• امروز : جمعه, ۳۰ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 20 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

ریزش موهای ارثی قابل درمان است

  • کد خبر : 18273
  • ۰۶ تیر ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۰
ریزش موهای ارثی قابل درمان است
ریزش مو یک فرآیند مداوم نیست و فراز و نشیب دارد. در یک دوره موهای فرد می ریزند و در دوره ای دیگر ریزش مو متوقف می شود.

به گزارش تسریر، در درمان ریزش مو، پیداکردن علت آن بسیار مهم است. امروزه در داروخانه ها تونیک های مختلف تقویت مو وجود دارد که ممکن است در درمان ریزش مو موثر باشند.

ریزش مو یک فرآیند مداوم نیست و فراز و نشیب دارد. در یک دوره موهای فرد می ریزند و در دوره ای دیگر ریزش مو متوقف می شود. در درمان ریزش مو، پیداکردن علت آن بسیار مهم است. امروزه در داروخانه ها تونیک های مختلف تقویت مو وجود دارد که ممکن است در درمان ریزش مو موثر باشند. اما مسئله این است که تا علت ریزش مو مشخص نباشد، استفاده از این مواد شاید خیلی کمک کننده نباشد. اگر کسی کم خونی و یا اینکه مشکل تیروئید داشته باشد و دچار ریزش مو باشد، باید بر اساس مشکلی دارد به درمان ریزش مو پرداخت.

ریزش موی ژنتیکی را نمی توان “درمان” کرد، اما کارهایی وجود دارد که می توانید برای کاهش ریزش مو انجام دهید.

اکثر مردان و زنان با افزایش سن متوجه ریزش تدریجی مو می شوند یا نازک شدن مو را تجربه می کنند. اما طبق مقاله ای که در سال ۲۰۱۹ توسط دانشکده پزشکی هاروارد منتشر شد، از هر ۱۰ نفر، ۴ نفر به دلیل ژنتیک دچار ریزش مو می شوند.

چگونه متوجه می شوید که ریزش موی شما ارثی است یا ناشی از استرس یا بیماری است؟ جان کاهان، متخصص ترمیم مو در بورلی هیلز، کالیفرنیا، می گوید: ریزش موی ژنتیکی ، که به عنوان طاسی با الگوی ارثی نیز شناخته می شود، تقریباً  از خط رویش مو شروع شده  تا وسط سر ادامه دارد.

مردان ممکن است ریزش موی شدیدی را تجربه کنند که از شقیقه ها یا خط رویش مو شروع می شود و در الگوی M شکل ادامه می یابد. ریزش موی ژنتیکی زنان اغلب کمتر آشکار است اما گسترده تر است.

 از سوی دیگر، اگر موهای شما از پشت سر یا به صورت توده ای یا تکه ای ریزش داشته باشد، تقریباً به طور قطع یک عامل ارثی نیست و نیاز به مراجعه به پزشک دارد.

دکتر امیر هوشنگ احسانی، متخصص بیماری های پوست و مو  با بیان این که ۳۰ درصد و حتی تا ۵۰ درصد از مراجعات بیماران پوستی، مشکلات مو و خصوصاً ریزش مو است، گفت: برای جوان ترها شاید مو خیلی مهم باشد و زمانی که علائم اولیه کم شدن مو اتفاق می افتد، به متخصصان پوست و مو مراجعه می کنند. به طور طبیعی مو در فرآیند رویش و ریزش قرار دارد. درصد کمی از موها در فاز رویش و درصد کمی هم در فاز ریزش قرار دارند و در طول روز به طور متوسط ۷۰ تا ۱۲۰ مو ریزش دارند که طبیعی تلقی می شود. در این مورد در واقع موها با ریشه از پوست سر جدا نمی شوند و فقط تنه مو می ریزد.

در ریزش موی ارثی و تحت تاثیر ژنتیک، موهای افراد شاید در ۱۸ سالگی و شاید در ۳۰ سالگی در فاز ریزش قرار می گیرند. این موضوع بستگی به زمان فعالیت ژن دارد که در افراد مختلف، متفاوت است و هنوز جواب برای آن وجود ندارد.

