به گزارش تسریر به نقل از مارک آپ، به تازگی گزارشی منتشر شده که در آن آمده ۳۳ بیمارستان از ۱۰۰ بیمارستان برتر در آمریکا از ردیاب Meta Pixel در وب سایت های خودشان استفاده می کنند. این ابزار نحوه استفاده کاربران از وب سایت مانند دکمه هایی که انتخاب می کنند یا اطلاعات فرم های یادداشت را برای اهداف تبلیغاتی ردیابی می کند.
طبق این گزارش زمانی که بیماران از طریق وب سایت نوبت معاینه جدیدی می گیرند، نام دکتر، زمان ملاقات و برخی اطلاعات دیگر مثل واکنش آلرژیک به دارویی خاص یا جزئی ترین اطلاعات درباره بیماری به فیسبوک ارسال می شود.
در قانون قابلیت انتقال و مسئولیت بیمه سلامت (HIPAA ) آمده که بیمارستان ها بدون رضایت بیمار، مجاز نیستند اطلاعات سلامت قابل شناسایی آنها را به اشتراک بگذارند و تنها می توانند به صورت ناشناس از داده ها استفاده کرده یا آنها را به اشتراک بگذارند. اما اطلاعاتی که با یک آدرس IP مرتبط است می تواند تحت عنوان داده های قابل شناسایی طبقه بندی شود.
گلن کوهن، مدیر دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد در توضیح این اتفاق گفت: حتی اگر ساختار قانونی اجازه انتشار اطلاعات را بدهد، باز هم انجام آن کاملا خلاف انتظارات بیماران است. آنها فکر میکنند قوانین مربوط به حفظ حریم خصوصی سلامت، در مورد خودشان و اطلاعاتشان رعایت میشود.
در این باره، یکی از سخنگویان متا گفت که فیسبوک فیلترهایی دارد که دادههای حساس ارسال شده از طریق کسبوکارهای حوزه سلامت را شناسایی و حذف میکند. هنوز مشخص نیست دادههای ارسال شده از سوی بیمارستانها به فیسبوک از طریق این فیلترها شناسایی میشود یا خیر.
گفتنی است پس از انتشار این گزارش هفت بیمارستان ابزار Meta Pixel را از وبسایتهای خود حذف کردند.