• امروز : جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 27 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

راهکارهای کاهش استرس چیست؟

  • کد خبر : 18515
  • ۰۹ تیر ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۰
راهکارهای کاهش استرس چیست؟
برای یافتن بهترین استراتژی‌های کاهش استرس باید تمرین کنید. حفظ استرس در سطح قابل‌مدیریت برای سلامت کلی ضروریست.

به گزارش تسریر، استرس از چالش‌های جزئی گرفته تا بحران‌های بزرگ بخشی از زندگیست. با اینکه همیشه نمی‌توان شرایط را کنترل کرد، اما می‌توان نحوه‌ی واکنش به آن‌ها را تغییر داد.

وقتی استرس طاقت‌فرسا یا مزمن شود، تاثیر بدی روی سلامت می‌گذارد. به همین دلیل شناخت تسکین‌دهنده‌های موثری که ذهن و بدن را آرام کنند، اهمیت دارد.

استراتژی‌های کوتاه‌مدت تسکین‌دهنده‌ی استرس در همه‌جا

۱. تصورات هدایت‌شده را امتحان کنید: تصورات هدایت‌شده شبیه تعطیلات کوتاه‌مدت ذهنی است و می‌تواند شامل تصور کردن خودتان در یک مکان شاد باشد، مثلاً تصور اینکه در ساحل نشسته‌اید، به صدای امواج گوش می‌دهید، بوی اقیانوس به مشامتان می‌رسد و شن‌های گرم زیر پایتان را احساس می‌کنید.

برای شروع یک دقیقه چشمانتان را ببندید و تصور کنید در حال عبور از یک منظره‌ی آرامش‌بخش هستید. به تمام تجربیات حسی آن محیط فکر کنید و این تصورات را واقعی قلمداد کنید. پس از چند دقیقه، چشمانتان را باز کنید و به لحظه‌ی حال بازگردید.

۲. مدیتیشن کنید: مدیتیشن به صورت کوتاه‌مدت استرس را کاهش می‌دهد و مزایای ماندگاری در زمینه‌ی مدیریت استرس دارد. مدیتیشن انواع مختلفی دارد که هریک از آن‌ها منحصربفرد است و گیرایی خاص خودش را دارد. می‌توانید کلمات مثبتی را انتخاب کنید تا حین تنفس عمیق و آرام آن‌ها را در ذهن‌تان تکرار کنید یا چند دقیقه را صرف تمرین ذهن‌آگاهی کنید که شامل حضور در لحظه می‌شود.

کافیست برای تمرین ذهن‌آگاهی به چیزهایی که می‌بینید، می‌شنوید، می‌چشید، لمس و بو می‌کنید دقت کنید. با این تمرین‌ها دیگر قادر به اندیشیدن درباره‌ی اتفاقی که هم‌اکنون افتاده نیستید و نمی‌توانید نگران آینده باشید. مدیتیشن و ذهن‌آگاهی تفاوت زیادی در سطح کلی استرس شما ایجاد می‌کنند، چون شما را به لحظه‌ی حال باز می‌گردانند، اما مستلزم تمرین هستند.

۳. آرام‌سازی پیشرونده‌ی عضلانی را تمرین کنید: این تمرین شامل شل کردن تمام عضلات بدن به صورت گروهی می‌شود. برای شروع تمرین می‌توانید چند نفس عمیق بکشید. سپس سفت کردن و شل کردن هر گروه از عضلات را شروع کنید، از پیشانی تا انگشتان پا. با تمرین یاد می‌گیرید تنش و سفت‌شدگی عضلات را تشخیص دهید و راحت‌تر آن‌ها را شل کنید. هربار که تمرین می‌کنید باید آرامش را در تمام بدن‌تان حس کنید.

۴. روی تنفس تمرکز کنید: تمرکز محض روی تنفس یا تغییر نحوه‌ی تنفس می‌تواند تفاوت زیادی در سطح کلی استرس شما ایجاد کند. تکنیک‌های تنفس می‌تواند بدن و ذهن را تنها ظرف چند دقیقه آرام کند. جالب اینجاست که هیچ‌کس در اطراف شما متوجه تمرین تنفس شما نمی‌شود؛ بنابراین فرقی نمی‌کند در یک جلسه‌ی استرس‌زا باشید یا در یک سالن تئاتر شلوغ، تمرین‌های تنفس کلید کاهش استرس هستند.

چند نمونه‌ی ساده‌ی تمرین‌های تنفس را در ادامه می‌خوانید:
از طریق بینی نفس بکشید و شکم خود را در حال پر شدن از هوا حس کنید. هم‌زمان با دَم به آرامی تا ۳ بشمارید. یک ثانیه نفس را حبس کنید و سپس به آرامی از طریق بینی بازدم کنید و هم‌زمان دوباره تا ۳ بشمارید.

