• امروز : یکشنبه, ۲۷ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 17 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
محققان چینی می گویند؛

برخی انواع آلودگی هوا برای سلامت بدترند

  • کد خبر : 16315
  • ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۹
برخی انواع آلودگی هوا برای سلامت بدترند
به گفته محققان، قرار گرفتن در معرض سطوح بالای ذرات آلودگی هوا می تواند خطر مرگ ناشی از سکته مغزی را افزایش دهد.

به گزارش تسریر به نقل از مدیسن نت، محققان می‌گویند این خطر در مورد ذرات با کوچک‌ترین اندازه که می‌توانند به اعماق ریه‌ها نفوذ کنند، بیشتر است.

«هالیانگ لین»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه سان یات سن چین، گفت: «آلودگی هوا با خطر بیشتر سکته مغزی مرتبط است و سکته مغزی عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است.»

لیندر ادامه افزود: «آنچه کمتر شناخته شده است این است که اندازه‌های مختلف ذرات معلق چگونه بر این خطر تأثیر می‌گذارد. تحقیقات ما نشان داد که اندازه ذرات آلودگی هوا ممکن است بر خطر مرگ در اثر سکته مغزی تأثیر بگذارد.»

این مطالعه تهدید ناشی از سه اندازه ذرات آلودگی هوا را مورد بررسی قرار داد که شامل جامدات یا مایعات معلق در هوا است.

قطر ذرات زیر میکرون (PM۱) کمتر از ۱ میکرون است. این آلودگی شامل دوده و دود است. قطر ذرات ریز (PM۲.۵) کمتر از ۲.۵ میکرون است و شامل خاکستر حاصل از احتراق زغال سنگ است. ذرات معلق قابل تنفس (PM۱۰) که شامل گرد و غبار سیمان است، کمتر از ۱۰ میکرون قطر دارند.

لین گفت: «مطالعه ما شامل PM۱ است که ممکن است به قدری کوچک باشد که عمیقاً در ریه‌ها وارد شود، از بافت ریه عبور کند و در جریان خون گردش کند.»

وی افزود: «دستیابی به درک عمیق‌تر از عوامل خطر در اندازه‌های ذرات معلق و میزان تأثیرات احتمالی آنها ممکن است به کاهش تعداد مرگ‌ومیرها و بهبود نتایج برای افراد مبتلا به سکته کمک کند».

محققان داده‌های بیش از ۳.۱ میلیون بستری شدن در بیمارستان در چین را به دلیل سکته مغزی ایسکمیک ناشی از لخته شدن خون و سکته هموراژیک ناشی از خونریزی در مغز بررسی کردند. میانگین سنی بیماران ۶۷ سال بود و ۱ درصد در حین بستری شدن در بیمارستان بر اثر سکته جان خود را از دست دادند.

محققان میانگین قرار گرفتن بیماران در معرض آلودگی هوا را در هفت روز قبل از بستری شدن در بیمارستان به دلیل سکته مغزی و همچنین میانگین قرار گرفتن روزانه آنها در سال گذشته را تعیین کردند.

محققان به این نتیجه رسیدند که افزایش هر ۱۰ میکروگرم در سانتی‌متر مکعب هوا (میکروگرم بر متر مکعب) قرار گرفتن در معرض ذرات معلق در سال با افزایشخطر مرگ بر اثر سکته مرتبط است. همچنین با ۲۴ درصد خطر بیشتر قرار گرفتن در معرض PM۱، ۱۱ درصد خطر بیشتر قرار گرفتن در معرض PM۲.۵ و ۹ درصد ریسک بیشتر قرار گرفتن در معرض PM۱۰ مرتبط است.

قرار گرفتن میانگین هفت روز در معرض ذرات معلق شامل ۶ درصد خطر بیشتر قرار گرفتن در معرض PM۱، ۴ درصد افزایش خطر قرارگیری در معرض PM۲.۵ و ۳ درصد افزایش خطر با قرارگیری در معرض PM۱۰ بود.

با این حال، محققان دریافتند که کاهش قرار گرفتن در معرض PM۱۰ بیشترین تأثیر را در کاهش مرگ و میر ناشی از سکته دارد.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=16315

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.