• امروز : چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 15 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

چگونه پیامک‌های جعلی و واقعی سامانه ثنا را تشخیص دهیم؟

  • کد خبر : 17984
  • ۰۱ تیر ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۰
چگونه پیامک‌های جعلی و واقعی سامانه ثنا را تشخیص دهیم؟
سامانه ثنا یا همان ابلاغ الکترونیک قضائی که برای رفاه حال مردم راه اندازی شده، ابزاری شده است برای سوء استفاده افراد سودجوء تا از این طریق جیب مردم را خالی کنند این در حالی است که بارها هشدار داده شده که هر پیامکی مربوط به این سامانه نیست اما همچنان عده ای از هموطنان تفاوت بین پیامک های جعلی و اصلی این سامانه را نمی دانند.

به گزارش تسریر، در ابتدا لازم است توضیحی در مورد این سامانه ارائه شود اینکه هر فردی که به سن قانونی رسیده باشد، می تواند با ورود به این سامانه ثبت نام کرده و با ورود اطلاعات شخصی اعم از کد ملی و شماره تماس و غیره، پرونده های احتمالی قضائی خود را از این طریق پیگیری کند براین اساس برای پیگیری پرونده های قضائی دیگر نیاز به حضور فیزیکی نیست.

مزایای استفاده از این سامانه جلوگیری از اتلاف وقت و کاغذ بازی های اداری است. کلاهبرداران از این مزایا به نفع خودشان استفاده کرده و دامی را برای افرادی که دانش کمتری نسبت به اینگونه تکنولوژی دارند، پهن می کنند در حالی که تنها راه مقابله با این گونه شیادان این است که فریب هر پیامکی را نخورید و وارد هر لینکی که در این پیامک ها به آن اشاره می شود، نشوید.

شیوه کلاهبرداری از طریق پیامک های جعلی سامانه ثنا

از آن جهت این مساله حائز اهمیت است که متاسفانه در طول سال پرونده های بسیاری در زمینه کلاهبرداری از طریق پیامک جعلی سامانه ثنا تشکیل می شود. شیادان با جعل آدرس اینترنتی سامانه ثنا یک پیامک که شبیه ابلاغیه قضائی است و با این عنوان که شکایت شما در این سامانه ثبت شد، قربانی را به یک صفحه جعلی هدایت می کند و قربانی بر روی لینکی که اعلام شده کلیک کرده و به محض کلیک بر روی این لینکف بک بدافزار در گوشی قربانی نصب می شود که به محتوای همه پیامک ها دسترسی دارد و از سوی دیگر اطلاعات بانکی قربانی در اختیار کلاهبردار قرار می گیرد و به این شیوه حساب بانکی افراد به راحتی تخلیه می شود. این در حالی است که دریافت مبالغ از قربانیان در ابتدا بسیار ناچیز است به همین دلیل افراد به راحتی فریب خورده و با این تصور که مبلغ ناچیزی است وارد لینک های جعلی می شود اما در کسری از ثانیه تمام حساب افراد تخلیه می شود.

لازم است هموطنان مهم ترین و اصلی ترین تفاوت های بین پیامک های اصلی و جعلی سامانه ثنارا بدانند تا به راحتی فریب شیادان را نخورده و در دام آن ها گرفتار نشوند. هر فردی در هر سطح از دانش سایبری قرار داشته باشد با اطلاع از این موارد به هیچ عنوان فریب نخورده و شیادان را در اهداف خود ناکام می گذارند.

اولین تفاوت/ برای مشاهده ابلاغیه های قضائی نیازی به هیچ گونه پرداختی نیست

این در حالی است که بارها گفته شده برای مشاهده ابلاغ قضائی به هیچ عنوان نیاز به پرداخت هیچ گونه وجهی نیست براین اساس نخستین تفاوت پیامک های اصلی و جعلی سامانه ثنا همین است که در پیامک های اصلی خبری از دریافت وجه نیست اما در پیامک های جعلی از افراد مبالغ ناچیزی درخواست می شود و در نهایت در صورتی که در حساب افراد پولی باشد، همه مبالغ کسر شده و به سرقت می رود. لازم به ذکر است که هیچ سازمان دولتی و خصوصی در هنگام ارسال ابلاغ‌ها به هیچ عنوان درخواست واریز وجه نقد نمی‌کند براین اساس هموطنان باید هوشیار باشند که هر گونه پیامک از سایر سازمان های دولتی و خصوصی که درخواست وجه داشته، فریب و ترفندی برای کلاهبرداران است براین اساس به هیچ عنوان چنین پیامک هایی را جدی نگرفته و وارد لینک های اعلامی از سوی آن ها نکنند.