از طریق بینی نفس بکشید و تصور کنید در حال استنشاق هوایی پاک و آرام هستید. تصور کنید هوا در تمام بدن شما در حال پخش شدن است. هم‌زمان با بازدم، تصور کنید در حال خارج کردن استرس و تنش از بدنتان هستید.

۵. قدم بزنید: ورزش تسکین‌دهنده‌ی عالی استرس است که ظرف چند دقیقه اثر می‌کند. قدم زدن به شما اجازه می‌دهد از دیدن مناظرمختلف پیرامون لذت ببرید و وارد چارچوب ذهنی متفاوتی شوید؛ بنابراین فرقی نمی‌کند فقط به قدم زدن اطراف محل کار نیاز دارید تا اندکی از مسئولیت‌های خسته‌کننده‌ی کاری فاصله بگیرید یا تصمیم دارید بعد از کار به یک پیاده‌روی طولانی در پارک بروید، قدم زدن یک راه ساده، اما موثر برای جوان‌سازی بدن و ذهن است.

استراتژی‌های کاهش سریع استرس در خانه

پس از یک روز سخت کاری یا اضطراب از فکر کارهای زیادی که پیش رو دارید، این استراتژی‌ها را امتحان کنید:

۱. در آغوش گرفتن یکی از عزیزان: تماس فیزیکی کمک زیادی به کاهش استرس شما می‌کند. وقتی کسی را در آغوش می‌گیرید، اکسی‌توسین ترشح می‌شود. اکسی‌توسین با سطوح بالای شادی و سطوح پایین استرس در ارتباط است، همچنین سبب کاهش فشار خون و هورمون استرس نوراپی‌نفرین شده و می‌تواند حس آرامش ایجاد کند. پس درنگ نکنید و در صورت نیاز یکی از عزیزانتان را در آغوش بگیرید چرا که این استراتژی هم برای هر دوی شما مفید است و هم یکی از ساده‌ترین اَشکال تسکین استرس است.

۲. رایحه‌درمانی: رایحه‌درمانی برای تسکین استرس مزایای بسیاری دارد و در شما حس انرژی، آرامش و حضور بیشتر در لحظه را ایجاد می‌کند. تحقیقات روزافزون نشان می‌دهد رایحه‌های خاصی قادر به تغییر فعالیت امواج مغزی و کاهش هورمون‌های استرس در بدن هستند.

۳. پرداختن به کارهای هنری: شاید پرداختن به جنبه‌ی خلاقانه‌ی وجودمان در کودکی ساده‌تر بود، اما اگر ارتباط با این جنبه از وجودتان را ترک کرده‌اید، برای برقراری رابطه‌ی مجدد با آن هیچ‌وقت دیر نیست. اگر علاقمند به طراحی یا نقاشی نیستید، رنگ‌آمیزی در دفترهای رنگ‌آمیزی را امتحان کنید.

این کتاب‌های رنگ‌آمیزی بزرگسالان محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند که دلیل خوبی هم دارد: رنگ‌آمیزی یک استراتژی عالی برای کاهش استرس است. براساس تحقیقات، رنگ‌آمیزی دارای اثر مراقبه‌ای است و ثابت شده سطوح اضطراب افراد با رنگ‌آمیزی طرح‌های پیچیده‌ی هندسی کاهش می‌یابد؛ بنابراین این سرگرمی هنری یک خروجی عالی برای کاهش استرس است.

استراتژی‌های کاهش طولانی‌مدت استرس

رژیم غذایی متعادل: رژیم غذایی ضعیف واکنش‌پذیری به استرس را بیشتر می‌کند. غذا خوردن احساسی و میل به غذاهای پرچرب و شیرین شاید به شما حس موقت آرامش بدهد، اما به استرس طولانی‌مدت شما می‌افزاید.

کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مانند کلوچه و چیپس قند خون را به سرعت بالا می‌برند، اما بعد از پایین آمدن قند خون، میزان استرس و اضطراب بیشتر می‌شود. غذاهایی مانند تخم‌مرغ، آووکادو و گردو برای تنظیم خلق و خو و توازن انرژی انتخاب‌های مناسبی هستند.

فعالیت‌های تفریحی: این فعالیت‌ها راه قدرتمندی برای تسکین استرس است. زمان گذاشتن برای این فعالیت‌ها کلید حال خوب شماست و حال خوب شما موجب عملکرد بهترتان خواهد شد.

خودگویی مثبت: نحوه‌ی صحبت کردن شما با خودتان بسیار مهم است. خودانتقادی، عدم اعتمادبه‌نفس و پیش‌بینی‌های منفی کمکی به شما نمی‌کند. یادگیری خودگویی‌های واقع‌گرایانه‌تر و مهربانانه‌تر مهارتی است که باید بیاموزید.

