• امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

۸ نشانه والدین سمی که باید از آنها آگاه بود

  • کد خبر : 18573
  • ۰۹ تیر ۱۴۰۱ - ۹:۵۰
۸ نشانه والدین سمی که باید از آنها آگاه بود
چه بسیار والدینی که رفتارهای غلط و خشونت بار آنها با فرزندانشان دائمی و پیوسته است؛ به طوری که روح و روان کودک را به شکلی جدی دچار آسیب های ماندگار می کنند. ما این دسته از پدر و مادرها را والدین بدرفتار یا سمی می نامیم.

به گزارش تسریر، اگر روابط شما و فرزندتان آنطور که دوست دارید پیش نمی‌رود و دائما دچار تعارض‌ها و اختلافات مختلف می‌شوید، این فرض را در نظر بگیرید که شاید در سبک‌های تربیتی خود دچار اشکالاتی هستند که با اصلاح آن‌ها می توانید رضایت بیشتری را تجربه کنید.

پدر و مادرها خود انسانند و مانند اغلب انسان های دیگر دارای محرومیت ها، کمبودها، شکست ها و ناکامی های خود بوده اند و اگر عشق و اعتماد و توجه بین والد و فرزند وجود داشته باشد، فرزندان می توانند بدون اینکه آسیبی جدی ببینند، با رفتارهای ناخوشایند و گاه به گاه والدین کنار بیایند.

اما چه بسیار والدینی که رفتارهای غلط و خشونت بار آنها با فرزندانشان دائمی و پیوسته است؛ به طوری که روح و روان کودک را به شکلی جدی دچار آسیب های ماندگار می کنند. ما این دسته از پدر و مادرها را والدین بدرفتار یا سمی می نامیم.

والدین سمی چه کسانی هستند؟

والدین سمی در اصطلاح به والدینی گفته می‌شود که خواسته یا ناخواسته با اتخاذ سبک‌های نادرست تربیتی به فرزندان خود آسیب می‌رسانند و در دراز مدت موجب تجربه مشکلات هیجانی و روانی مختلفی در آن‌ها می‌شوند.

افرادی که توسط این پدر و مادرها پرورش می‌یابند اغلب در برقراری روابط صمیمانه خود در آینده دچار مشکل می‌شوند و در هر مرحله از رشد بحران‌های مختلفی را تجربه می‌کنند.

دکتر «تانو چاودری»، روانشناس بالینی و مشاور در کلینیک مراقبت های بهداشتی در لاکنو  در مورد فرزندپروری سمی می گوید: برخی از والدین در احساسات و رفتار عاطفی فرزندان خود دخالت می کنند، که در واقع روش سالمی برای برقراری ارتباط نیست.

این موضوع نشان می دهد که والدین از نظر عاطفی ناپایدار هستند و فقط سعی می کنند خود را به هر طریقی به فرزندانشان تحمیل کنند.

والدین سمی عذرخواهی نمی کنند، در مورد موقعیت ها با فرزندان خود بحث نمی کنند، خانواده بر اساس قوانین ناکارآمد عمل می کند و حتی ممکن است طبیعتی توهین آمیز و کنترل کننده داشته باشد.

همه اینها از ویژگی های والدین سمی است که باید از آنها آگاه بود. این خصوصیات در بیشتر موارد، ناآگاهانه انجام می‌شود، اما می‌تواند ناشی از مشکلات عاطفی یا روانی بالای والدین باشد.

نشانه های والدین سمی
والدین باید مراقب فرزندان خود باشند و عامل مقاومت عاطفی آنها نباشند. علائم و نشانه های والدین سمی عبارتند از:

۱. خودمدار هستند
بسیاری از والدین وجود دارند که به قدری خودپسند هستند که از لحاظ ماهیت بسیار خودخواه می شوند. در نتیجه این ویژگی، والدین برای فرزندان خود از دسترس خارج می شوند و گاهی اوقات از نظر عاطفی بی اعتنا می شوند.

این موضوع باعث می شود که والدین طبیعتی بی توجه و رفتار عاطفی بی اعتنایی داشته باشند. این والدین دیگر درک نمی کنند که فرزندانشان در رفتار عاطفی و فیزیکی چه می خواهند و بیش از حد خود محور هستند که نمی توانند به فرزندان خود اهمیت دهند.

