• امروز : دوشنبه, ۱۷ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 6 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟!

  • کد خبر : 18340
  • ۰۶ تیر ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۰
آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟!
فلوکستین در سال ۱۹۸۶ در شرکت الی لیلی ساخته شد و اداره مواد غذائی و داروئی ایالات متحده آمریکا در ۱۹۸۷ سودمندی آن را برای درمان افسردگی تأیید کرد.

به گزارش تسریر، برخلاف باور رایج فلوکستین اولین داروی سه حلقه ای ها نیست و پیش از آن زیملدین و ایندالپین و فلووکسامین ساخته شده بودند که دو تای اولی به دلیل عوارض نامطلوب‌شان به سرعت از بازار خارج شدند.

 فلوکستین برای چه بیماری هایی تجویز می شود؟
فلوکستین برای درمان افسردگی، اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD)، پرخوری عصبی، اختلال نارسایی پیش از قاعدگی (PMDD) و اختلال هراس،وسواس جبری ، سندرم پیش از قاعدگی، اختلال هراس اختلال اضطراب فراگیر، اختلال پانیک، جمع‌هراسی، اختلال استرس پس از آسیب استفاده می شود. همچنین همراه با اولانزاپین برای درمان افسردگی که بخشی از اختلال دوقطبی است و افسردگی مقاوم به درمان در بیمارانی که حداقل ۲ درمان قبلی را دریافت کرده‌اند اما خوب کار نکرده‌اند، استفاده می‌شود.

فلوکستین یک داروی ضد افسردگی است و متعلق به گروهی از داروهای شناخته شده به عنوان مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) است. این دارو با افزایش فعالیت یک ماده شیمیایی به نام سروتونین در مغز عمل می کند. اغلب برای درمان افسردگی، و گاهی اوقات اختلال وسواس فکری و بولیمیا استفاده می شود. با افزایش سطح سروتونین در مغز عمل می کند.

این دارو فقط با تجویز پزشک در دسترس است.

این محصول در اشکال دارویی زیر موجود است:

کپسول
شربت
قرص
قبل از استفاده از فلوکستین این نکات را بهتر است بدانید

نحوه اثر داروهای ضدافسردگی داروهای ضدافسردگی برای درمان افسردگی بسیار موثر می‌باشند، وقتی که پزشکان این داروها را تجویز می‌نماید، آنها می‌توانند در عرض دو هفته علایم بیمار را بهبود بخشند، گرچه برای رسیدن به اثرات کامل این داروها، اغلب حدود شش هفته وقت لازم است.

بعد از اینکه افسردگی شما برطرف شد، بطور طبیعی حداقل باید شش ماه دیگر نیز از این داروها استفاده نمایید تا مطمئن شوید که افسردگی بر می‌گردد و سپس به تدریج مصرف آن را متوقف نمایید. داروهای ضدافسردگی داروهای پر قدرتی هستند و بعضی از افرادی که مصرف این داروها را به طور ناگهانی قطع می‌کنند احساس ناخوشی و بیماری می‌کنند.

در افسردگی، تغییراتی در نحوه کارکرد بدن ایجاد میشود و داروهای ضدافسردگی باعث میشوند که این تغییرات به وضعیت طبیعی خود برگردد. بعضی از علایم افسردگی مثل بیدار شدن از خواب در صبحهای خیلی زود، افسردگی‌هایی که درهنگام صبح بدتر میشود، کاهش اشتها و کاهش وزن و از دست دادن علاقه نسبت به چیزهایی که قبلاً از آنها لذت می‌بردیم، نشان‌دهنده این موضوع هستند که افسردگی شما به احتمال خیلی زیاد به داروهای ضدافسردگی پاسخ می‌دهد.

در تصمیم گیری برای استفاده از یک دارو، خطرات مصرف دارو باید در مقابل فواید آن سنجیده شود. این تصمیمی است که شما و پزشکتان خواهید گرفت.

برای این دارو موارد زیر باید در نظر گرفته شود:
آلرژی
اگر تا به حال هر گونه واکنش غیرعادی یا آلرژیک به این دارو یا هر داروی دیگری داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین اگر انواع دیگری از آلرژی دارید، مانند غذاها، رنگ ها، مواد نگهدارنده یا حیوانات، به متخصص اطلاع دهید.

اطفال
مطالعات مناسبی که تا به امروز انجام شده است، مشکلات خاص کودکان را نشان نداده است که مفید بودن فلوکستین را در کودکان محدود کند. با این حال، ایمنی و اثربخشی برای درمان افسردگی در کودکان کمتر از ۸ سال، برای درمان اختلال وسواس فکری-اجباری در کودکان زیر ۷ سال، و برای درمان افسردگی که بخشی از اختلال دوقطبی در کودکان کمتر از ۱۰ سال سن.

