به گزارش تسریر، مینو محرز درباره ابتلای تعدادی از هموطنان به مشکلات گوارشی نظیر اسهال، اظهار داشت: علت شیوع اسهال، نوعی ویروس از دسته “آنترو ویروس”هاست که عمدتا در فصلهای گرم شایع میشوند.
وی افزود: این ویروس عمدتا از راه مواد غذایی و آب آلوده انتقال مییابد و معمولاً ویروس به طور مستقیم از انسان به انسان منتقل نمیشود بلکه در صورتی که فرد مبتلا، دستهای خود را پس از اجابت مزاج به خوبی نشوید و اقدام به تهیه غذا کند، این ویروس میتواند به افراد سالم منتقل شود.
وی ادامه داد: علائم بیماری شامل اسهال شدید است که گاهی با تهوع و استفراغ همراه است.
محرز تصریح کرد: به دلیل از دست رفتن آب و الکترولیتهای بدن در مبتلایان، بیماران باید به مراکز درمانی مراجعه و مایعات کافی مصرف کنند. برای این افراد سرم تجویز میشود و این بیماری خیلی نگرانکننده نیست.
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری با اشاره به اینکه افراد باید میوهها و سبزیجات را به خوبی شستوشو دهند، بیان کرد: شستن میوهها و سبزیجات اهمیت فراوانی دارد، به خصوص سبزیجات ممکن است دارای انگلها و میکروبهای مختلفی باشند؛ همچنین با گرم شدن هوا، بیماریهایی نظیر وبا نیز ممکن است از طریق مصرف سبزیجات آلوده شیوع پیدا کند بنابراین مردم پس از خرید سبزی، گِلهای روی آن را بشویند و سپس آن را چند دقیقه در آب و مایع ظرفشویی قرار دهند تا تخم انگلها از آن جدا شود و سپس دوباره آن را شستوشو دهند.
محرز با بیان اینکه بیماران در پی بروز مشکلات گوارشی ناشی از ویروس، به هیچ وجه نباید آنتیبیوتیک مصرف کنند، تاکید کرد: خطر مقاومت میکروبها نسبت به داروهای آنتیبیوتیک، یک خطر جدی است که در پی مصرف بیرویه آنتیبیوتیک ایجاد میشود.
به گفته این پزشک متخصص بیماریهای عفونی، به دلیل سرانه بالای مصرف و تجویز بیرویه آنتیبیوتیک در ایران، این داروها دیگر بر بسیاری از بیماران بستری در بیمارستانها تأثیر نمیگذارد و در نتیجه باعث مرگ و میر آنها میشود.