به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایرنا، اکنون هزاران نفر با دستگاههای هوشمند خود صحبت میکنند تا لیست خواروبار خود را تهیه کنند. دانشجویان شاید نکات مهم را در کلاس تایپ کنند بهجای آنکه یادداشتبرداری کنند. ما اغلب یادآورهای تقویم را بهجای نوشتن روی تقویم دیواری در تلفنهای هوشمند خود تایپ یا دیکته میکنیم. مردم در سراسر جهان و در طیف گستردهای، عمدتاً از دستگاههای دیجیتال برای ضبط چیزهایی استفاده میکنند که میخواهند به خاطر بسپارند.
به نظر میرسد این چیز خوبی نباشد. مجموعه قابل توجهی از شواهد نشان میدهد که نوشتن با دست ارتباطات مغزی متفاوت و پیچیدهتری را تحریک میکند که برای رمزگذاری اطلاعات جدید و شکلگیری خاطرات ضروری است.
جدیدترین مطالعه در حمایت از این ایده بهتازگی منتشر شده است. محققان نروژی از دانشجویان دانشگاه خواستند تا با استفاده از یک قلم دیجیتال روی صفحه لمسی یا با استفاده از یک انگشت تکتک کلمات را بنویسند و در عین حال فعالیت الکتریکی مغزشان را با استفاده از الکتروانسفالوگرام با چگالی بالا (EEG) اندازهگیری کنند.
آنها دریافتند که الگوهای اتصال مغز برای شرکتکنندگانی که با دست مینوشتند در مقایسه با افرادی که تایپ میکردند، بسیار پیچیدهتر و گستردهتر بود. این نشان میدهد که حرکات کنترلشده دست که هنگام نوشتن رخ میدهد، به الگوهای مکانی و زمانی در مغز منجر میشود که یادگیری را تقویت میکند.
این مطالعه به تعداد زیادی از تحقیقات قبلی اضافه میشود که نشان میدهد نوشتن با دست، مغز را بهگونهای فعال میکند که سایر اشکال ثبت اطلاعات این کار را نمیکنند.
یک بررسی سیستماتیک در سال ۲۰۲۲ که توسط یک دانشجوی دکترا در دانشگاه لوئیزویل انجام شد، دادههای ۳۳ مطالعه را ترکیب کرد تا ارزیابی کند که آیا یادداشتبرداری با دست در مقابل تایپکردن بر عملکرد دانشآموزان در آزمونها تأثیر میگذارد یا خیر. این بررسی نشان داد دانشآموزانی که یادداشتهای دستنویس مینوشتند، در آزمونهای مربوط به آن مطالب، در مقایسه با دانشآموزانی که یادداشتها را تایپ میکردند، بهطور قابلتوجهی امتیاز بیشتری کسب کردند.
اما برای بهرهمندی از مزایای نوشتن با دست، لازم نیست دانشجو باشید. در مطالعهای که محققان ژاپنی در سال ۲۰۲۱ انجام دادند، نشان داد شرکتکنندگانی که اطلاعات را روی کاغذ ثبت میکردند، نسبت به افرادی که اطلاعات مشابهی را در گوشی هوشمند ثبت میکردند، فعالیت مغزی بیشتری نشان میدادند. علاوه بر این، شرکتکنندگانی که در تقویم خود مینوشتند، اطلاعات را ۲۵درصد سریعتر از کسانی که آنها را در گوشی هوشمند تایپ کردهاند، به خاطر میآورند.
علاوه بر این، تحقیقات قبلی نشان میدهد که نوشتن با دست در رشد مغز کودکان ضروری است. این مطالعه از کودکان پنجساله و پیشسواد خواسته شد تا در حین انجامِ اسکن MRI عملکردی حروف را بنویسند، تایپ کنند و ردیابی کنند. دانشآموزانی که با دست مینوشتند تنها کسانی بودند که فعالیت مغز را در مداری از مغز نشان دادند که در یادگیری خواندن استفاده میشد.
اگر لازم است چیزی را به خاطر بسپارید، آن را یادداشت کنید! شواهد روشنی وجود دارد که نشان میدهد عمل نوشتن به ما کمک میکند تا یاد بگیریم و به خاطر بسپاریم.
انتهای پیام