های سیاسی است؟

در ادامه به هر یک از این موارد می‌پردازیم.

ادعا: حذف ۲۷ دانشگاه از فهرست دانشگاه‌های مورد تائید عراق

در ایران، این خبر با توئیت رسول جعفریان مطرح شد؛ استاد تاریخ دانشگاه تهران تصویری از یک سایت عراقی را منتشر کرده و از حذف ۲۷ دانشگاه از فهرست دانشگاه‌های مورد تایید عراق خبر داده بود.

در این فهرست، اسامی دانشگاه‌هایی چون امام رضا(ع)، ایلام، کرمانشاه، بوعلی سینا، خواجه نصیر طوسی، سمنان، زنجان، الزهراء، قم، گلستان، امام خمینی، اراک، رازی، علوم پزشکی گلستان، صنعت نفت، ارومیه، علامه طباطبایی، اصفهان، خوارزمی، شهید باهنر، شهید کرمان اهواز، صنعتی اصفهان، ادیان و مذاهب و جامعه المصطفی آمده و ادعا شده که مدرک آنها مورد پذیرش وزارت آموزش عالی عراق نیست. همچنین گفته شده در میان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، تنها مدرک دانشگاه آزاد واحد نجف‌آباد مورد قبول است.

واکنش معاون وزارت علوم

تنها دو روز بعد از این خبر، دکتر «هاشم داداش‌پور» معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان که دانشجویان خارجی نیز در حوزه اوست، در مصاحبه ای اعلام کرد ۳۳ دانشگاه ایران در نظام ارزشیابی جدید عراق برای تحصیل دانشجویان عراقی مورد تائید قرار گرفتند.
به گفته او، وزارت آموزش عالی عراق در سال ۲۰۲۲ دانشگاه‌های جهان را براساس نظام رتبه‌بندی QS، شانگهای و تایمز ارزشیابی کرده است که در آن ۳۳ دانشگاه ایران برای تحصیل دانشجویان عراقی معتبر شناخته شده‌اند.

داداش پور اذعان کرده: «متاسفانه برخی از دانشگاه‌های معتبر[ایران]، از نظام ارزشیابی این کشور (عراق) خارج شده‌اند.»

بورسیه یا شهریه‌پردازی عراقی‌ها در دانشگاه‌های ایران

طبق اظهارات رئیس سازمان امور دانشجویان ایران، عراق برای سال جاری دانشگاه‌های ما را به دو دسته تقسیم کرده: تعدادی را برای دانشجویان بورسیه خودش در نظر گرفته و تعدادی هم دانشگاه‌های شهریه‌پرداز که مدرک آنها مورد قبول است.
دسته اول دانشگاه‌های ایرانی هستند که  در بین ۱۰۰۰ دانشگاه اول نظام رتبه‌بندی شانگهای، ۵۰۰ دانشگاه اول رتبه‌بندی تایمز و ۲۵۰ دانشگاه اول رتبه‌بندی QS قرار داشتند. ۱۴ دانشگاه ایرانی جزو دانشگاه‌های مورد نظر قرار می‌گیرند و عبارتند از: تهران، صنعتی شریف، تربیت ‌مدرس، صنعتی امیرکبیر، شیراز، علم و صنعت، تبریز، فردوسی مشهد و صنعتی انوشیروانی بابل.

علاوه بر ۱۴ دانشگاه قبلی، ۱۹ دانشگاه ایرانی دیگر نیز مجوز پذیرش دانشجوی شهریه‌پرداز را دارند که عبارتند از دانشگاه‌های کاشان، کردستان، محقق اردبیلی، صنعتی سهند، صنعتی اصفهان، دانشگاه آزاد نجف‌آباد، شهید مدنی آذربایجان، مراغه، شهید بهشتی و دانشگاه یاسوج؛ در کنار دانشگاه‌های علوم پزشکی شامل علوم پزشکی ایران، شهید بهشتی، تهران، مازندران و کردستان.

راستی‌آزمایی

فهرست ۱۴ دانشگاه مورد پذیرش بورسیه عراق در اینجا قابل دستیابی است:
حذف چند دانشگاه ایران از فهرست وزارت علوم عراق صحت دارد؟

https://img۹.irna.ir/d/r۲/۲۰۲۲/۰۷/۱۰/۰/۱۶۹۷۹۲۸۵۷.pdf?ts=۱۶۵۷۴۰۹۰۱۶۲۳۷

فهرست مجموع ۳۳ دانشگاهی که مدرک آنها مورد پذیرش وزارت علوم عراق است، در اینجا قابل دستیابی است:

https://img۹.irna.ir/d/r۲/۲۰۲۲/۰۷/۱۰/۰/۱۶۹۷۹۲۸۵۹.pdf?ts=۱۶۵۷۴۰۹۱۴۰۵۴۷
حذف چند دانشگاه ایران از فهرست وزارت علوم عراق صحت دارد؟

بررسی فهرست دانشگاه‌های ایرانی مورد تائید وزارت علوم عراق، نشان می‌دهد این فهرست ۳۳تایی در سال ۲۰۲۲، سال گذشته (۲۰۲۱) شامل نام ۵۳ دانشگاه بوده که امسال تعدادی (حدود ۲۷ مورد) از آنها طبق معیار جدید عراقی‌ها از فهرست حذف و تعدادی (حدود ۷ مورد) به فهرست دانشگاه‌های مورد پذیرش اضافه شده اند.

