• امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

آزمایش موفق دارویی برای درمان سرطان آندومتر

  • کد خبر : 17703
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۰
آزمایش موفق دارویی برای درمان سرطان آندومتر
دوستارلیماب (Dostarlimab) دارویی با فعالیت ضدتوموری بادوام برای درمان سرطان پیشرفته و عودکننده آندومتر است که پس از آزمایشات بالینی نرخ پاسخ امیدوارکننده‌ای از خود نشان داد.

به گزارش تسریر،  آندومتر شایع‌ترین سرطان بدخیم زنان در ایالات‌متحده و میزان بروز آن در سطح جهانی رو به افزایش است. درمان پیشرفت آن در بیماران معمولاً یک سال دوام دارد و پس از آن هیچ درمانی پاسخ‌گو نیست. بنابراین گزینه‌های درمانی بیشتری مورد نیاز است. بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از سرطان‌های آندومتر (EC) با کمبود پروتئین‌های ترمیم تطابق نداشتن (MMRd) یا بی‌ثباتی بالای ریزماهواره‌ها (MSI-H) مرتبط است؛ ویژگی‌هایی که تومور را نسبت به مهارکننده‌های وارسی ایمنی حساس‌تر می‌کند.

هیچ درمان استاندارد و تأییدشده‌ای برای EC پیشرفته تا پیش از توسعه رژیم‌های دارویی حاوی پلاتین وجود نداشت و دوکسوروبیسین (Doxorubicin)، پاکلیتاکسل (paclitaxel) هفتگی و هورمون درمانی رایج‌ترین گزینه‌ها برای درمان آن محسوب می‌شد تا این‌که چندین کارآزمایی بالینی در دو فاز I و II نشان داد مهارکننده‌های وارسی ایمنی دارای فعالیت‌های بالینی مرتبط با سرطان پیشرفته آندومتر MMRd هستند.

فاز اول کارآزمایی بالینی گارنت (GARNET، مشارکت‌کنندگان با تومورهای سخت پیشرفته) به ارزیابی سطح ایمنی، تحمل‌پذیری و فعالیت ضد توموری دوستارلیماب به‌عنوان یک مهارکننده وارسی ایمنی ضد PD1 (پروتئین گیرنده مرگ برنامه‌ریزی‌شده -۱ (Programmed cell death protein 1) که مهارکننده سلول‌های T و یک عامل کلیدی در ایجاد انواع سرطان‌ها است) در بیماران مبتلا به این نوع از تومورها پرداخت. گروه A1 بزرگترین گروه بیماران مبتلا به این بیماری محسوب می‌شود که تا به امروز با یک درمان تک‌عاملی یا تک‌درمانی ضد PD-1 مورد مطالعه قرار گرفته است و شامل بیماران مبتلا به EC عودکننده یا پیشرفته MMRd یا MSI-H بود که قبلاً یک رژیم حاوی پلاتین دریافت کرده بودند. این گروه پس از دریافت دوستارلیماب، فعالیت بالینی قابل‌توجه، پاسخ‌های بادوام و پروفایل ایمنی مطلوبی را بدون کاهش کیفیت زندگی نشان دادند.

به‌این‌ترتیب دوستارلیماب تأیید سریعی را در مقابله با سرطان در جامعه پزشکی به دست آورد و به‌رغم این‌که هنوز هیچ مطالعه تصادفی با این دارو انجام نشده بود، تعیین شد که پس از دریافت یک رژیم حاوی پلاتین، دوستارلیماب تک‌عاملی باید درمان انتخابی برای مبتلایان به MMRd EC پیشرفته و حتی گزینه ارجح نسبت به هر درمان دیگری باشد. انتخاب بیماران مبتلا به EC برای مهارکننده‌های وارسی ایمنی با استفاده از نشانگر زیستی پیش‌بینی‌کننده MMRd می‌تواند دستیابی به شرایط بهداشتی کارآمدتر و پایدارتر را تسهیل کند و نیاز به استفاده از ترکیب‌های سمی‌تر را که منجر به پزشکی شخصی‌شده می‌شود کاهش دهد.

