• امروز : پنجشنبه, ۲۴ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 14 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

۲۰ دلیل اصلی ریزش موهای شما چیست؟

  • کد خبر : 14630
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۹:۱۰
۲۰ دلیل اصلی ریزش موهای شما چیست؟
ریزش مو به دلایل بسیاری از جمله کاهش وزن، بارداری، فشار های احساسی و افزایش سن می باشد، اما شما می توانید با رعایت برخی از نکات کاربردی این مشکل را برطرف کنید. با ما همراه باشید تا با 20 دلیل اصلی این مشکل و راه های چاره آن آشنا شوید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، مردها به دلیل الگوی طاسی مردانه، بیشتر از زنان در معرض ریزش مو هستند اما نازک شدن و ریزش مو در زنان، متداول و هم چنین ناراحت کننده است. ممکن است دلایلش موقتی باشد. مانند: کمبود یک ویتامین، یا پیچیده تر، مانند مشکلی اساسی در سلامتی بدن باشد.

در اکثر شرایط راه های زیادی برای درمان ریزش موی زنان و مردان وجود دارد اما همه چیز به دلیل آن بستگی دارد. در این بخش از سلامت پوست و مو بنا تمامی دلایل ریزش مو در زنان و مردان را جمع آوری کرده ایم.

۲۰ دلیل اصلی ریزش مو و راه های چاره آن
۱. فشار جسمی:
هر گونه ضربه ی فیزیکی مانند:جراحی، تصادف ماشین، بیماری شدید، و یا حتی آنفولانزا می تواند باعث ریزش موی موقتی شود ، این امر باعث تحریک گونه ای از ریزش مو به نام جریان تلوژن نیز می شود. مو دارای یک چرخه ی عمر منظم است مرحله ی رشد، مرحله ی استراحت و مرحله ی ریزش. دکتر گلاشور متخصص پوست در نیویورک می گوید: «هنگامی اتفاق استرس زایی برای شما رخ می دهد، می تواند بر چرخه ی موی تان تأثیر بگذارد و مو را به مرحله ی ریزش سوق دهد.» ریزش مو معمولاً ۳ تا ۶ ماه پس از ضربه اتفاق می افتد.
چه باید کرد؟

خبر خوب این است که به محض ترمیم بدن، مو دوباره رشد می کند.

۲. تاثیرات بارداری در ریزش مو:
بارداری یکی دیگر از فشارهای جسمی است، که می تواند باعث ریزش مو شود (فشار جسمی و هورمون ها). ریزش مو مرتبط با بارداری بیشتر پس از به دنیا آمدن بچه دیده می شود، تا زمان بارداری.

چه باید کرد؟

اگر شاهد ریزش مو هستید، نگران نباشید، چرا که موها یتان بعد از چند ماه دوباره رشد می کنند.

دلیل اصلی ریزش مو

دلیل اصلی ریزش مو

۳. ریزش مو با مصرف بیش از حد ویتامین آ:
با توجه به آکادمی پوست و مو امریکا، مصرف بیش از حد مکمل ها یا داروهای حاوی ویتامین آ می تواند محرک ریزش مو باشد.

برای حل این مساله چه باید کرد؟

این امر یک دلیل قابل بازگشت ریزش مو است، و به محض دفع ویتامین آ اضافه، مو به رشد طبیعی بازمی گردد.

۴. کمبود پروتئین از دلایل ریزش مو:
با توجه به آکادمی پوست و مو آمریکا، اگر در رژیم غذایی تان پروتئین کافی دریافت نکنید، ممکن است بدن تان با متوقف کردن رشد مو، کمبود پروتئین را جبران نماید.گفته می شود که این امر پس از دو تا سه هفته پس از کاهش دریافت پروتئین اتفاق می افتد.

چه باید کرد؟

منابع بسیاری از پروتئین مانند ماهی، گوشت و تخم مرغ وجود دارد. اگر گوشت یا محصولات حیوانی مصرف نمی کنید، می توانید انواع حبوبات را جایگزین کنید.

