• امروز : یکشنبه, ۲۷ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 17 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

۷ علامت هشدار دهنده مشکلات تیروئید

  • کد خبر : 19210
  • ۱۹ تیر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۲
۷ علامت هشدار دهنده مشکلات تیروئید
تشخیص مشکلات تیروئید به تنهایی دشوار است.

به گزارش تسریر، این دشواری به این دلیل است که آنها را می توان با سایر مسائل بهداشتی مانند یائسگی یا مشکلات شناختی اشتباه گرفت. با این حال علائمی هشدار دهنده از مشکلات تیروئیدی وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید. ۷ علامت هشدار دهنده اولیه مشکلات تیروئید عبارتند از:

خستگی
کاهش وزن
افزایش وزن
حساسیت به گرما
حساسیت به سرما
افزایش ضربان قلب
کند شدن ضربان قلب
در حالی که این علائم ممکن است به مشکل تیروئید شما اشاره کند، اما فقط یک متخصص غدد می تواند بدون هیچ شکی آن ها را تأیید کند.

خستگی
خستگی در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید و سایر اختلالات تیروئید به طور قابل توجهی متفاوت از افراد عادی است. در حالی که احساس خستگی اغلب با یک خواب خوب برطرف می شود، اما برای درمان خستگی ناشی از اختلالات تیروئید خواب کافی نیست.

تشخیص این امر به ویژه برای زنان میانسال دشوار می باشد، زیرا خستگی یکی از علائم رایج یائسگی است. با این حال، میلیون ها زن حتی پس از مصرف استروژن، علائم مشابه یائسگی حل نشده را تجربه می کنند. طبق گفته انجمن متخصصان غدد بالینی آمریکا (AACE)، این ممکن است نشانه ای از یک اختلال تیروئید تشخیص داده نشده باشد.

افزایش وزن
تیروئید نقش مهمی در وزن شما دارد زیرا متابولیسم بدن را تنظیم می کند. مشکلات تیروئیدی می تواند باعث شود که متابولیسم شما به درستی کار نکند و بر وزن بدن شما تأثیر زیادی بگذارد. یکی از اولین راه‌ها برای آزمایش اختلالات تیروئید، اندازه‌گیری BMR یا میزان متابولیسم پایه بیمار است.

با این آزمایش، متابولیسم شما با اندازه گیری میزان اکسیژن مصرفی بدن در یک دوره زمانی مشخص ارزیابی می شود. در این مورد، نمره BMR پایین نشان دهنده کم کاری تیروئید است. برای اکثر افراد، کم کاری تیروئید منجر به افزایش وزن می شود که می تواند مورد توجه قرار نگیرد.

 با این حال، کم کاری تیروئید شدید می تواند با اضافه کردن ۵ تا ۱۰ پوند اضافی منجر به افزایش وزن بسیار چشمگیرتری شود. این افزایش وزن همیشه به دلیل افزایش چربی نیست. در عوض، می تواند به دلیل حفظ آب و نمک در بدن باشد.

کاهش وزن
مشکلات تیروئید می تواند منجر به کاهش وزن شود. بر خلاف کم کاری تیروئید که باعث کم کاری غده تیروئید می شود، پرکاری تیروئید زمانی است که تیروئید بیش از حد فعال باشد. در این موارد، نتایج BMR شما بسیار بالاتر از حد معمول خواهد بود.

مانند افزایش وزن، میزان وزنی که به دلیل پرکاری تیروئید از دست می دهید به شدت بیماری شما بستگی دارد. یک تیروئید بسیار پرکار نسبت به یک تیروئید سالم یا کم کار کالری بیشتری مصرف می کند. عدم تامین کالری مورد نیاز جدید در نهایت می تواند منجر به کاهش وزن شود.

از سوی دیگر، پرکاری تیروئید نیز اشتهای شما را افزایش می دهد، بنابراین برخی از افراد با وجود پرکاری تیروئید در واقع وزن اضافه می کنند. این فقط پیچیدگی تیروئید و نقشی که در وزن و متابولیسم دارد را نشان می دهد. عوامل دیگری در وزن نقش دارند، اما سلامت تیروئید شما همچنان یک شاخص مهم است.

حساسیت به گرما
حساسیت به گرما یکی از علائم شایع پرکاری تیروئید است. همانطور که در مورد کاهش وزن اشاره کردیم، پرکاری تیروئید باعث می شود متابولیسم شما بیش از حد پیش برود و کالری بیشتری مصرف کند. اگرچه این تنها بر وزن شما تأثیر نمی گذارد. هورمون تیروئید بیش از حد به نام تیروکسین نیز می تواند باعث شود که شما نسبت به گرما بسیار حساس شوید.

