به گزارش تسریر به نقل از هلث، در این تحقیق نمونههای گاز طبیعی گرفتهشده از ۶۹ اجاق پختوپز در منطقه بوستون حاوی حداقل ۲۱ آلاینده خطرناک هوا ازجمله بنزن، تولوئن، اتیل بنزن، زایلن و هگزان بودند.
دکتر کرتیس نوردگارد، محقق این تحقیق و دانشمند بهداشت محیطی موسسه تحقیقاتی انرژی سالم PSE در اوکلند، کالیفرنیا ایالاتمتحده گفت: «یکی از دلایلی که ما گاز طبیعی در بسیاری از خانهها استفاده میکنیم، باور بر تمیزی این گاز است اما نتایج تحقیقات نشان میدهد، اگرچه ممکن است گاز طبیعی از نظر آلایندههای هوا تمیزتر از سوختن زغال سنگ و نفت باشد اما به این معنی نیست که کاملا تمیز است».
وی افزود: بنزن موجود در گاز طبیعی نگرانکننده است زیرا عامل سرطانزا شناخته شده و در ۹۵ درصد نمونههای گرفته شده یافت شده است. مواد آلوده دیگر ممکن است فعالیت سرطانزایی مشکوک داشته باشند اما بنزن واقعا یکی از بزرگترین نگرانیهاست چون میدانیم که باعث سرطان خون میشود همچنین با لنفوم مرتبط است.
محقق دیگری میگوید: اجاق گاز شما، صرفنظر از زمانی که از آن استفاده میکنید، همیشه سطح بسیار پایینی از نشت گاز طبیعی دارد به این معنی که شما همیشه در معرض این ترکیبات خطرناک قرار دارید.
محققان دریافتند که مواد افزودنی به گاز طبیعی برای درک نشت از طریق استشمام در بسیاری از این موارد ناکافی است بنابراین در زمانهای خاص ممکن است برای بوییدن نشت کافی نباشند و بسیار نگرانکننده است.
این مواد شیمیایی خطرناک میتوانند هوای آشپزخانه و خانه را از طریق نشت آهسته از اجاق گاز آلوده کنند به همین دلیل محققان توصیه میکنند که اجاقهای برقی، جایگزین اجاق گازهای فعلی شوند.
آنان توصیه کردند: افرادی که اجاق گازی دارند باید حتما هود خود را در حین آشپزی روشن کنند و مطمئن شوند که هود مخصوصی دارند که هوا را به بیرون از خانه انتقال میدهد. همچنین آشپزی با پنجرههای باز و گردش هوا زیاد قابل قبول است.
نتایج این تحقیق در نشریه Environmental Science & Technology منتشر شده است.