۵. الگوی طاسی در مردان سبب ریزش مو می شود:
حدود ۲ نفر از هر ۳ مرد، تا سن ۶۰ سالگی تجربه ی ریزش مو دارند، و اکثر اوقات این امر به دلیل الگوی طاسی آنها است. این نوع از ریزش مو که توسط ترکیب ژن ها و هورمون های جنسی مردانه ایجاد می شود، معمولاً یک الگوی کلاسیک را دنبال می کند ،که مو از ریشه ها ناپدید می شود و باعث ایجاد خط موی M شکل می شود.

چه باید کرد؟

کرم های متداولی مانند مینوکسیدیل و داروهای خوراکی مانند فیناستراید، وجود دارند که می توانند ریزش مو را کاهش داده و حتی باعث رشد دوباره ی مو شوند؛ عمل کاشت مو نیز یک گزینه خوب است.

۶. تاثیر وراثت در ریزش مو:
الگوی ریزش مو در زنان، به نام آندروژنیک آلوپسیا، همان نسخه ی زنانه ی الگوی ریزش مو مردان است ، اگر از خانواده ای هستید که زنان در سن خاصی شروع به از دست دادن مو نمودند، احتمالاً بیشتر در معرض هستید. زنان، برخلاف مردان دچار عقب رفتگی خط مو نمی شوند، در عوض فرقشان بازتر و موها شان به وضوح نازکتر می شود.

چه باید کرد؟

درست مانند مردان، زنان نیز ممکن است از مینوکسیدیل جهت کمک به رشد مو و مراقبت از مو ها؛ بهره ببرند.

۷. هورمون های زنانه از دلایل ریزش مو:
همانطور که تغییرات هورمون های بارداری می تواند باعث ریزش مو شود، تغییر دادن یا کنار گذاشتن قرص های ضد بارداری نیز می توانند باعث این امر شوند. تغییرات در تعادل هورمونی که در زمان یائسگی اتفاق می افتد نیز ،ممکن است دارای نتیجه ی یکسان باشد.

چه باید کرد؟

اگر نسخه ی جدید مشکل است، با پزشکتان در مورد انواع دیگر قرص های ضد بارداری صحبت نمایید. متوقف نمودن قرص های ضد بارداری نیز برخی اوقات می تواند باعث ریزش موقتی مو شود.

۸. فشارهای احساسی از دلایل ریزش مو:
فشار احساسی کمتر از فشار جسمی باعث ریزش مو می شود، اما ممکن است به عنوان مثال، هنگام طلاق، پس از مرگ عزیزان یا هنگام نگهداری از والدین بیمار و سن دار پیش بیاید ؛ با این وجود، اکثرا فشار احساسی باعث ریزش مو نمی شود، بلکه مشکلی که وجود دارد را ،تشدید می کند.

چه باید کرد؟

در چنین شرایطی، ریزش مو به دلیل فشار احساسی، ریزش بالاخره کاهش می یابد ؛ با وجود اینکه دقیقا نمی دانیم که کاهش استرس به موهای تان کمک می کنند یا خیر، اما بد هم نیست.قطعا می تواند تاثیرات مثبتی داشته باشد.

۹. کم خونی باعث ریزش مو می شود:
تقریبا از هر ۱۰ زن مابین ۲۰ تا ۴۹ سال، یک زن به دلیل کمبود آهن (متداول ترین نوع کم خونی) مبتلا به کم خونی است، که به سادگی یکی از دلایل ریزش مو می باشد ؛ برای اطمینان خاطر از ابتلا به این نوع از کم خونی، باید آزمایش خون انجام دهید.

چه باید کرد؟

یک مکمل آهن ساده می تواند مشکل را برطرف نماید ؛ علاوه بر ریزش مو، دیگر علائم کم خونی عبارتند از؛ خستگی، سردرد، سرگیجه، رنگ پریدگی و سردی دست ها و پاها.

۱۰. کم کاری تیروئید از دلایل ریزش مو:
این غده ی کوچک درون گردن، هورمون هایی ترشح می کند که برای سوخت و ساز، رشد و نمو ضروری است، هنگامی که هورمون کافی تولید نمی کند باعث ریزش مو می شود ؛ پزشک می تواند طی آزمایشاتی دلیل کم کاری این غده را کشف کند.