در رشته پوست و مو ابزارهای تشخیصی کیفی و کمی وجود دارد که به متخصص کمک می کند تا مقدار ریزش مو را بررسی کند. اگر فردی دو تا سه روز حمام نرفته باشد و در چند ساعت اخیر موهایش را شانه نکرده باشد، اگر از جاهای مختلف سر تعدادی مو را به صورت آرام بکشیم، اگر تعداد قابل ملاحظه ای مو جدا شود نشان دهنده این است که درصد موهای در فاز ریزش، زیاد و غیرطبیعی است. همجنین می توان با فشار بیشتری تعدادی از موهای سر را کند و با کمک پاتوبیولوژی درصد موهای در فاز رشد و موهای در فاز ریزش را بررسی کرد.  اگر در زیر میکروسکوپ درصد موهای در فاز ریزش از ۱۰% تا ۱۵% بیشتر باشد، ممکن است فرد دچار روند فعال ریزش مو باشد.

احسانی با بیان این که مهم ترین علت ریزش مو، ریزش موی ارثی و ژنتیکی و هورمونی است و به خصوص ژنتیک یک فاکتور بسیار مهم در ریزش مو است و احتمالاً باعث ریزش موهای جلو و کف سر می شود، ادامه داد: موهای پشت سر گیرنده برای هورمون های مردانه ندارد، برای همین در کاشت مو، از موهای این قسمت استفاده می شود. در ریزش موی ارثی و تحت تاثیر ژنتیک، موهای افراد شاید در ۱۸ سالگی و شاید در ۳۰ سالگی در فاز ریزش قرار می گیرند. این موضوع بستگی به زمان فعالیت ژن دارد که در افراد مختلف، متفاوت است و هنوز جواب برای آن وجود ندارد.

متخصص بیماری های پوست و مو با بیان این که در حول و حوش سن یائسگی، ریزش مو ممکن است در خانم ها اتفاق بیفتد، گفت: چون بالانس هورمونی به هم می خورد و درصد هورمون های زنانگی کم و غلبه به نفع هورمون های مردانگی پیش می رود. در بعضی خانم ها این موضوع اتفاق می افتد و در بعضی دیگر این طور نیست که در اینجا در کنار عوامل دیگر بحث ژنتیک هم می تواند مطرح شود. داروهایی هست که در این مقطع می تواند اثر هورمون مردانه را کم کند.
وی ادامه داد: یکی از علت های مهم ریزش مو در خانم ها (حتی در سنین پایین تر) ریزش مو با الگوی مردانه است. در ریزش موی خانم ها، ابتدا مسائل هورمونی و تخمدان ها و وجود کیست های تخمدان ها بررسی می شود و اگر این موارد نرمال بودند، این ریزش مو؛ در دسته بندی ریزش با الگوی مردانه قرار می گیرد.

احسانی با بیان این که شوره سر می تواند نرمال باشد یا یک بیماری باشد، بیان کرد: اگر شوره سر همراه با خارش و التهاب و قرمزی باشد، ممکن است همراه با یک بیماری به اسم درماتیت سبورئیک باشد که نیاز به درمان های خاصی دارد. هنوز علت ریزش موی سکه ای که ۱ تا ۲ درصد جامعه به آن مبتلا می شوند مشخص نیست. برخلاف باورها، استرس باعث ایجاد ریزش موی سکه ای نمی شود، اما آن را تشدید می کند. سن شایع این نوع ریزش مو بین ۲۰ تا ۴۰ سالگی است و معمولاً خودبخود درمان می شود. اما در مواردی هم این ریزش مو به سمت کلی شدن پیش می رود و حتی گاهی موهای کل بدن را از بین می برد.

وی در ادامه تصریح کرد: محلول ماینوکسیدیل در ابتدا به صورت آمپول های تزریقی بود و چون رگ را گشاد می کند و باعث کم شدن فشار خون می شود. جهت تنظیم فشار خون استفاده می شد؛ اما مشاهده شد کسانی که از این دارو استفاده می کردند دچار پر مویی می شدند. این دارو امروزه دیگر جهت تنظیم فشار خون استفاده نمی شود؛ اما از محلول آن در جهت درمان ریزش مو استفاده می کنند. متأسفانه موهایی که وابسته به ماینوکسیدیل هستند، با قطع استفاده آن دچار ریزش می شوند. بنابراین باید این محلول را به صورت طولانی مدت استفاده کرد.