۲. از نظر احساسی واکنشی هستند
یکی دیگر از نشانه های فرزندپروری سمی این است که والدین در هنگام ابراز احساسات بسیار پرخاشگر یا واکنشی می شوند. بیان وضعیت عاطفی خود خوب است، اما به عنوان والدین باید شرایط را درک کرد و سپس بر اساس آن واکنش نشان داد.

اما در فرزندپروری سمی اینگونه نمی شود و والدین بسیار نمایشی می شوند، احساسات خود را اغراق می کنند و ماهیت بسیار غیرقابل پیش بینی دارند. به دلیل این خلق و خوی، کودکان چیزهایی را از آنها پنهان می کنند و در اکثر موارد اعتماد به نفس ندارند.

۳. رفتار کنترل گر 
این ویژگی یکی از علامت های بسیار رایج والدین سمی است. میان رفتار سختگیرانه و رفتار کنترل گر تفاوت وجود دارد. والدین در رفتارهای سخت گیرانه نیازهای فرزندان خود را درک می کنند و سعی می کنند همه چیز را بسیار منظم و محدود در نظر بگیرند.

اما در وضعیت کنترل رفتار، والدین سعی می کنند جاسوسی کنند یا همیشه در مورد چیزهای مختلف به فرزندان خود دستور دهند. این باعث می شود بچه ها هویت خود را از دست بدهند و تبدیل به ربات هایی شوند که دستورالعمل ها را دنبال کنند.

  این نوع رفتار به ویژه بسیار اشتباه است و نشانه اصلی فرزندپروری سمی است.

۴. سوء استفاده عاطفی
یکی از بدترین بخش های فرزندپروری سمی، سوء استفاده عاطفی است، در این مورد شوخی های نژادپرستانه یا بی رحمانه وجود دارد که سایر اعضای خانواده را مسخره می کند.ایجاد جملاتی که شنیدن و درک آنها برای کودکان بسیار شرم آور است.

این جملات بسیار شبیه به چیزی است که در یک رابطه آزار دهنده عاطفی مشاهده می کنید. والدین سمی با جُک ساختن از هر اشتباه فرزندشان آنها را در هم می شکنند. این رفتار اعتماد به نفس کودک و خود دوست داری او را از بین می برد.

از این رو سوء استفاده عاطفی یکی از علائم جدی رابطه سمی است.

۵- سرزنش گر هستند

  ناهماهنگی، اختلاف نظر، خصومت و فروپاشی خانواده ناشی از والدین سمی همیشه تقصیر شخص دیگری است.  این والدین نمی توانند مسئولیت هیچ مشکلی را بر عهده بگیرند، اما بقیه اعضای خانواده را سرزنش می کنند و نحوه نگرش آنها به این رویدادها را تغییر می دهند یا دستکاری می کنند.

۶- بسیار انتقادی

والدین سمی نمی توانند یا نمی خواهند دستاوردهای فرزندان خود را ببینند، صرف نظر از اینکه کودک در بزرگسالی چقدر موفق است یا می شود.  آنها دائماً افراد اطراف خود را پایین می آورند و در عین حال خود را استثنایی یا با استعداد می دانند.

۷- به شدت واکنش منفی دارند

والدین سمی از نظر عاطفی خارج از کنترل هستند. آنها حتی مسائل جزئی را دراماتیک می کنند و هر مسئله جزئی احتمالی را دلیلی برای خصومت، عصبانیت و توهین کلامی می دانند.

۸- هرگز از دستاوردهای فرزندان خود راضی نیستند
یکی از نشانه های بسیار مهم والدین سمی این است که هرگز از دستاوردهای فرزندان خود راضی نیستند یا احساس شادی را برای فرزندان خود نشان دهند.  والدینی که همیشه در هر فعالیتی تمایل به عیب یابی و اشاره به نکات منفی دارند را می توان والدین سمی دانست.  اکنون والدین باید اینگونه باشند، شما باید دستاوردهای فرزندانتان را تشویق و به آنها کمک کنید تا اهمیت آنچه را که به دست آورده اند درک کنند. این کار باعث می شود که فرزندان برای این دستاورد ارزش قائل شوند و دفعه بعد بیشتر تلاش کنند.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=18573

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.