چه باید کرد؟

داروهای مصنوعی تیروئید مشکل را برطرف می کنند ؛ هنگامی که سطح تیروئیدتان به حالت طبیعی بازگشت، ریزش موی تان نیز خود به خود کاهش می یابد.

۱۱. کمبود ویتامین ب از دلایل ریزش مو:
این که این مورد ،چندان متداول نیست، اما سطوح پایین ویتامین ب از دلایل دیگر قابل رفع ریزش مو است.

چه باید کرد؟

مانند کم خونی، مکمل های ساده و هم چنین تغییرات رژیم غذایی می بایست کارساز باشند. ویتامین ب طبیعی را در ماهی، گوشت، سبزیجات نشاسته دار و میوه های غیر مرکباتی بیابید. مثل همیشه، داشتن رژیم غذایی متعادل و سرشار از میوه و سبزیجات، پروتئین بدون چربی و چربی های خوب، مانند آووکادو و دانه ها برای سلامتی مو و عمومی بدن مفید است.

۱۲. ریزش مو مربوط به مسائل خود ایمنی:
این عمل آلوپسی آره-آتا نام دارد و اصولا حاصل سیستم ایمنی بسیار فعال است بدن گیج می شود و سیستم ایمنی مو را به عنوان عامل خارجی تصور می کند و اشتباها آن را هدف می گیرد.

چه باید کرد؟

تزریقات استروئید اولین درمان این مشکل است، که به صورت ریزش مو دسته ای و گرد در سر می شود، هستند. داروهای دیگر مانند روگین البته فقط با تجویز پزشک نیز ممکن است استفاده شوند. با رشد و ریزش مجدد مو، ممکن است مراحل این مشکل غیر قابل پیش بینی باشند.

دلیل اصلی ریزش مو

دلیل اصلی ریزش مو

۱۳. کاهش وزن شدید از علت های ریزش مو:
کاهش وزن شدید هم یک نوع ضربه ی جسمی است که می تواند به کم پشتی مو منجر شود.حتی اگر کاهش وزن در نهایت برای تان خوب باشد، این امر ممکن است اتفاق بیفتد. ممکن است که خود کاهش وزن بدنتان را تحت فشار قرار دهد، یا تغذیه ی نا درست باعث کمبود ویتامین و مواد معدنی شود. ریزش مو در کنار کاهش قابل توجه وزن نیز ممکن است حاصل اختلال خوراکی مانند بی اشتهایی و یا پرخوری باشد.

چه باید کرد؟

کاهش سریع وزن باعث غافلگیر کردن سیستم می شود و به مدت ۶ ماه ریزش مو خواهید داشت، سپس برطرف می شود.

۱۴. شیمی درمانی سبب ریزش مو می شود:
بعضی از داروهایی که برای مبارزه با سرطان مورد استفاده قرار می گیرند، متاسفانه باعث ریزش مو می شوند. شیمی درمانی مانند بمب اتمی است. سلول هایی که به سرعت در حال رشد هستند را از بین می برد. سلول های با رشد سریع، مانند سلول های سرطانی و سلول های مو.»

چه باید کرد؟

هنگامی که شیمی درمانی متوقف شد، مو دوباره رشد می کند، با اینکه معمولا با بافت جدید مثلا فر یا با یک رنگ دیگر رشد می کند.محققان در حال مطالعه بر روی درمان هدفمند دیگری برای سرطان می گردند، که این امر و عواقب دیگر را کنار بگذارد.

۱۵. سندروم تخمدان پلی کیستیک از دلایل ریزش مو:
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) ،یک عدم تعادل دیگر در هورمون های جنسی زنانه و مردانه است. میزان بالای آندروژن ممکن است باعث کیست تخمدان، افزایش وزن، ریسک بالای دیابت، تغییرات در دوره ی قاعدگی، ناباروری و کم پشتی مو شود.از آنجایی که هورمون های مردانه در PCOS بیش از حد نمو پیدا می کنند، ممکن است زنان موهای خشن در صورت و بدن را تجربه کنند.

