• امروز : شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 28 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

کاهش بستری با جراحی رباتیک

  • کد خبر : 14670
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۰
کاهش بستری با جراحی رباتیک
نتایج تحقیق جدیدی نشان می‌دهد که جراحی رباتیک در مقایسه با جراحی باز، احتمال بستری مجدد را به نصف (۵۲ درصد) کاهش می‌دهد و کاهش چشمگیر چهار برابری (۷۷ درصد) در شیوع لخته‌های خون (ترومبوز ورید عمقی و آمبولی ریوی)، یکی از دلایل مهم کاهش سلامت و بیماری را نشان می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر به نقل از مدیکال نت، زمانی که فعالیت بدنی بیماران که از طریق ردیابی گام‌های روزانه بر روی یک حسگر هوشمند پوشیدنی ارزیابی شد، استقامت و کیفیت زندگی نیز افزایش یافت.

محققان می‌گویند: این یافته‌ها تاکنون قوی‌ترین مدرک را در مورد مزایای بیمار از جراحی به کمک ربات ارائه می‌دهد و اکنون به موسسه ملی تعالی بهداشت و مراقبت انگلستان(NICE) اصرار می‌کنند تا آن را به‌عنوان یک گزینه بالینی در سراسر بریتانیا برای تمام جراحی‌های بزرگ شکم از جمله روده بزرگ، دستگاه گوارش و  بیماری‌های زنان در دسترس قرار دهد.

جیمز کاتتو، محقق ارشد، پروفسور جراحی اورولوژی گروه سرطان‌شناسی و متابولیسم دانشگاه شفیلد عنوان کرد: این یک یافته مهم است. با استفاده از این جراحی پیشرفته زمان بستری شدن در بیمارستان کاهش می‌یابد و بهبودی سریع‌تر می‌شود. در نهایت این نوع جراحی مشکل کمبود تخت برای بیماران را کاهش و به بیماران امکان بازگشت سریع‌تر به خانه را می‌دهد. با استفاده از این روش جراحی، شاهد عوارض کمتری و بهبودی سریع‌تر خواهیم بود. این تحقیق همچنین به رویه‌های آینده در مراقبت‌های بهداشتی اشاره می‌کند. به‌ زودی ممکن است بتوانیم کمک به بهبودی سریع پس از ترخیص را نیز در نظر داشته باشیم تا مشکلات در حال توسعه را بیابیم.

پروفسور کاتتو افزود: آزمایش‌های قبلی جراحی رباتیک بر نتایج طولانی‌مدت متمرکز شده‌اند. آنها میزان مشابه درمان سرطان و سطوح مشابهی از بهبودی طولانی‌مدت پس از جراحی را نشان داده‌اند. هیچ‌یک به تفاوت‌ها در روزها و هفته‌های بلافاصله پس از جراحی توجه نکرده‌اند.

محقق مشترک، پروفسور جان کلی، پروفسور اوروانکولوژی در بخش جراحی و علوم مداخله‌ای و جراح مشاور در بیمارستان تراست دانشگاه کالج لندن نیز در این رابطه گفت: باوجود اینکه جراحی به کمک ربات به‌ طور گسترده در دسترس است، هیچ  ارزیابی بالینی از مزیت کلی آن برای بهبودی بیماران وجود نداشته است.

وی توضیح داد: در این تحقیق ما می‌خواستیم تعیین کنیم که آیا جراحی به کمک ربات در مقایسه با جراحی باز باعث کاهش زمان سپری شده در بیمارستان، کاهش بستری مجدد و منجر به سطوح بهتر آمادگی جسمانی و کیفیت زندگی می‌شود یا خیر؛ همه این موارد در این تحقیق نشان داده شد.

یافته غیرمنتظره این تحقیق کاهش چشمگیر لخته‌های خون در بیمارانی بود که تحت عمل جراحی رباتیک قرار گرفتند، بود. این نشان دهنده یک جراحی ایمن در بیمارانی است. این جراحی از عوارض بسیار کمتر، تحرک زودهنگام و بازگشت سریع‌تر به زندگی عادی برخوردار است.

برخلاف جراحی باز که در آن جراح به‌ طور مستقیم روی بیمار عمل می‌کند و برش‌های بزرگی در پوست و ماهیچه ایجاد می‌کند، جراحی به کمک ربات به جراحان اجازه می‌دهد تا ابزارهای کم تهاجمی را از راه دور با استفاده از میز فرمان و با کمک نمای سه‌بعدی هدایت کنند. این نوع جراحی در حال حاضر فقط در تعداد کمی از بیمارستان‌های بریتانیا در دسترس است.

