به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، موضوع “همهگیری”، توجه همگان را به وضعیت سلامت روان و فرسودگی شغلیِ متخصصان در حرفههای مرتبط با مراقبتهای بهداشتی و خدمات درمانی معطوف میکند و نتیجه تحقیقات نشان میدهد که کادر درمان و کارکنان مراقبتهای بهداشتی سالهاست که با این مشکلات دست و پنجه نرم میکنند و به طور معمول نرخ خودکشی به ویژه در میان پزشکان و پرستاران بالاست.
اما به نظر می رسد که در این مطالعات، سلامت روانِ داروسازان تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در اولین مطالعه میزان خودکشی در میان پزشکان داروساز در ایالات متحده، متخصصان این کشور دریافتند که میزان خودکشی در میان داروسازان در مقایسه با جمعیت عمومی بالاتر است. نسبت تقریبی خودکشی در میان داروسازان ۲۰ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر است در حالی که این آمار در جمعیت عمومی ۱۲ مورد است.
این ارقام بر اساس داده های مربوط به سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۸ در ایالات متحده بدست آمده و متخصصان آمریکایی انتظار دارند که در سال های بعد به دلیل استرس های فزاینده ناشی از همهگیری کووید-۱۹ این اعداد حتی بیشتر شود و در حال حاضر در حال ارزیابی دادههای جدیدتر هستند.
به گفته متخصصان آمریکایی، اگر نکته ای از همهگیری یاد گرفته باشیم، این است که یک نقطه فروپاشی برای متخصصان حوزه سلامت وجود دارد. در این مطالعه رایج ترین روش خودکشی در میان این جمعیت شناسایی شد که نشان می دهد ۴۹.۸ درصد موارد با سلاح گرم، ۲۹.۴ درصد موارد مسمومیت و ۱۳ درصد موارد خفگی بوده است.
همچنین استفاده از سلاح گرم بین داروسازان و جمعیت عمومی مشابه بود اما مسمومیت از طریق بنزودیازپین ها، داروهای ضد افسردگی و مواد افیونی در بین داروسازان بیشتر بوده است.
در این بررسی همچنین به عوامل موثر از جمله سابقه ابتلا به بیماری روانی و نفوذ بالای مشکلات شغلی پرداخته شد. مشکلات شغلی، شایع ترین مشخصه خودکشی در مشاغل مرتبط با مراقبت های بهداشتی است.
در عین حال مسئولیت های یک داروساز در این بازه زمانی با حجم بیشتری از مواد دارویی برای توزیع، افزایش تقاضا برای مدیریت واکسن و سایر خدمات مراقبت های بهداشتی به طور قابل توجهی افزایش یافته است.