• امروز : جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 27 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

هشدارهای ایمنی به بازدیدکنندگان و غرفه‌داران نمایشگاه کتاب

  • کد خبر : 14133
  • ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۰
هشدارهای ایمنی به بازدیدکنندگان و غرفه‌داران نمایشگاه کتاب
نمایشگاه‌ کتاب، یکی از شلوغ‌ترین نمایشگاه‌های‌ کشور است که سرانجام پس از وقفه‌ای دو ساله از امروز به مدت ۱۰ روز فعالیت خود را آغاز کرد؛ در این میان ایمنی نمایشگاه کتاب و بازدیدکنندگان آن عامل مهمی است که حتما باید مورد توجه قرارگیرد. در همین راستا سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران توصیه‌هایی را به غرفه‌داران و بازدید کنندگان این نمایشگاه ارائه داده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، اصلاح بار اشتعال، از جمله اصطلاحاتی است که در حوزه ایمنی و آتش‌نشانی به دفعات با آن مواجه می‌شویم. در واقع بار اشتعال، یعنی کل مواد قابل اشتعال موجود در یک محل که با سوختن می‌تواند منجر به تغذیه حریق شود. البته اندازه‌گیری این بار، کاملا تخصصی است اما با نگاهی ساده به نمایشگاه کتاب می‌توان به اینکه این مکان دارای بار اشتعالی بسیار بالا است، پی برد.

بار اشتعال بالا، تنها یکی از فاکتورهای افزایش ریسک خطر است که در نمایشگاه کتاب وجود دارد. از سوی دیگر، مراکز تجمعی به خودی خود پر ریسک محسوب می‌شوند و همواره ایمنی آن‌ها از دغدغه‌های کارشناسان و سازمان‌های امدادی مربوطه از جمله آتش‌نشانی و اورژانس محسوب می‌شود، به‌طوری که این سازمان‌ها برای برگزاری این قبیل نمایشگاه‌ها در آماده‌باش کامل به سر می‌برند و مکان‌هایی را برای استقرار نیروهای خود تعیین می‌کنند. برخی از این استقرارها به صورت ۲۴ ساعته خواهد بود تا در صورت اتمام ساعت فعالیت نمایشگاه نیز بر وقوع حوادث احتمالی نظارت داشته باشند و ایمنی محل را تامین کنند.

طی سال‌های گذشته نیز این سازمان‌ها علاوه بر استقرار در نمایشگاه، مانورهایی را برای افزایش آمادگی برای پاسخگویی به حوادث احتمالی برگزار کردند و آموزش‌هایی را نیز به غرفه‌داران و متصدیان این نمایشگاه‌ها ارائه کرده‌اند. چندی پیش نیز این سازمان‌ها ضمن بازدید از محل کنونی برگزاری نمایشگاه کتاب، نسبت به جانمایی محل استقرار خود اقدام کردند و گفته شد که در داخل سالن‌ها نیز برای حضور نیروهای آتش‌نشانی، امدادی و اورژانس پیش‌بینی‌هایی صورت گرفته است.

پیش‌تر حسین صفری-مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی نمایشگاه- اعلام کرده بود که مانوری در محوطه و سالن‌های مصلای امام خمینی(ره) هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱با حضور تمامی دستگاه‌های عضو کمیته ایمنی انتظامی انجام خواهد شد و برای ناشران و غرفه‌داران نیز آموزش اطفای حریق پیش‌بینی شده است.

سیدجلال ملکی
سید جلال ملکی -سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران- در گفت‌وگو با ایسنا درباره نکات ایمنی که باید در مراکز تجمعی با بار اشتعال بالا، مثل نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که از امروز در محل مصلی تهران آغاز شده، اظهارکرد: ترجیحا بهتر است اینچنین نمایشگاه‌هایی که بار اشتعال بالایی دارد و حجم زیادی از مواد سریع الاشتعال در آن نگهداری می‌شود خارج از بافت مسکونی برگزار شوند.

وی ادامه داد: شهر آفتاب نیز پیش‌تر آماده شد اما به دلایلی قرار شد بار دیگر نمایشگاه در مصلی تهران برگزار شود؛ اما حالا که این نمایشگاه در محیطی مسکونی برگزار می‌شود باید ایمنی آن به بهترین نحو ممکن مد نظر قرار داده شود.

ترافیک نمایشگاه‌های پرمخاطب در محدوده شهری، امدادرسانی را مختل می‌کند
ملکی تصریح کرد:‌ زمانی که این نمایشگاه‌ها داخل شهر برگزار می‌شود ترافیک بسیار سنگینی را ایجاد می‌کند که این می‌تواند فعالیت نیروهای امدادی را مختل کند. البته که در این مورد تمهیداتی اندیشیده شده و استقرار گسترده‌ای برنامه‌ریزی شده است؛ اما به هر جهت ممکن است نیاز باشد نیروهای کمکی نیز به محل اعزام شوند و در این شرایط ترافیک‌های سنگین رسیدن نیروهای امدادی به محل را مختل می‌کند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران با بیان اینکه باید استقرارهای لازم در نقاط مختلف پیش‌بینی شده باشد، گفت:‌ این استقرار باید شبانه‌روزی باشد و بخشی از افراد مستقر شب‌ها نیز در محل حضور داشته باشند؛ بخشی از استقرار آتش‌نشانی در محل شبانه روزی است. در ساعاتی که فعالیت آغاز می‌شود باید فعالیت نیروها حداکثر باشد و بازدیدهای لازم پیش از ایجاد غرفه ها نیز صورت گیرد. این غرفه‌ها دارای سیم‌کشی های موقت هستند که بعضا مستعد آتش‌سوزی هستند. باید تعویض چراغ‌ها، سیم‌کشی‌های برق و… پیش از آغاز نمایشگاه توسط متخصصان انجام شود. همچنین در زمان برگزاری نمایشگاه باید گروه‌هایی باشند که این بخش‌ها را به صورت دائم رصد و کنترل کنند.

