به گزارش تسریر، از دوران مدیریت قبلی سینما در دولت دوازدهم سامانهای برای ثبت درخواست مجوزها در سازمان سینمایی راهاندازی شد که اطلاعات آن در دسترس عموم بود ولی از سال گذشته که سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بسیاری از زیرمجموعههای آن هک شد دسترسی به این دادهها ممکن نبود. اخیرا بخشی از مشکلات مربوط برطرف شده و بعضی درخواستهای ثبت شده قابل مشاهده هستند.
براساس این اطلاعات از ۳۰ خرداد تاکنون ۲۳ درخواست برای ساخت فیلم سینمایی و غیرسینمایی ارائه شده که در میان فیلمهای بلند داستانی سینمایی نام فیلمسازانی همچون فرزاد موتمن را میتوان دید که برای ساخت فیلم «هاوایی» به تهیهکنندگی یاسر جعفری متقاضی دریافت پروانه ساخت شده است؛ البته موتمن هنوز برای فیلم «شبگرد» که پیشتر متقاضی حضور در جشنواره فجر سال قبل بود، پروانه نمایش نگرفته است.
از متقاضیان نامآشناتر عادل تبریزی است که با تهیهکنندگی احسان ظلیپور به دنبال دریافت مجوز برای ساخت فیلم «ستاره سینما» است.
سعید سعدی که تهیهکنندگی آثاری همچون «اینجا بدون من»، «آرایش غلیظ» و «مغزهای کوچک زنگ زده» را برعهده داشته برای فیلمی به نام «گاوبندی» به کارگردانی محسن نساوند درخواست مجوز داده است.
«نهر خین» به تهیهکنندگی منصور (حسین) پارسایی و کارگردانی جوادافشار، «آغوش درخت» به تهیهکنندگی محمدرضا مصباح و کارگردانی قاسم لطفی، «نمایش کودکانه به سبک ایتالیایی» به تهیهکنندگی محسن محسنی نسب و کارگردانی صالح دلدم، «نپتون» به تهیهکنندگی مهدی ودادی و کارگردانی محمد ابراهیم غفاریان، «هرگز نگو خداحافظ» به تهیهکنندگی و کارگردانی عباس جهانبخشی، «به لطف شما» به تهیهکنندگی علی خزاعی و کارگردانی مهدی احمدی، «سیروان» به تهیهکنندگی ابوذرپورمحمدی و کارگردانی مهدی صاحبی، «خماری» به تهیهکنندگی علی عبدالعلیزاده و کارگردانی سهیل مینائی، «یادگار جنوب» به تهیهکنندگی مجتبی رشوند و کارگردانی حسین امیری دوماری و پدرام پورامیری، «آرامبخش» به تهیهکنندگی محمدرضا محمدی و کارگردانی محمد رضایکانی، «انتهای باغ» به تهیهکنندگی و کارگردانی سید ابراهیم عامریان ، «شاید جایی دیگر» به تهیهکنندگی مجتبی متولی و کارگردانی علی تصدیقی، «گروه فیلمسازی» به تهیهکنندگی داود محمدی و کارگردانی حامد علینیا و «آینه» به تهیهکنندگی علی اوجی و کارگردانی محمودرضا کلاری فیلمهای بلند داستانی سینمایی هستند که در نوبت دریافت پروانه ساخت قرار دارند.
در مرور این اسامی بیش از هر چیز اسمهای ناآشنای تهیهکنندهها به چشم میآید که سابقه کاری آنها در ساخت فیلمهای سینمایی قابل بررسی است.