به گزارش پایگاه خبری تحلیل تسریر، مادران با ایثار و ازخودگذشتگی، بدون هیچ چشمداشتی بهترین لحظات زندگی و عمر خود را صرف مراقبت از فرزندانشان میکنند. روز گذشته اتفاقی در بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) تهران افتاد که جلوه جدیدی از ایثار و مهر مادری به فرزند را به منصه ظهور رساند.
خانم جواهری، مادری است که فرزند ۱۰سالهاش مبتلا به بیماری “سیستینوزیس” است؛ یک اختلال ژنتیکی نادر که در آن تجمع مادهای بهنام “سیسـتین” در اعضـای مختلـف بدن نظیر کلیه، چشم، عضله و… موجب اختلال کارکرد اعضای مختلف بدن میشود.
او درباره بیماری فرزندش میگوید: «دخترم نورالزهرا یکساله بود که متوجه شدیم به این بیماری مبتلاست. از سال ۹۸ مشکلات کلیوی دخترم آغاز شد و در سال ۱۴۰۰ دیالیز برای او آغاز شد. فرزندم از یک ماه ابتدایی دیالیز مشکل قلبی پیدا کرد و دیدن اینکه او دچار رنج ناشی از بیماری شده بود برایم خیلی سخت بود.»
برای حل مشکل نورالزهرا، او باید در صف پیوند عضو قرار میگرفت. قرار گرفتن در صف اهدای عضو مستلزم این بود که خانواده یک فرد مرگ مغزی که شرایطش مطابق با این دختر ۱۰ساله بود نسبت به اهدای عضو بیمار خود اقدام کنند، فرآیندی که مشخص نبود تا چهزمانی به طول میانجامد و هر لحظه ممکن بود نورالزهرا از دست برود.
مادر نورالزهرا میافزاید: «دخترم درد زیادی داشت و تحمل این درد برای من نیز سخت بود. مادران همیشه دوست دارند فرزندانشان در سلامتی بهسر ببرند و برای همین تصمیم گرفتم هر کاری را که از دستم برمیآید برای دخترم انجام دهم بنابراین برای آن که مشکلات دخترم بیشتر نشود؛ تصمیم گرفتم کلیه خود را به او اهدا کنم.»
روز گذشته این مادر آماده شد تا بههمراه فرزند خود به اتاق عمل برود و عضو خود را به فرزندش اهدا کند تا جان او را نجات دهد.
دکتر رحیمزاده، نفرولوژیست کودکان بیمارستان رسول اکرم درباره این موضوع میگوید: از سال ۹۰ پیوند عضو اطفال در این مرکز آغاز شد و تاکنون حدود ۲۰۰ مورد پیوند اعضای اطفال در سنین ۴ تا ۱۸ سال داشتهایم. تا چندسال پیش، پیوند کلیه بیشتر از افراد زنده به افراد نیازمند عضو انجام میشد اما از سال ۹۸ آمار بیماران پیوندی که از فرد دچار مرگ مغزی به آنها کلیه اهدا میشود بیشتر شده است که این امر بهدلیل افزایش فرهنگ اهدای عضو از افراد دچار مرگ مغزی است؛ روز گذشته مادری که کودک ۱۰سالهاش نیازمند کلیه بود؛ کلیه خود را به فرزند خود اهدا کرد.
وی افزود: بیمار گیرنده عضو، دختری است که بیماری زمینهای ارثی دارد که دو سال بود دیالیز میشد و قرار گرفتن او در نوبت و فهرست دریافت عضو، بهدلیل طولانی بودن این فهرست، ممکن بود طولانی شود زیرا باید از بیمار مرگ مغزی کلیه دریافت میکرد؛ به همین دلیل مادر او داوطلب شد تا کلیه خودش را به فرزندش اهدا کند.
وی ادامه داد: در همه جای دنیا، از نظر اخلاقی و قانونی، خرید کلیه صحیح نیست و خوشبختانه در ایران اهدای کلیه از فرد زنده کمتر شده است و در بسیاری از مراکز، پیوند کلیه از فرد زنده که نسبت فامیلی با بیمار گیرنده ندارد انجام نمیشود و عمده اعضا از فرد مرگ مغزی پیوند میشود