مقایسه فهرست این دو سال نشان می‌دهد برخی دانشگاه‌ها مانند دانشگاه قم، کرمانشاه، اراک، رازی، جامعه المصطفی و.. در فهرست امسال دیده نمی‌شوند. با این حساب می‌توان تائید کرد وزارت علوم عراق، امسال بیش از ۲۰ دانشگاه ایران را از فهرست دانشگاه‌های مورد پذیرش خود حذف کرده است.

آیا تغییر ارزیابی دانشگاه‌های ایران توسط عراق عجیب است؟

به گفته معاون وزیر علوم، وزارت آموزش عالی عراق مانند هر کشور دیگری هر ساله به ارزشیابی کشورهای دنیا اقدام می‌کند و در آن برخی دانشگاه‌ها از نظام ارزشیابی حذف و برخی دیگر اضافه می‌شوند؛ همانند دانشگاه کاشان که در سال گذشته در نظام ارزشیابی عراق قرار نداشت اما به دلیل جایگاه جهانی این دانشگاه، در ارزشیابی جدید مورد توجه دولت عراق قرار گرفته است.

وی اضافه کرده، نظام رتبه‌بندی کشور عراق براساس نظام رتبه‌بندی جهانی بوده و بخشی از دانشگاه‌های کشورهای دنیا در این نظام ارزشیابی حذف یا اضافه شده‌اند و حذف و اضافه شدن دانشگاه‌ها امر غیر معمولی در دنیا محسوب نمی‌شود، بلکه تغییر رویکرد در ارزشیابی دانشگاه‌ها توسط دولت عراق برخی از این تغییرات را موجب شده است.

آیا حذف فقط برای دانشگاه‌های ایران رخ داده؟

«غلامرضا اباذری» رایزن فرهنگی ایران در عراق در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در بغداد گفته: موضوع ضابطه‌مندی فقط در ارتباط با دانشگاه‌های ایران نیست؛ بلکه برای بسیاری از کشورها در عراق اجرا شده است. خیلی از کشورها (۱۳ کشور) در عراق دانشگاه داشتند اما حالا بر اساس ضابطه‌های جدید وزارت آموزش عالی عراق، دانشگاه‌های خود را از دست دادند و حتی یک دانشگاه هم ندارند که عراق آن را معتبر بداند.

به گفته او، نزدیک به ۱۷۰۰ دانشگاه از سراسر جهان مورد تائید وزارت آموزش عالی عراق بود که حالا تقریبا به یک هزار دانشگاه کاهش یافته؛ یعنی حدود ۷۰۰ دانشگاه دنیا در عراق فاقد اعتبار شدند و حتی یکی از کشورها ۶۴ دانشگاه خود را در عراق بر اساس این ضابطه از دست داده است.

چه تعداد دانشجوی عراقی در ایران مشغول تحصیل هستند؟

درحال‌ حاضر بیش از ۵۶ هزار دانشجوی عراقی در دانشگاه‌های ایران تحصیل می‌کنند که سهم دانشگاه‌های آزاد و دانشگاه‌های غیرانتفاعی از این میزان، بیش از ۷۴ درصد است و ۲۶ درصد دانشجویان عراقی هم در دانشگاه‌های تحت پوشش وزارت علوم و وزارت بهداشت تحصیل می‌کنند.

آیا حذف دانشگاه‌های ایران، سیاسی بوده؟

به نظر می‌رسد مجموعه اخبار منفی این روزها در کنار نوع نگاه به فاصله علمی ایران و عراق، باعث شده حساسیت مخاطبان ایرانی به حذف ۲۷ دانشگاه افزایش یافته و موضوع سیاسی تلقی شود. با این حال، معیار ثابت عراق برای کشورهای مختلف، سیاسی بودن موضوع در قبال ایران را رد می‌کند.

البته تجربه عراق از کیفیت پایین تحصیل برخی دانش آموختگان عراقی تحصیل کرده در برخی کشورهای منطقه، در این زمینه بی‌تاثیر نبوده است؛ از جمله سال گذشته که صدور ۲۷ هزار مدرک تحصیلی جعلی در لبنان برای عراقی‌ها دردسرساز شد.

داداش‌پور معاون وزیر علوم هم در این زمینه تاکید کرده: دانشگاه‌های ما در پذیرش و جذب دانشجویان خارجی نباید از کیفیت آموزش غافل شوند زیرا هر چه قدر دانشجویان بین‌الملل از کیفیت آموزش و پژوهش در دانشگاه‌های کشور راضی باشند در کشورهای خود مبلغ آن دانشگاه‌ها خواهند بود. همچنین در جذب دانشجویان خارجی نباید فقط نگرش مادی و اقتصادی حاکم باشد.

ردیف ادعا راستی‌آزمایی
۱ حذف ۲۷ دانشگاه از فهرست دانشگاه‌های مورد تایید عراق درست
۲ تغییر ارزیابی دانشگاه‌های ایران توسط عراق عجیب است نادرست
۳ حذف اعتبار، فقط برای دانشگاه‌های ایران رخ داده نادرست
۴ حذف دانشگاه‌های ایران، سیاسی بوده نادرست
لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=19428

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.