وقتی فکر ناسزا گفتن به خودتان یا شک کردن به توانایی موفقیت به سراغتان آمد با یک دیالوگ درونی مهربانانه به خودتان پاسخ دهید. خودگویی مثبت به شکل‌گیری دیدگاه سالم کمک می‌کند، این دیدگاه در مدیریت احساسات و عملکرد مثبت موثر است.

تمرین یوگا: «یوگا» حرکات فیزیکی، مدیتیشن، ورزش سبک و تنفس کنترل‌شده را با هم ترکیب کرده که همگی این‌ها استرس را به نحو موثری کاهش می‌دهند. یک جلسه یوگا مزایای آنی فیزیکی و روانی دارد، اما اگر در برنامه‌ی روزانه‌تان آن را به صورت ثابت بگنجانید در بلندمدت از مزایای آن بهره‌مند خواهید شد. برای شروع می‌توانید در کلاس‌های حضوری یا آنلاین یوگا شرکت کنید یا از اپلیکشن‌های آموزشی یوگا استفاده کنید.

قدردانی: قدردانی چشم شما را به روی تمام داشته‌هایتان باز می‌کند. قدردانی به شما یادآوری می‌کند برای مقابله با استرس از چه منابع ارزشمندی برخوردارید و این یادآوری به شما قدرت می‌دهد. کسانی که عادت دارند قدردانی کنند از سلامت روان بهتر، استرس کمتر و کیفیت زندگی بالاتری نسبت به دیگران برخوردارند.

اولویت دادن به ورزش: فعالیت فیزکی کلید مدیریت استرس و بهبود سلامت روان است. فعالیت‌های فیزیکی زیادی هستند که به کاهش استرس کمک می‌کنند. پیاده‌روی، تمرینات قدرتی، قایقرانی با کایاک و کوهنوردی تنها نمونه‌های اندکی از روش‌های طبیعی کاهش استرس هستند.

استراتژی‌های مقابله‌ی مشکل محور

بیشتر تسکین‌دهنده‌های استرس روی تغییر احساسات تمرکز می‌کنند در حالی که گاهی‌اوقات شما تا محیط را تغییر ندهید احساس آرامش نخواهید کرد. این رویکرد مقابله‌ی مشکل‌محور است که بر خلاف رویکرد مقابله‌ی احساس‌محور است. مقابله‌ی مشکل‌محور شامل اقدام برای برطرف کردن عامل استرس‌زا از زندگی است برخلاف تغییر احساس یا نوع واکنش به عامل استرس‌زا.

۱. ارزیابی مجدد فهرست انجام کارها: اگر بخواهید ۲۰ ساعت کار را به ۱۶ ساعت کار کاهش دهید بعید نیست دچار استرس شوید. کاهش حجم کاری سبب می‌شود با احساس بهتری روز را بگذرانید. خواه این کاهش از طریق کناره‌گیری از کمیته‌ای باشد که عضو آن هستید یا استخدام کسی که برخی از کارهای خانه را برای شما انجام دهد، تقویت مهارت‌های مدیریت زمان به شما اجازه‌ی به حداقل رساندن عوامل استرس‌زا را می‌دهد. زمانی که بتوانید فهرست کارهایتان را بدون استرس ناشی از عجله یا فراموشی کامل کنید، زندگی راحت‌تری خواهید داشت.

۲. دریافت حمایت اجتماعی: یکی از راه‌های مدیریت استرس داشتن انسان‌های پشتیبان در زندگیست. کمک گرفتن از شبکه‌ی حمایتی موجود، درد دل کردن با یکی از اعضای خانواده یا یک دوست به نزدیک‌تر شدن شما به هم کمک کرده و آن حمایت اجتماعی که به آن نیاز دارید در اختیار شما قرار می‌دهد.

در صورت نداشتن انسان‌های حامی در زندگی می‌توانید با پیوستن به یک سازمان، شرکت در یک گروه پشتیبان یا دریافت کمک حرفه‌ای شبکه‌های ارتباطی‌تان را گسترش دهید.

۳. حذف محرک‌های استرس‌زا: گاهی‌اوقات بهترین روش کاهش استرس حذف برخی چیزها از زندگیست. عواملی که استرس شما را زیاد می‌کنند حذف کنید تا بتوانید آرامش بیشتری را تجربه کنید. پیگیری اخبار، وابستگی مداوم به وسایل دیجیتال، نوشیدن الکل و مصرف بیش از حد کافئین تنها چند مورد از عواملی هستند که ممکن است استرس زندگی شما را بیشتر کنند.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=18515

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.