پزشکی شخصی‌شده چیست؟

پزشکی شخصی‌شده، شخصی‌سازی‌شده یا پزشکی دقیق به مدلی از پزشکی اطلاق می‌شود که افراد را به گروه‌های مختلف با تصمیمات، اقدامات، مداخلات، داروها یا محصولات پزشکی متفاوت تقسیم می‌کند که بر اساس پاسخ پیش‌بینی‌شده یا خطر ابتلاء به بیماری برای هر بیمار طراحی شده است. ایده موجود در ایجاد این نوع از پزشکی، تطبیق مراقبت‌های بهداشتی و سلامتی براساس ترکیب ژنتیکی منحصربفرد برای هر انسان محسوب می‌شود.

پزشکی شخصی‌شده به‌دنبال شیوه‌های مختلف ابتلاء به یک بیماری در افراد گوناگون و نحوه پاسخ هر بیمار به درمان‌های موجود برای آن به‌وجود آمده است که دنیای پزشکی را به مراقبت‌های بهداشتی دقیق‌تر، قابل‌پیش‌بینی‌تر و قدرتمندتر برای هر بیمار سوق می‌دهد. درک فزاینده بشر از ژنتیک و ژنومیک، همچنین چگونگی ایجاد سلامتی، بیماری و پاسخ‌های دارویی که در هر فرد ایجاد می‌کنند به پزشکان این امکان را می‌دهد که برای بسیاری از بیماری‌ها و شرایطی که سلامت انسان را با خطر مواجه می‌کنند، شیوه‌های پیشگیری بهتر، تشخیص‌های دقیق‌تر، تجویز داروهای ایمن‌تر و درمان‌های مؤثرتر ارائه دهند.

درمان آندومتر با دوستارلیماب

در مطالعه فاز یک گرنت با هدف ارزیابی اثربخشی تک‌درمانی دوستارلیماب در بیماران مبتلا به تومورهای سخت پیشرفته یا عودکننده، محققان به بیماران ۵۰۰ میلی‌گرم دوستارلیماب به‌صورت وریدی (IV) هر سه هفته چهار دوز تزریق کردند و به‌دنبال آن ۱۰۰۰ میلی‌گرم دوستارلیماب وریدی هر شش هفته تا زمان حصول پیشرفت، توقف یا درمان بیماری تجویز شد. نقاط پایانی اولیه شامل ارزیابی فعالیت ضد توموری، ایمنی و تحمل‌پذیری بود.

شرط مشارکت در این دوره درمانی نیز این بود که بیماران در حین یا بعد از درمان در رژیم درمانی حاوی پلاتین پیشرفت داشته باشند؛ دو یا چند خط قبلی درمان برای بیماری عودکننده یا پیشرفته را دریافت کرده باشند، بیماری آن‌ها در ابتدا قابل اندازه‌گیری بوده باشد و آنتی‌بادی PD-L1 آن‌ها دست‌نخورده باشد. در بررسی تأثیر دوستارلیماب مشخص شد که هر دو گروه مشارکت‌کننده که دارای ویژگی‌های نسبتاً یکسانی بودند براساس میزان پاسخ تومور و دوام این پاسخ نشانه‌های تحت تأثیر تسریع‌شده‌ای از خود نشان دادند.

دوستارلیماب، درمانی با نرخ پاسخ‌امیدوارکننده

دوستارلیماب، تک‌عاملی با نام تجاری جمپرلی (Jemperli) نرخ بالای اثرگذاری خود را طی آزمایش روی دو گروه توسعه‌یافته فاز اول کارآزمایی بالینی گارنت به اثبات رساند. درواقع مشخص شد که احتمال باقی‌ماندن اثر آن طی ۲۴ ماه تا ۸۳.۷ درصد بالا است. تک‌درمانی دوستارلیماب در دو گروه A1 و A2 توسعه‌یافته طی مطالعه گارنت به‌ترتیب شامل بیماران مبتلا به سرطان‌های آندومتر پیشرفته و عودکننده dMMR/MSI-H و MMRp/MSS بود و بررسی اثربخشی و ایمنی آن بویژه پس از سومین تحلیل موقت از پیش‌تعیین‌شده، حاوی میانگین پیگیری ۲۷.۶ ماه برای گروه اول و ۳۳ ماه برای گروه دوم می‌شد.