جراحی باز همچنان توصیه “استاندارد طلایی” موسسه ملی تعالی بهداشت و مراقبت انگلستان را برای جراحی‌های بسیار پیچیده دارد، اگرچه گروه تحقیقاتی امیدوار است این موضوع تغییر کند.

پروفسور کلی اضافه کرد: با توجه به یافته‌های مثبت، دیدگاه جراحی باز به‌عنوان استاندارد طلایی برای جراحی‌های بزرگ اکنون برای اولین بار به چالش کشیده شده است و امیدواریم که همه بیماران واجد شرایطی که نیاز به اعمال جراحی بزرگ شکم دارند، بتوانند گزینه جراحی رباتیک را انتخاب کنند.

ربکا پورتا، مدیر عامل بنیاد اورولوژی گفت: ماموریت بنیاد اورولوژی ساده است؛ نجات جان افراد و کاهش رنج ناشی از بیماری‌ها و سرطان‌های اورولوژی. ما این کار را از طریق سرمایه‌گذاری در تحقیقات پیشرفته، آموزش پیشرو و حمایت از آموزش متخصصان مراقبت سلامت انجام می‌دهیم تا مطمئن شویم زندگی کمتری نابود خواهد شد. ما مفتخریم که از زمان آغاز به کار خود در ۲۷ سال پیش در مرکز تغییر مرحله درمان و مراقبت از بیماران اورولوژی بوده‌ایم و نتایج این کارآزمایی، درمان و مراقبت بیماران مبتلا به سرطان مثانه را بهبود می‌بخشد.

سرطان مثانه در نتیجه رشد غیرطبیعی بافت که به‌ عنوان تومور شناخته شده، در پوشش مثانه ایجاد می‌شود. در برخی موارد تومور به عضله مثانه گسترش می‌یابد و می‌تواند منجر به سرطان ثانویه در سایر قسمت‌های بدن شود. سالانه حدود ۱۰ هزار نفر در بریتانیا به سرطان مثانه مبتلا می‌شوند و بیش از ۳۰۰۰ مورد برداشتن مثانه و بازسازی آن انجام می‌شود که یکی از گران‌ترین سرطان‌ها از لحاظ درمان است.

کاهش بستری با جراحی رباتیک

یافته‌های کارآزمایی

در ۹ بیمارستان بریتانیا ۳۳۸ بیمار مبتلا به سرطان مثانه غیر متاستاتیک به‌ طور تصادفی به ۲ گروه تقسیم شدند؛ ۱۶۹ بیمار جراحی برداشتن مثانه به کمک ربات با بازسازی درون بدنی(فرایند برداشتن بخشی از شکم برای ساخت مثانه جدید) و ۱۶۹ بیمار جراحی باز برداشتن مثانه انجام دادند.

نقطه پایانی اولیه کارآزمایی مدت اقامت در بیمارستان پس از جراحی بود. به‌ طور متوسط گروهی که به کمک ربات عمل کردند، هشت روز در بیمارستان ماندند که در مقایسه با ۱۰ روز اقامت برای گروه جراحی باز به معنای ۲۰ درصد کاهش بود. بستری مجدد در بیمارستان طی ۹۰ روز پس از جراحی نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافت که ۲۱ درصد برای گروه جراحی با کمک ربات در مقابل ۳۲ درصد برای گروه جراحی باز بود.

۲۰ عوارض ثانویه دیگر در ۹۰ روز، ۶ و ۱۲ ماه پس از جراحی مورد ارزیابی قرار گرفت. این موارد شامل شیوع لخته خون، عوارض زخم، کیفیت زندگی، ناتوانی، استقامت، سطح فعالیت، و بقا (ناخوشی) بود. تمام پیامدهای ثانویه با جراحی به کمک ربات بهبود یافتند یا اگر بهبود نیافته بودند، به‌طور تقریبی با جراحی باز  برابر بودند.

نتایج این تحقیق و تحقیقات قبلی نشان می‌دهد که هم جراحی با کمک ربات و هم جراحی باز به همان اندازه در عود سرطان و طول بقا موثر هستند.

گام‌های بعدی

گروه تحقیقاتی در حال انجام یک تجزیه و تحلیل اقتصادی سلامت برای تعیین سال زندگی تعدیل شده با کیفیت (QALY) است که تاثیر آن بر کمیت و کیفیت زندگی را شامل می‌شود.

یافته‌های این تحقیق در مجله JAMA منتشر شده است.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=14670

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.