حساسیت به گرما، یا عدم تحمل گرما، چیزی فراتر از «طبیعت گرم» است. افرادی که حساسیت غیرمعمول به گرما دارند، زمانی که دیگران احساس راحتی یا حتی سردی می کنند، احساس گرما می کنند. این می تواند باعث شود افراد مبتلا به پرکاری تیروئید به دلیل احساس گرما دچار تعریق غیرطبیعی و حتی اضطراب شوند.

کاهش ضربان قلب
تیروئید می تواند بر سلامت قلب شما تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، کم کاری تیروئید منجر به مقدار ناکافی هورمون تیروئید و در نهایت کندی ضربان قلب می شود. این می تواند بیش از ضربان قلب بر شما تأثیر بگذارد. با گذشت زمان، کمبود هورمون تیروئید باعث از دست دادن خاصیت ارتجاعی شریان‌ها  می شود، که می‌تواند منجر به فشار خون بالا شود، زیرا گردش خون بیشتر کار می‌کند. سطح کلسترول بالاتر نیز می تواند به دلیل کم کاری تیروئید رخ دهد.

افزایش ضربان قلب
افراد مبتلا به پرکاری تیروئید به جای کاهش ضربان قلب، افزایش ضربان قلب را تجربه می کنند. هنگامی که هورمون تیروئید بیش از حد تولید می شود، می تواند باعث شود ضربان قلب سریع تر، سخت تر و با ریتم نامنظم را تجربه کنید..

این می تواند منجر به مشکلات زیر شود:

تپش قلب. زمانی است که شما ناگهان از ضربان قلب خود آگاه می شوید.
فیبریلاسیون دهلیزی. زمانی است که ضربان‌های نامنظم در حفره های فوقانی قلب رخ می‌دهد.
مانند کم کاری تیروئید، افراد مبتلا به پرکاری تیروئید نیز ممکن است به فشار خون بالا مبتلا شوند. همچنین ممکن است به دلیل ترکیبی از فشار خون بالا و عروق گرفتگی یا سفت، درد قفسه سینه یا آنژین صدری را تجربه کنید.

حساسیت به سرما
افراد مبتلا به کم کاری تیروئید اغلب سردی دست ها و پاها را تجربه می کنند. این حتی می تواند در اتاق هایی اتفاق بیفتد که همه احساس گرما می کنند. این به این دلیل است که بدن شما تیروکسین کافی تولید نمی کند و باعث می شود متابولیسم شما کند شود.

در نهایت، کم کاری تیروئید توانایی بدن شما را برای ایجاد انرژی که شما را به طور طبیعی گرم نگه می دارد، مختل می کند و در نتیجه نسبت به دمای سرد بسیار حساس می شود. اختلالات تیروئید می تواند به طریق مختلف حتی به روش های متضاد بسته به نوع اختلال روی شما تأثیر بگذارد.

این می تواند شامل سطوح انرژی، وزن، ضربان قلب و نحوه واکنش شما به گرما و سرما باشد. در حالی که این علائم ممکن است به مشکل تیروئید اشاره کنند، برای تشخیص دقیق و همچنین یک برنامه درمانی باید با یک متخصص مشورت کنید.

افراد به چه علت دچار مشکلات تیروئیدی می شوند؟
اگرچه ممکن است در هر مقطعی از زندگی به مشکل تیروئید مبتلا شوید، اما ویژگی های خاصی وجود دارد که خطر ابتلا به این وضعیت سلامتی را افزایش می دهد، از جمله:

ژن
زمینه ژنتیکی شما می تواند بر عملکرد غده تیروئید شما تأثیر بگذارد. اگر والدین یا سایر بستگان نزدیک شما کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید یا سایر مشکلات تیروئید داشته باشند، احتمال اینکه در طول زندگی خود با مشکلات سلامتی مشابهی مواجه شوید، بیشتر خواهد بود.

سلامت عمومی
در صورت داشتن شرایط خاص سلامتی، احتمال بروز مشکلات تیروئیدی بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال، ابتلا به دیابت نوع ۱ یا نوع ۲ خطر ابتلا به مشکلات تیروئید را افزایش می دهد. علاوه بر این، کم خونی خطرناک، لوپوس و آرتریت روماتوئید می توانند شانس ابتلا به مشکلات تیروئید را افزایش دهند. اگر هر یک از این شرایط سلامتی را دارید، باید به فکر دریافت آزمایشات منظم برای نظارت بر عملکرد غده تیروئید خود باشید.