چه باید کرد؟

درمان PCOS می تواند عدم تعادل هورمون ها را درمان نموده و یا به بازگشت این تغییرات کمک کند ؛ درمان ها شامل رژیم غذایی، ورزش، قرص های ضد بارداری و هم چنین درمان های خاص برای کاهش ریسک ناباروری یا دیابت است.

۱۶. ریختن مو با مصرف قرص های رقیق کننده ی خون، ضد افسردگی:
سری های خاص دیگر دارو نیز می تواند باعث افزایش ریزش مو شوند که از میان آنها ،متداول ترین شان قرص های رقیق کننده ی خون و داروهای کاهش فشار خون معروف به بتا بلاکرها هستند.داروهای دیگری که می توانند باعث ریزش مو شوند، شامل متوترکسات (برای درمان بیماری های روماتیسمی و برخی بیماری های پوستی)، لیتیوم (برای اختلال دوقطبی) و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID ها( شامل ایبوبروفن، و احتمالا ضد افسردگی ها هستند.

چه باید کرد؟

اگر پزشک تان مشخص کرد که یکی یا بیشتر از داروهای تان باعث ریزش مو می شود، با او درباره کاهش دوز یا تعویض دارو صحبت کنید.

۱۷. ریزش مو با بیش از حد فرم و مدل دادن:
مدل دادن و درمان شدید مو، می تواند طی سالیان باعث ریزش مو شود ؛ مثال های مدل دادن غیر معمول شامل بافت های محکم، ویو یا بابلیس کردن، مواد شیمیایی ، لخت کردن مو، درمان با روغن گرم یا هر گونه مواد شیمیایی خشن یا گرمای بالا می باشد. از آنجایی که این کارها بر ریشه ی مو تاثیر می گذارند، ممکن است موهایتان دیگر رشد نکند.

خوب چه باید کرد؟

علاوه بر اجتناب از این مدل و درمان ها، آکادمی پوست و مو آمریکا پس از هر بار شستشو استفاده از نرم کننده، خشک کردن مو با هوای طبیعی، محدود کردن میزان استفاده از بابلیس یا اتوی مو فقط یک بار در هفته را توصیه می کند.

۱۸. تریکوتیلومانیا باعث ریزش مو می شود:
تریکوتیلومانیا که در رده ی اختلال کنترل تکانه ای، طبقه بندی می شود، باعث کندن اجباری مو توسط افراد می شود. مانند یک تیک است، بیمار مدام با موهایش بازی می کند و آنها را می کشد.متاسفانه این بازی کردن و کشیدن دائمی در واقع می تواند سرتان را از محافظ طبیعی اش محروم کند.تریکوتیلومانیا معمولا پیش از ۱۷ سالگی شروع شده و در زنان ۴ برابر مردان متداول تر است.

چه باید کرد؟

برخی از داروهای ضد افسردگی می توانند مؤثر باشند، اما درمان اصلاح رفتاری نیز گزینه ی دیگری است.

۱۹. افزایش سن از دلایل ریزش مو:
دیدن ریزش یا کم پشت شدن مو در سنین ۵۰ یا ۶۰ سالگی در زنان اصلا چیز عجیبی نیست. متخصصان مطمئن نیستند چرا این اتفاق می افتد.

چه باید کرد؟

متخصصان به درمان این وضعیت توصیه نمی کنند. که این امر زنان را به جایگزین های زیبایی مانند روسری، کلاه گیس، اکستنشن و مدل های مویی که روی نقاط خالی را می پوشانند، تشویق میکند.

۲۰. ریزش مو با استفاده استروئیدهای آنابولیک:
اگر از استروئید های آنابولیکی (نوعی که ورزشکاران برای ساخت عضله از آن سو استفاده می کنند) استفاده می کنید، بنا به گزارش آکادمی پوست و مو آمریکا،ریزش مو شما را تهدید می کند.

چه باید کرد؟

پس از متوقف کردن مصرف باید عوارض آن نیز از بین برود.

 

بیشتر بخوانید:

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=14630

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.