مطالعات مناسبی در مورد ارتباط سن با اثرات فلوکستین در کودکان مبتلا به پرخوری عصبی، اختلال هراس یا افسردگی مقاوم به درمان انجام نشده است. امنیت و اثربخشی برقرار نشده است.

سالمندان
مطالعات مناسبی که تا به امروز انجام شده است، مشکلات خاص مربوط به سالمندان را نشان نداده است که سودمندی فلوکستین را در سالمندان محدود کند. با این حال، احتمال ابتلا به هیپوناترمی (سدیم پایین در خون) در بیماران مسن بیشتر از بزرگسالان جوان است، که ممکن است برای بیمارانی که فلوکستین دریافت می‌کنند به احتیاط و تنظیم دوز نیاز داشته باشد.

شیر دادن
هیچ مطالعه کافی در زنان برای تعیین خطر ابتلا به نوزاد هنگام استفاده از این دارو در دوران شیردهی وجود ندارد. قبل از مصرف این دارو در دوران شیردهی، فواید بالقوه را در برابر خطرات احتمالی بسنجید.

تداخلات دارویی
اگرچه برخی داروها به هیچ وجه نباید با هم استفاده شوند، در موارد دیگر ممکن است دو داروی مختلف با هم استفاده شوند، حتی اگر ممکن است تداخلی رخ دهد. در این موارد، پزشک ممکن است بخواهد دوز را تغییر دهد یا اقدامات احتیاطی دیگری لازم باشد. هنگامی که از این دارو استفاده می کنید، بسیار مهم است که متخصص مراقبت های بهداشتی شما بداند که آیا شما از داروهای ذکر شده در زیر استفاده می کنید یا خیر. تعاملات زیر بر اساس اهمیت بالقوه آنها انتخاب شده اند و لزوماً همه را شامل نمی شوند.

با فلوکستین این داروها را مصرف نکنید:
پزشک شما ممکن است تصمیم بگیرد که شما را با این دارو درمان نکند یا برخی از داروهای دیگری را که مصرف می کنید تغییر دهد.

بپریدیل
بروموپراید
سیزاپراید
کلروژیلین
Dronedarone
الیگلوستات
فورازولیدون
ایپرونیازید
ایزوکاربوکسازید
لووکتوکنازول
لوومتادیل
لینزولید
مزوریدازین
متیلن آبی
موکلوبماید
نیالامید
پارگیلین
فنلزین
پیموزاید
پیپراکین
پروکاربازین
راساگیلین
ساکویناویر
سلژیلین
اسپارفلوکساسین
ترفنادین
تیوریدازین
تولوکساتون
ترانیل سیپرومین
زیپراسیدون

استفاده ی صحیح از فلوکستین 
این دارو را فقط طبق دستور پزشک مصرف کنید تا تا حد امکان به نفع شما باشد. بیشتر از آن مصرف نکنید، دفعات بیشتری مصرف نکنید و مدت زمان بیشتری نسبت به دستور پزشک مصرف نکنید.
این دارو باید همراه با راهنمای دارویی همراه باشد. دستورالعمل ها را به دقت دنبال کنید. اگر سوالی دارید از پزشک خود بپرسید.
ممکن است دارو را با غذا یا بدون غذا مصرف کنید.
ممکن است مجبور شوید برای یک ماه یا بیشتر فلوکستین مصرف کنید تا احساس بهتری داشته باشید.
اگر از مایع خوراکی استفاده می کنید، قبل از اندازه گیری هر دوز، بطری را به خوبی تکان دهید. مایع را با یک قاشق اندازه گیری مشخص، سرنگ خوراکی یا فنجان دارو اندازه گیری کنید. یک قاشق چای خوری معمولی خانگی میزان مناسب دارو را اندازه گیری نمی کند.

نحوه ی نگهداری از فلوکسیتین
دارو را در ظرف دربسته در دمای اتاق، دور از گرما، رطوبت و نور مستقیم نگهداری کنید. از یخ زدگی نگهداری شود.
دور از دسترس اطفال نگه دارید.
داروهای تاریخ گذشته یا داروهایی که دیگر مورد نیاز نیستند را نگه ندارید.
از متخصص مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که چگونه باید داروهایی را که استفاده نمی کنید دور بریزید.
استفاده از این دارو با هر یک از داروهای زیر معمولاً توصیه نمی شود، اما ممکن است در برخی موارد مورد نیاز باشد. اگر هر دو دارو با هم تجویز شوند، پزشک ممکن است دوز یا تعداد دفعات مصرف یک یا هر دو دارو را تغییر دهد.