داروهای مصرفی
برخی از داروهای تجویزی ممکن است بر خطر ابتلا به مشکل تیروئید تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، اگر لیتیوم را برای مدیریت یک بیماری روانی مصرف می کنید، ممکن است دچار کم کاری تیروئید شوید.

سایر عوامل تاثیر گذار
اگر شما بالای ۶۰ سال سن دارید، احتمال ابتلا به مشکل تیروئید بیشتر خواهد بود. علاوه بر این، اگر شما زن باشید، در معرض خطر بالاتری برای تجربه این مشکل هورمونی خواهید بود.

چگونه می توان مشکلات تیروئیدی را تشخیص داد؟
اگر مقدار زیادی وزن کم یا اضافه کرده اید، لرزش دارید، یا هر یک از علائم دیگری که در بالا توضیح داده شد را تجربه می کنید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید تا با انجام اقدامات زیر مشکل شما را تشخیص دهد.

آزمایش خون
اگر فکر می کنید که مشکل تیروئید باعث بروز مشکلات جسمی یا علائم دیگر می شود، احتمالاً به شما توصیه می شود که آزمایش خون را انجام دهید. آنها از این نمونه برای تجزیه و تحلیل آنتی بادی ها و هورمون های شما استفاده خواهند کرد.

تست اولتراسوند
پزشک شما می تواند از دستگاه سونوگرافی برای تشخیص مشکلات تیروئید به روشی ملایم و غیر تهاجمی استفاده کند. بنابراین بعد از اینکه  پزشک ژل را روی گردنتان زد، به آرامی یک پروب کوچک را روی سطح پوستتان حرکت می دهد تا وضعیت غده تیروئید شما ارزیابی کند.

معاینه فیزیکی
هنگامی که ملاقات اولیه خود را با پزشک داشته باشید، گردن شما را به دقت تجزیه و تحلیل خواهد کرد. در طی این معاینه فیزیکی، پزشک شما رشدهایی را جستجو می کند که ممکن است بر عملکرد غده تیروئید شما تأثیر بگذارند.

آیا می توان مشکلات تیروئیدی را درمان کرد؟
اگر پزشک شما تشخیص دهد که شما پرکاری تیروئید، کم کاری تیروئید یا نوع دیگری از مشکل تیروئید را دارید، یک برنامه درمانی سفارشی برای شما ایجاد خواهد کرد.

درمان پرکاری تیروئید
اگر غده تیروئید شما بیش از حد هورمون تولید می کند، ممکن است پزشک به شما توصیه کند که این مشکل سلامتی را با مصرف داروها یا دریافت پرتودرمانی کنترل کنید. این درمان تعداد هورمون هایی را که غده تیروئید شما تولید می کند کاهش می دهد. علاوه بر این، ممکن است پزشک شما داروهایی را توصیه کند که می توانند علائم منفی شما را تسکین دهند.

اما گاهی اوقات تحت برخی شرایط، ممکن است نیاز به انجام یک روش پزشکی داشته باشید که غده تیروئید شما را از بین می برد. پس از برداشتن این غده، هورمون های تیروئید شما کاهش می یابد. برای جلوگیری از بروز علائم کم کاری تیروئید، باید داروهایی مصرف کنید که سطح هورمون شما را افزایش می دهند.

درمان کم کاری تیروئید
اگر سطح هورمون شما خیلی پایین است، احتمالاً  پزشک به شما توصیه می کند که از هورمون های مصنوعی برای اصلاح این مشکل استفاده کنید. رفع این مشکل هورمونی می تواند راه خوبی برای تثبیت وزن و بهبود علائم دیگر باشد.

آیا بارداری می تواند باعث ایجاد مشکلات تیروئید شود؟
ممکن است پس از زایمان دچار بیماری به نام تیروئیدیت شوید. در طول ۱۲ ماه آینده، ممکن است کاهش وزن را تجربه کنید، حساسیت بیشتری به گرما داشته باشید و از سایر مشکلات سلامتی رنج ببرید. علائم تیروئیدیت پس از زایمان ممکن است شبیه مشکلات سلامتی باشد که با پرکاری تیروئید مرتبط است.

متأسفانه، برخی از پزشکان ممکن است این مشکل را اشتباه تشخیص دهند. به عنوان مثال، پزشک شما ممکن است بر این باور باشد که یک اختلال خلقی پس از زایمان باعث می شود این علائم منفی را تجربه کنید. اگر تشخیص اشتباه داده شود و تیروئیدیت پس از زایمان خود را درمان نکنید، ممکن است به سایر مشکلات سلامتی مبتلا شوید.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=19210

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.