محسن درختی با بیان اینکه توسعه فرهنگی جامعه در گرو تقویت رسانه های پویا است، گفت: بر کسی پوشیده نیست که رسانهها یکی از عوامل مهم فرهنگسازی و البته تجلی فرهنگ در جامعه است.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری پرند در گفت و گو اختصاصی با پایگاه خبری تسریر درباره تاثیر رسانه ها در شکل گیری جامعه پویا ،گفت:یکی از مقولاتی که رسانهها به آن میپردازند، نوعی نفوذ و تأثیرگذاری در میان اعضای جامعه و مخاطبان خود است. بدین ترتیب، رسانهها با ترغیب، تشویق، تبلیغ و حتی ارعاب، مخاطبان را وامی دارند به قواعد دلخواه صاحبان رسانه اعتقاد پیدا کنند. رسانهها از طریق معرفی هنجارهای خاص اجتماعی و الگوها میتوانند باعث همنوایی و همسویی و به نوعی فرهنگسازی در بین افراد جامعه شوند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری پرند تصریح کرد: بر کسی پوشیده نیست که رسانهها یکی از عوامل مهم فرهنگسازی و البته تجلی فرهنگ در جامعه است و اصلاً فعالیت رسانهای، خود یک کنش فرهنگی محسوب میشود.
وی ادامه داد: در جهان امروز که به عصر رسانهها و شبکهای شدن ساختار اجتماعی مشهور است نمیتوان تردیدی در نقش رسانهها به ویژه تلویزیون در فرهنگسازی، فرهنگپذیری و فرهنگنمایی داشت؛ اساساً یکی از کارکردهای مهم رسانهها طبق نظریههای معتبر علوم ارتباطات، انتقال میراث فرهنگی است و رسانه در این فرایند به واسطه تجهیزات ارتباطی و جذابیتهای صوتی – تصویری از قابلیت و ظرفیت بیشتری در فرهنگسازی برخوردار است.
درختی افزود:در نظام نوین جهانی، ما در عصر رسانهها زندگی میکنیم؛ عصری که در آن رسانههای گروهی جزو جداییناپذیر زندگی ما هستند. رسانهها با اتخاذ سیاستهای متفاوت ارتباطی، توسعه فرهنگی کشورها را تسهیل و تسریع میکنند. کارکرد رسانهها در عصر ارتباطات، بیشک در همه ابعاد زندگی اجتماعی و فرهنگی جوامع بشری انکارناپذیر است.
وی ادامه داد:امروزه جامعهای توسعه یافته تلقی میشود که بتواند در کنار توسعه شاخصهای اجتماعی واقتصادی مانند درآمد سرانه، توزیع ناخالص ملی و نرخ مرگ و میر، بر معیار آموزش و اطلاعات و در حقیقت عنصر دانایی اجتماعی تأکید کند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری پرند یادآورشد :در چنین جامعهای، وسایل نوین ارتباط جمعی با تولید و توزیع مطلوب اطلاعات، نقش زیادی در بالا بردن آگاهیهای گوناگون و ضروری به عهده میگیرند و جامعه را در نیل به تعالی و ترقی همه جانبه یاری میکنند. حال این رسانهها هستند که با اتخاذ سیاستهای پویای اجتماعی و ترکیب آن با سیاستهای فرهنگ گرا میتوانند عامل آمیختگی، توازن و پیوند دادن باورهای اصیل اعتقادی و سنتهای بارور جامعه باشند و با گسترش آفرینندگی و افزایش رشد فرهنگی به توسعه همه جانبه کشورمان کمک کرده و باعث پویایی افکار شوند.