عوارض جانبی فلوکستین
فلوکستین هم مانند سایر داروها دارای عوارض جانبی می باشدکه شامل تهوع ،استفراغ ،سوء هاضمه ، درد شکم ، اسهال ، یبوست شایع است .بی اشتهایی همراه با کاهش وزن و تغییر احتمال در قند خون ،واکنش های افزایش حساسیت ،خشکی دهان ،اضطراب ،سر درد، بی خوابی، تپش قلب ،لرزش دست و پا ،توهم ،گیجی ،کاهش فشار خون ،هیپو مانیا یا مانیا ،خواب آلودگی ،تشنج ، تب ،اختلالت خونی ،اختلال عملکرد جنسی ، تعریق ، اختلال حرکتی و کاهش سدیم خون ،سندرم شبیه آنفلونزا،التهاب مثانه ،تغییرات بینایی،تر از نور، وز وز گوش از عوارض جانبی دارو هستند.

هم چنین قابل ذکر است که مصرف طولانی مدت داروهای ضد افسردگی مانند فلوکستین می تواند باعث پوکی استخوان بشود.

احتیاط دارویی
در مواردی این دارو باید با احتیاط مصرف شود مثل: بیماری قلبی ،صرع ( در صورت وقوع حملات صرعی ،مصرف دارو باید قطع شود.) درمان همزمان با الکتروشوک سابقه مانیا، نارسایی کبدی و کلیوی. در صورتی که فرد قصد باردار شدن یا شیر دادن دارد باید با پزشک مشورت نماید.

دارویی که وارد بدن می‌شود در حقیقت به دنیایی پیچیده پای می‌گذارد که پزشک و داروساز سعی می‌کنند براساس اطلاعات علمی موجود و تجربیات و مهارت‌های خود آنچه روی خواهد داد را تا حدودی پیش‌بینی نمایند. در بسیاری از موارد نتایجی مطلوب از درمان دارویی حاصل می‌شود.

با این حال گاهی ناشناخته‌های این دنیای پیچیده بر دانش بشری غلبه می‌کند. پس پیچیدگی‌های موجود در اثرات متقابل بدن و داروها را نباید دست کم گرفت و براساس اطلاعات اندک و تجربیات شخصی نباید اقدام به دارودرمانی نمود.

اگر داروی فلوکستین مصرف می کنید باید بدانید که :
این دارو اثر وارفارین را افزایش می دهد .این دارو با افزایش آستانه تشنج و نیز با افزایش غلظت پلاسمایی کاربامازپین و فنی توئین اثر داروهای ضد صرع را تغییر می دهد این دارو غلظت پلاسمایی هالو پریدول را افزایش می دهد. مصرف همزمان این دارو با داروهای دو پامینرژیک موجب تحریک سیستم اعصاب مرکزی ( CNS) وافزایش فشار خون می گردد. نیمه عمر آلپرازولام همزمان با مصرف این دارو افزایش می یابد. کشف اثرات ضد ویروسی داروی فلوکستین به نقل از مجله شیمی درمانی محققان بتازگی موفق به کشف اثرات ضد ویروسی داروی «فلوکستین» یا«پروزاک» شدند.

دانشمندان دریافتند که داروی «فلوکستین» می‌تواند به طور بالقوه بیماری‌های حاصل از ویروس‌ها را درمان کند. تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می‌دهد: فلوکستین دارای یک اثر مهارکنندگی قوی از تکثیر کوکساکی ویروس است که وجود این ویروس در دستگاه گوارش موجب بروز بیماری‌هایی از قبیل فلج اطفال، عفونت‌ها و بیماری‌های فرصت طلب دیگر می‌شود.

محققان با اشاره به یافته‌های حاصل از این تحقیق افزودند: در حالی که واکسیناسیون توانسته است ویروس فلج اطفال را کنار بزند، ولی هیچ داروی ضد ویروسی برای درمان عفونت‌های ویروسی که اغلب شدید هستند و بصورت بالقوه می‌توانند باعث مرگ شوند، وجود ندارد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می‌دهد: درک مکانیسم اثر عمل «فلوکستین» و «نورفلوکستین» در برابر کوکساکی ویروس منجر به درک چگونگی تکثیر ویروس‌ها و ارزیابی ابزارهای بالقوه بالینی برای درمان عفونت‌های ویروسی در آینده می‌شود.

