• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

پزشکان خانواده دلسرد شده‌ اند

  • کد خبر : 14980
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۰
پزشکان خانواده دلسرد شده‌ اند
عضو شورای عالی نظام پزشکی، از اینکه برنامه پزشکی خانواده در طول سال‌های گذشته به صورت جزیره‌ای اجرا شده است، از دست‌اندرکاران امر انتقاد کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، لاله تدین، با اشاره به اینکه تنها اتفاق مثبت کارشناسی شده برای تعیین و تعریف میزان و مجرای پرداخت حقوق مراقبین سلامت در آذر ۱۳۹۸ رخ داد، افزود: در طول یک دهه اجرای برنامه پزشک خانواده، متأسفانه گوش شنوایی برای مطالبه گری بر حق دست‌اندرکاران برنامه پزشک خانواده وجود نداشته است.

وی با اشاره به اینکه به رغم تکلیف قانونی و با تعریف و تعیین منابع مالی در برنامه چهارم و پنجم و ششم توسعه و تعهد وزرای بهداشت بر گسترش و اجرای کشوری برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در هنگام ارائه برنامه‌های خود در صحن علنی مجلس و کسب رأی اعتماد؛ سوال مکرری که به ذهن همگان خطور می‌کند این است که سرانجام چه خواهد شد، اظهار کرد: قطعاً ماحصل اجرای جزیره‌ای یک دهه برنامه پزشک خانواده صد درصد مطلوب نبوده و نباید هم باشد و نمی‌توان در یک بستر نامناسب و نادیده گرفتن حقوق تیم پزشکی خانواده در نبود زیرساخت‌های لازم فرهنگی، اجتماعی و سخت افزاری و نرم افزاری انتظار رسیدن به کمال مطلوب را داشت.

تدین با طرح این پرسش که آیا تلاش برای طراحی زیرساخت‌های لازم به منظور اجرای برنامه کشوری در حال انجام است، افزود: در طول یک دهه اجرای برنامه پزشک خانواده، متأسفانه گوش شنوایی برای مطالبه گری برحق دست‌اندرکاران وجود نداشته و تنها اتفاق مثبت کارشناسی شده؛ ضرورت تعیین و تعریف مبلغ و مجرای پرداختی حقوق مراقبین سلامت در آذر ۱۳۹۸ بود که بر اساس آن مراقبین سلامت حقوقشان را متناسب با بسته‌های خدمات بهداشتی و به میزان حداقل برابر با حقوق اداره کار دریافت می‌نمودند که این مهم فقط در سه ماه از سال ۱۴۰۰ رخ داد و سپس متوقف شد.

عضو شورای عالی نظام پزشکی با بیان اینکه در دهه اول اجرای برنامه پزشک خانواده، فرهنگ مراجعه بیماران دستخوش تغییراتی شد که البته دستاوردهایی نیز به دنبال داشت، تصریح کرد: کاهش بار مراجعات و دریافت بسیاری از خدمات بهداشتی و درمانی در قالب ویزیت، مشاوره آنلاین و تلفنی، شناسایی بیماران پرفشار خون و دیابت با مراقبت‌های لازم و نیز درمان و پیگیری بیماران طی دو سال و اندی که از پاندمی کرونا می‌گذرد، همگی حاصل یک دهه تلاش همکاران در برنامه پزشک خانواده بوده است.

تدین ادامه داد: به طور حتم وضعیتِ حال حاضر کشورهای پیشرفته که پیشتاز برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع هستند حاصل دهه‌ها فعالیت و تقویت صنعت بیمه بوده و در سال‌های نخستین اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع ایجاد نشده است، لذا آنچه در دهه اول رخ می‌دهد، هزینه کرد نبوده بلکه سرمایه گذاری برای اصلاح ساختار نظام سلامت در هر کشوری است.

وی با اشاره به اینکه آغاز به کار دولت سیزدهم و وزارت بهداشت با دفاع از پزشک خانواده و نظام ارجاع بود، اما اولین مصوبات ستاد کشوری روی گردانی از مصوبه آذر ۹۸ بود، خاطرنشان کرد: این امر موجی از دلسردی و اعتراض و قطع امید از وزارت بهداشت دولت سیزدهم برای ارتقای برنامه پزشک خانواده و گسترش کشوری آن را به دنبال داشت.

تدین افزود: اتفاقی که مراقبین سلامت را به پیش از آذر ۹۸ و پزشکان خانواده را به قبل از آغاز تیرماه سال ۹۱ برگرداند و مطالبه برحق تعیین سرانه و پرداخت جداگانه به مراقبین سلامت را به عنوان یک خواسته برحق، همچنان بدون جواب باقی گذاشت.

عضو شورای عالی نظام پزشکی در بیان مطالبات تیم پزشکی خانواده اذعان کرد: تعیین سرانه عادلانه متناسب با گستره خدمات بهداشتی و درمانی؛ تعریف و تعیین حق الزحمه مراقبین سلامت و پرداخت از سوی دانشگاه یا مجرای قانونی دیگر به آنان؛ یکسان نمودن سرانه پزشکان تک شیفت و دو شیفت و تعهد به پرداخت سازمان‌های بیمه گر در موعد قانونی؛ تلاش در جهت ارتقای سطح آموزشی برای تیم پزشکی خانواده؛ اصلاح و ارتقای نسخه اجرایی؛ تجمیع و نشان دار کردن منابع مالی و همچنین بهره گیری از حضور فعال نمایندگان جامعه پزشکی دخیل در اجرای برنامه پزشک خانواده در جایگاه‌های سیاست گذاری از جمله خواسته‌های صریح همکاران فعال در عرصه پزشک خانواده و نظام ارجاع است.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=14980

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.