ملکی افزود: آموزش‌های لازم حتما باید به غرفه‌داران و افراد حراست داده شود که اگر حادثه‌ای رخ داد بازدیدکنندگان را چگونه از نمایشگاه خارج کنند.

به گفته وی، خاموش کننده‌ها باید در اندازه‌های مختلف و به تعداد کافی در دسترس قرار داده شود تا در صورت لزوم به موقع از آن‌ها استفاده شود. همچنین راه‌های خروج نیز باید کاملا باز باشند، اینکه ۱۰راه خروج وجود داشته باشد اما برخی از آن‌ها بسته باشد پذیرفته شده نیست. تمام راه‌های خروج باید در تمام زوایا وجود داشته و باز باشند. تابلوهای متعددی نیز باید وجود داشته باشد که مسیرها را به افراد نشان دهد. تصور کنید اگر حریقی در محل رخ دهد دود اجازه نمی‌دهد که افراد راه خروج را تشخیص دهند پس وجود این تابلوها بسیار کمک کننده است.

ضرورت آشنایی غرفه‌داران با محل نگهداری تجهیزات ایمنی و اطفای حریق
سخنگوی آتش‌نشانی تهران ادامه داد: افرادی که مسئولیت کنترل تردد بازدیدکنندگان را دارند، باید به محل نگهداری کپسول‌های اطفا حریق، شیلنگ‌های آب، کنتورهای برق، راه‌های خروج و.. اشراف داشته باشند و دوره‌های لازم را دیده باشند. این افراد باید خونسرد باشند تا در صورت وقوع حادثه بتوانند افراد را به خونسردی دعوت و از محل خارج کنند.

ملکی با بیان اینکه حجم مواد و بار اشتعال وارد شده به نمایشگاه باید متناسب با ظرفیت محل باشد، گفت: دیده می‌شود که گاهی غرفه‌های نمایشگاه تعداد زیادی کتاب را در همان غرفه نگهداری می‌کنند. باید به گونه‌ای باشد که تعدادی کتاب در غرفه نگهداری شود و سایر کتاب‌ها در محلی دیگر نگهداری شود تا در صورت اتمام دوباره موجودی آن را شارژ کنند. این اقدام هم باعث کاهش بار اشتعال می‌شود و هم در صورت وقوع حادثه ریسک خسارت‌های ناشی از حریق را برای غرفه داران کاهش می‌دهد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با اشاره به کاربرد نگهداری استفاده از دستگاه های دمنده دود در اماکن تجمعی از این دست، افزود: در صورت وقوع حادثه حریق این دستگاه‌ها می‌توانند به کاهش دودگرفتگی و فرار راحت تر افراد از محل کمک کنند.

وی با بیان اینکه غرفه‌داران نیز باید محدوده وجود کپسول‌های اطفا حریق و شیلنگ‌های آب را بدانند، گفت: زمانی که محل را به غرفه داران تحویل می‌دهند این مکان‌ها را با بنرها، نئوپان‌ها و… دکورسازی می‌کنند که در برخی موارد این خود موجب افزایش بار اشتعال می‌شود. بهتر است در این شرایط از مواد غیرقابل اشتعال استفاده شود و تا جایی که می‌توانند استفاده از این موارد را کم کنند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران اظهار کرد:‌ غرفه‌هایی که در خصوص طبخ غذا نیز فعالیت می‌کنند اگرچه بیرون از محیط اصلی قرار دارند؛ اما باید حتما نکات ایمنی را رعایت کنند چرا که اگر موجب وقوع حریق شوند خطراتی را ایجاد خواهند کرد.

سخنگوی آتش‌نشانی تهران در پاسخ به اینکه آتش‌نشانی در خصوص ایمنی نمایشگاه کتاب تهران نظارتی داشته است یا خیر؟ گفت:‌ بازدیدی انجام دادیم که مربوط به جانمایی خودروهای آتش‌نشانی بود اما نظارت بر ایمنی بر عهده مسئولان برگزاری نمایشگاه است.

وی با بیان اینکه نباید اجازه داده شود که در نمایشگاه دخانیات استفاده شود و هیچ وسیله شعله‌داری نباید وارد نمایشگاه شود، افزود: برخی سطل‌های زباله هم در نمایشگاه کتاب گذاشته می‌شود که در آن ها ضایعات کاغذ ریخته می‌شود، این ضایعات حتما باید به صورت مرتب تخلیه شود، در مواردی انداختن ته سیگار موجب وقوع آتش سوزی می‌شود که باید حتما به آن نظارت شود و پیشنهاد می‌کنم که حتما روی این سطل‌ها هشدارهایی مبنی بر اینکه ته سیگار روشن داخل آن انداخته نشود، نصب کرد. همچنین بهتر است سطل‌های مربوط به کاغذ و … حتما جداسازی شود.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=14133

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.