از تاریخ قطع داروها در یکم نوامبر ۲۰۲۱، نرخ پاسخ کلی (ORR) در گروه A1 برابر با ۴۵.۵ درصد، شامل ۲۳ پاسخ کامل یا CR (۱۶.۱ درصد)، ۴۲ پاسخ جزئی یا PR (۲۹.۴ درصد)، ۲۱ مبتلا به بیماری پایدار یا SD (۱۴.۷ درصد)، ۵۱ مبتلا به بیماری پیش‌رونده یا PD (۳۵.۷ درصد) و شش بیمار غیرقابل ارزیابی (۴.۲ درصد) بود. ORR در گروه A2 برابر با ۱۵.۴ درصد و شامل چهار CR (۲.۶ درصد)، ۲۰ PR (۱۲.۸ درصد)، ۲۹ SD (۱۸.۶ درصد)، ۸۸ PD (۵۶.۴ درصد) و ۱۵ بیمار غیرقابل ارزیابی بود.

میانگین زمان CR در دو گروه به ترتیب ۲.۷۹ و ۲.۸۱ ماه و میانگین PR برابر با ۲.۶۹ و ۲.۷۹ ماه بود. میزان کنترل بیماری در گروه A1 برابر با ۶.۰۱ درصد و در گروه A2 برابر با ۳۴ درصد بود. ۵۴ بیمار (۸۳.۱ درصد) از مشارکت‌کنندگان گروه اول و ۹ بیمار (۳۷.۵ درصد) از مشارکت‌کنندگان گروه دوم نیز همواره شاهد تداوم نرخ پاسخ‌گویی دوستارلیماب هستند. مدت زمان متوسط پاسخ (DOR) در گروه اول به دست نیامده است ولی در گروه دوم برابر با ۱۹.۴ ماه است.

احتمال حفظ پاسخ‌ها نیز برای گروه‌های A1 و A2 به ترتیب برابر با ۹۶.۸ درصد و ۸۲.۶ درصد طی شش ماه، ۹۳.۳ درصد و ۶۰.۳ درصد طی ۱۲ ماه و ۸۳.۷ درصد و ۴۴.۲ درصد در ۲۴ ماه است. با فرض ۴۰.۱ درصد بودن در ۲۴ ماه، میانگین بقای بدون پیشرفت (PFS) برای گروه اول شش ماه و با احتمال ۹.۴ درصد بودن در ۲۴ ماه برای گروه دوم، ۲.۷ ماه تعیین شد. برای گروه A1 با احتمال ۶۰.۵ درصد طی ۲۴ ماه، میانگین بقای کلی (OS) به‌صورت NR (بدون پاسخ) و برای گروه A2 با احتمال ۳۸.۴ درصد در ۲۴ ماه برابر ۱۶.۹ ماه تعیین شده است.

عوارض جانبی دوستارلیماب

دریافت‌کنندگان یک یا چند دوز دوستارلیماب به تعداد ۳۱۴ نفر، تنها عوارض جانبی درجه یک یا دو از خود نشان دادند که قابل کنترل بوده و درمجموع ۲۷ بیمار (۸.۶ درصد) درمان را به دلیل عوارض جانبی(AE) مربوط به درمان (TRAE) قطع کردند. بااین‌حال تاکنون هیچ مرگ‌ومیری در گروه‌های مشارکت‌کننده گزارش نشده است.

شایع‌ترین عوارض جانبی که در ۲۰ درصد از بیماران مشاهده شد عبارت بود از احساس خستگی (۱۷.۸ درصد)، اسهال (۱۴.۶ درصد)، حالت تهوع (۱۳.۷ درصد) و احساس ضعف (۱۱.۸ درصد) با درجات گوناگون و شایع‌ترین عوارض درجه سه یا چهار در کمتر از دو درصد از بیماران شامل کم‌خونی و افزایش ترانس‌آمیناز بود. عوارض جانبی جدی که در دو درصد بیماران مشاهده شد نیز شامل سپسیس، آسیب حاد کلیه، عفونت مجاری ادراری، درد شکمی و تب بود و TRAEهایی که منجر به قطع درمان شد عبارت بودند از افزایش آلانین آمینوترانسفراز (۱.۶ درصد) و آسپارتات آمینوترانسفراز (یک درصد) و همچنین پنومونی (یک درصد).

دوستارلیماب تنها درمان PD-1 است که از نظر بالینی با برنامه دوز شش هفته‌ای در سرطان آندومتر مورد آزمایش قرار گرفته است؛ بااین‌حال میزان اثرگذاری این داور به‌عنوان درمان قطعی برای سرطان نیازمند بررسی‌های بیشتر است.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=17703

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.