به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، «آغوز» که با نام علمی «کلستروم» شناخته میشود، در پستانداران به نخستین شیری گفته میشود که غدد پستانی طی ۲۴ تا ۷۲ ساعت اولیه پس از زایمان ترشح میکنند؛ کلستروم منبعی طبیعی، سرشار از فاکتورهای رشد مانند «تیجیاف» و «آیجیاف۱»، فاکتورهای ایمنی مانند «آیجیای»، «آیجیدی»، «آیجیام»، «آیجیای» و «آیجیجی»، لاکتوفرینها و همچنین مواد مغذی مانند کلسیم، پروتئینها و ویتامینها است.
همین دارا بودن فاکتورهای زیستی باعث میشود کلستروم تاثیرات مثبتی برروی طیف وسیعی از بیماریها داشته باشد و روند بهبود و یا درمان آنها را تسهیل کند.
درهمین راستا، یک شرکت دانشبنیان برای نخستین بار در ایران موفق شده با جمعآوری کلستروم گاو و پاستوریزه کردن آن، از فناوری نانو بهرهگیری کرده و کپسولهای حاوی کلستورم را به عنوان مکمل غذایی تقویتکنننده سیستم ایمنی و گوارش با نام «کستروسام» تولید و روانه بازار کند.
افزایش مدت زمان ماندگاری محصول و همچنین بالا رفتن میزان جذب در بدن از جمله ویژگیهایی هستند که استفاده از فناوری نانو در روند ساخت این نوع کپسولها ایجاد کرده است.