دومین تفاوت/ پیامک فقط برای افرادی که ثبت نام کرده اند ارسال می شود

همان طور که گفته شد افرادی که به سن قانونی رسیده اند، می توانند در این سامانه ثبت نام کنند و در صورتی که پرونده ای تشکیل داده باشند یا درخواست خدمتی باشند، برای آن ها پیامک ارسال می شود براین اساس افرادی که به هیچ عنوان در این سامانه ثبت نام نکرده اند در صورتی که چنین پیامکی دریافت کنند اولین سئوال این است که ” من در این سامانه ثبت نام نکرده ام پس چرا باید این پیامک برای من ارسال شود ” به همین دلیل نباید به راحتی به چنین پیامک هایی اعتماد کرده و در این زمینه مطمئن شوند که کلاهبرداری در کار است.

سومین تفاوت/ ابلاغ قضائی برای کسانی که ثبت نام نکرده اند، پیامکی نیست

از سوی دیگر افرادی که در این سامانه ثبت نام نکرده اندف هر گونه ابلاغ قضائی خود را از طریق پیامک دریافت نخواهند کرد بلکه اطلاع رسانی به این افراد از طریق محل سکونت، محل کار افراد و در نهایت از طریق پست انجام می شود.

چهارمین تفاوت/ پیامک های اصلی با شماره شخصی ارسال نمی شود

تفاوت دیگری که در پیامک های اصلی و جعلی دیده می شود این است که در پیامک های جعلی، پیام ها از طریق شماره شخصی یا سر شماره های ناشناس ارسال می شود در حالی که سرشماره قوه‌قضائیه برای ارسال هرگونه شکوائیه، ابلاغ قضایی و سامانه ثنا فقط سرشماره ADLIRAN است.

پنجمین تفاوت/ پیامک ثنا لینک ندارد

یکی دیگر از تفاوت های پیامک های جعلی و اصلی سامانه ثنا این است که در پیامک های اصلی این سامانه لینکی وجود ندارد که افراد را ترغیب کند تا وارد لینک ارسالی شود در حالی که در پیامک های جعلی یک لینک اعلام شده و از افراد می خواهد تا برای مشاهده ابلاغیه قضائی وارد فلان لینک که جعلی است و دارای یک بد افزار برای تخلیه اطلاعات بانکی است، شوند.

در صورت کلیک روی لینک های جعلی چه باید کرد؟

سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در گفت و گو با ایرنا می گوید: هموطنان باید بدانند که ارسال پیامک ها به عناوین مختلف سامانه ثنا آن هم با شماره تلفن های شخصی یا اپراتورهای مختلف تلفن همراه، فریب است و تنها راه ناکام گذاشتن شیادان بی توجهی به این پیامک ها است.

وی در پاسخبه این سئوال که در صورت کلیک بر روی لینک های جعلی این گونه پیامک ها باید چه اقداماتی انجام شود، می گوید: باید به سرعت اینترنت تلفن‌ همراه خود را قطع کنید یا گوشی را خاموش کنید و مجددا روشن کرده و بعد به تنظیمات کارخانه برگردید چون بدافزاری که از طریق لینک جعلی در گوشی نصب شده، می تواند برای دیگران پیامک ارسال کند و دسترسی به محتوای گوشی آن ها داشته باشد براین اساس ضروری است که بلافصاله اینترنت گوشی را قطع کرده و به تتظیمات کارخانه برگردد در این صورت بدافزار غیرفعال می شود.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=17984

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.