این متخصص بیماری های پوست و مو در پایان با بیان این که اگر ریزش مو به مدت طولانی اتفاق بیفتد، حتماً باید بررسی در مورد مقدار آهن، کم خونی ها، کم کاری و پرکاری تیروئید، مصرف داروهای مختلف و داروهای نیروزا در بدنسازی و همچنین بیماری هایی که فرد به آنها مبتلا است، انجام شود، اظهارکرد: در ریزش موهای ارثی، حتی با تشخیص این مورد، تنها تا ۶۰ ال ۷۰ درصد موارد قابل درمان هستند.

آیا می شود ریزش موی ژنتیکی را معکوس کرد؟
به گفته دانشکده پزشکی هاروارد، ریزش مو به دلیل عوامل ارثی را نمی توان به طور قابل توجهی بازسازی کرد. اگر ریزش موی شما در سنین پایین‌تری شروع شده باشد، احتمال افزایش آن در طول زمان زیاد است.اما گزینه هایی برای کاهش سرعت پیشرفت ریزش مو وجود دارد. داروهای خاصی برای انواع خاصی از ریزش مو در دسترس هستند، اما هنگام استفاده روزانه از دارو باید بسیار منظم باشید.

درمان های ریزش مو که می تواند کمک کند

در حالی که تحقیقات در مورد داروهای جدید ریزش مو و کرم های پوست سر ثابت است، تنها دو محصول به طور مداوم موثر بوده اند :

ماینوکسیدیل : ماینوکسیدیل که به نام Rogaine نیز شناخته می شود، محلول بدون نسخه ای است که دو بار در روز روی پوست سر خود استفاده می کنید. با افزایش گردش خون در ناحیه آسیب دیده پوست سر، ضخیم شدن و تقویت فولیکول های مو عمل می کند. هم مردان و هم زنان می توانند از Rogaine استفاده کنند. نتایج معمولاً پس از چهار تا هشت ماه استفاده نشان داده می شود. توجه داشته باشید موثرترین حالت مصرف روزی دوبار از این دارو می باشد.

فیناستراید –  فیناستراید یک قرص نسخه ای است که با جلوگیری از تبدیل تستوسترون به ماده ای به نام DHC که فولیکول های مو را ضعیف می کند، ریزش موی ژنتیکی را برطرف می کند. یک داروی مورد تایید FDA برای طاسی با الگوی مردانه ، فیناستراید یک بار در روز مصرف می شود و اگر به طور مداوم استفاده شود، میزان موفقیت بالایی در کاهش ریزش موی ژنتیکی دارد.

از آنجایی‌که داروی فیناستراید دارویی برای حل مشکلات پروستات در مردان است، مصرف آن برای خانم‌ها ممکن است باعث بروز برخی مشکلات هورمونی شود. مصرف این دارو به‌خصوص برای خانم‌های باردار یا افرادی که در سنین بارداری قرار دارند، اکیدا ممنوع است. چراکه ترکیبات آن بر روی جنین اثر گذاشته و ممکن است اختلالاتی در دستگاه تناسلی او ایجاد کند. این موضوع درباره جنین پسر جدی‌تر بوده و می‌تواند باعث تغییرات در شکل ظاهری آلت تناسلی او نیز بشود.

پزشکان توصیه می‌کنند که خانم‌های باردار تا حد امکان از داروی فیناستراید دور شوند. چراکه حتی تماس پوستی با آن نیز می‌تواند باعث بروز برخی مشکلات در آن‌ها شود. نکته مهم اینکه اگر همسر خانم از این دارو استفاده می‌کند، بهتر است در دوران مصرف اقدامی برای بارداری صورت نگیرد.

سوزان بارد، پزشک و متخصص پوست در نیویورک توضیح می‌دهد که در حالی که «نتایج برای هر دو دارو بسیار قابل پیش‌بینی است»، برخی عوارض جانبی ایجاد می‌شوند که می‌تواند شامل تحریکات پوستی و سردرد با ماینوکسیدیل، و کاهش میل جنسی یا اختلال عملکرد جنسی با فیناستراید باشد.

منتظر نباشید که علائم ریزش مو به زودی برطرف شود، احتمال اینکه از آسیب های برگشت ناپذیر جلوگیری کنید بیشتر است.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=18273
  • منبع : سلامت نیوز

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.