به گفته محققان، ویروس‌های انسانی حاوی بیش از ۱۰۰ نوع ویروس متفاوت RNA هستند که اغلب باعث ایجاد عفونت‌های تهدیدکننده مانند فلج اطفال یا انسفالیت (التهاب مغزی) می‌شوند.

تاثیر فلوکستین بر میل جنسی
موضوع مطرح دیگری که در رابطه با فلوکستین ،اثر این دارو بر کاهش میل جنسی است، این دارو در عرض ۶ – ۸ ساعت به حداکثر غلظت خود در پلاسما می رسد ودر کبد متابولیزه می گردد،این دارو مانند داروی کلومی پرامین باعث افزایش آستانه حسی عضو تناسلی می شود. فلوکستین معمولا توسط بسیاری از بیماران به خوبی تحمل می شود و عوارض آن نظیر گیجی، بی خوابی، اضطراب، تهوع، کاهش میل جنسی و مشکلات انزال به ندرت دیده می شود.

قطع کامل انزال یک عارضه جانبی این داروست که به مقدار مصرف آن بستگی دارد و حتی چند هفته پس از قطع دارو نیز ممکن است ادامه پیدا کند. گزارش های محدودی در مورد پریاپیسم ( نعوظ طولانی مدت بدون تحریک جنسی) و یا ارگاسم غیر اختیاری در افراد مصرف کننده دارو منتشر شده است.

تاثیر فلوکستین بر جنین
اثر فلوکستین بر روی جنین هرماده ای که زن حامله می خورد یا با آن تماس پیدا می کند ، می تواند بر روی جنین اثر بگذارد. فلوکستین و دیگر داروهای سه حلقه ای در افسردگی با اختلال در تطابق نوزاد ( شامل دشواری تنفس ، سیانوز در هنگام شیر خوردن و لرزش ) همراه هستند.

آیا فلوکستین باعث لاغری می شود؟
گروهی از داروها روی هورمون اشتها یا همان سروتونین تاثیر گذاشته و سبب تغییر اشتها می شوند. گروهی از داروهای ضدافسردگی مثل سیتالوپرام یا فلوکستین باعث مهار جذب مجدد سروتونین شده و با بالا نگه داشتن میزان آن اشتهای فرد کم می شود.
ولی این سوال مهم است که آیا می توان به یک فرد سالم داروی اعصاب تجویز کرد که از عوارض جانبی دارو در جهت کاهش اشتها استفاده شود؟ آیا خود شما به عنوان یک فرد سالم حاضر هستید داروی اعصاب بخورید؟
تاثیر فلوکستین بر سندرم پیش از قاعدگی
از جمله موارد مصرف فلوکستین یا پروزاک در بهبود علایم سندرم پیش از قاعدگی (pms) است ، فلوکستین باعث بهبود هم علایم خلقی و هم علایم جسمانی pms می گردد و هم چنین باعث بهبود عملکرد فرد در این دوره می شود. به نظر می رسد با توجه به میزان بهبود و در دسترس بودن دارو،فلوکستین یکی از قدم های درمانی اول درخانم های مبتلا به pms است ،شاید بهترین دوز و نوع مصرف آن به صورت ۲۰ میلی گرم در روز و می باشد .

توصیه هایی که در زمان مصرف فلوکستین باید در نظر داشت:
مصرف این داروو تجویز دوز باید با تجویز پزشک صورت پذیرد.
اگر تشنجات صرعی با مصرف این دارو بدتر شدند، مصرف دارو باید قطع شود.
از قطع ناگهانی این مصرف این دارو باید اجتناب شود.
مصرف این دارو حداقل دو هفته پس از مصرف داروهای مهارکننده آنزیم مونوآمین‌اکسیداز باید صورت پذیرد.
این دارو دارای نیمه‌عمر طولانی‌می‌باشد و در تنظیم مقدار مصرف یا در حالات مصرف بیش از حد این مسئله را باید مدنظر داشت.
مصرف این دارو در کودکان توصیه نمی‌شود.
دوره درمان با این دارو باید کامل شود. این دارو نباید بیش از مقدار توصیه ‌شده مصرف شود.
برای درمان افسردگی ممکن است حداقل ۴ هفته و برای درمان اختلالات وسواس ممکن است حداقل ۵ هفته زمان لازم باشد.
درصورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو از مصرف نوبت فراموش شده و دو برابر کردن مقدار مصرف بعدی باید خودداری‌شود، درمان باید مطابق برنامه ادامه یابد.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=18340
  • منبع : سلامت نیوز

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.